ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προοδευτική-Αστέρας Τρίπολης 0-5

Προοδευτική-Αστέρας Τρίπολης 0-5
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 5-0 της Προοδευτικής στο γήπεδο του Κορυδαλλού και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Την πρόκριση για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος επικράτησε εύκολα με 5-0 στο γήπεδο του Κορυδαλλού της Προοδευτικής για την 4η φάση.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο (0-0), ωστόσο στο δεύτερο μέρος και με την είσοδο του Σολάκη στον αγώνα σοβαρεύτηκε και από το 67' και μετά πέτυχε πέντε τέρματα, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης δυσκολεύτηκε τόσο από το πλαστικό τερέν, όσο και από την αμυντική γραμμή της Προοδευτικής η οποία είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί κάποιο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος και με την είσοδο του Σολάκη στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη διέσπασε την αμυντική γραμμή της Προοδευτικής πέτυχε πέντε τέρματα από το 67' και μετά και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ολοκληρώνοντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο της υποχρεώσεις για το 2011.

Ο Αστέρας Τρίπολης θα μάθει τον αντίπαλο του στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος την προσεχή Παρασκευή (23/12) στην κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΟ. Οι αγώνες της 5ης φάσης θα διεξαχθούν 11 και 18 Ιανουαρίου 2012.

Γήπεδο: Κορυδαλλού

Διαιτητής/Βοηθοί: Μήτση (Πειραιά)/ Καρατζίκας (Αθηνών), Κουρομπύλια (Καρδίτσας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Γιάχος (Χίου)/ Καλαθενός (Δωδ/νήσου)

Προοδευτική (Χατζηαλέξης): Μπαντίκος, Χαλκιάς, Καλαϊτζίδης, Παπανικόλας, Σάμιος, Αλεξίου, Λίγκος, Σούφλας, Μηνάς, Μπελέρι (68' Σταμποζλίεφ), Συρίγος.

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Φορμίκα, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Μπρέσκα, Χούλι (61' Αρσενίεβιτς), Ράγιος, Μπακασέτας (52' Σολάκης).

Κόκκινη κάρτα: Παπανικόλας (87', Προοδευτική)

Σκόρερ: Σολάκης (67', 76', Αστέρας Τρίπολης), Μπρέσκα (74', Αστέρας Τρίπολης), Ράγιος (77', Αστέρας Τρίπολης), Αρσενίεβιτς (88' πεν. Αστέρας Τρίπολης)

Είχε την υπεροχή στο πρώτο ο Αστέρας

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Προοδευτικής. Στο πρώτο λεπτό, ένα σουτ του Μπρέσκα, ο Μπαντίκος μπλόκαρε την μπάλα στη δεξιά του γωνία.

Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει και στο επόμενο λεπτό (2') ο Τσαμπούρης σέντραρε από δεξιά, ο Ράγιος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Προοδευτικής και με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπαντίκου.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στην συνέχεια με την Προοδευτική να έχει μια ευκαιρία στο 32', όταν ο Μπαντής προσπάθησε εκτός περιοχής να διώξει την μπάλα με το κεφάλι, την βρήκε όμως λίγο και η Προοδευτική κέρδισε κόρνερ.

Στο 40' από το σουτ του Μπακασέτα, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μπαντίκου, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπρέσκα στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους (45').

Καταιγιστικός στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Τρίπολης και με την είσοδο του Σολάκη στον αγωνιστικό χώρο σοβαρεύτηκε έγινε επικύνδυνη και μετρέψε το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου σε μια εύκολη πρόκριση πετυχαίνοντας πέντε γκολ.

Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος ήταν για την Προοδευτική, όταν στο 59' από το σουτ του Λίγκου, ο Κουρμπέλης έκανε την προβολή και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Στο 62', από το σουτ του Ουσέρο έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε κεφαλιά του Σολάκη στο 65'. Δύο λεπτά αργότερα όμως (67') ξεκίνησε ο καταιγισμός των γκολ για την ομάδα της Τρίπολης.

Ο Ράγιος έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Μπρέσκα έστρωσε την μπάλα στον Σολάκη και αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1 για τον Αστέρα.

Στο 72', ο Μπαντής απέκρουσε το σουτ του Καλαϊτζίδη και δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Τρίπολης διπλασίασε τα τέρματά της. Στο 74' λοιπόν, ο Σολάκης έκανε μια ωραία μπαλιά και ο Μπρέσκα νίκησε τον Μπαντίκο κάνοντας το 0-2.

Δύο λεπτά αργότερα (76') ο Αστέρας "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση με νέο γκολ του Σολάκη με σουτ μέσα από την περιοχή (0-4).

Δεν πρόλαβαν οι παίκτες της Προοδευτικής να κάνουν την σέντρα και στο επόμενο λεπτό (77') ο Ράγιος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Αστέρα κάνοντας το 0-4.

Το τελικό 0-5 για τον Αστέρα Τρίπολης διαμόρφωσε ο Αρσενίεβιτς στο 88' από το σημείο του πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Σολάκης από τον Παπανικόλα.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ