ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πόντιοι Κατερίνης - Skoda Ξάνθη 0-2

Πόντιοι Κατερίνης - Skoda Ξάνθη 0-2
INTIME SPORTS

Η Ξάνθη επικράτησε στην Κατερίνη της ΑΕ Ποντίων με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για την φάση των "16" του Κυπέλλου. Ξύλο ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και την Αστυνομία λίγο πριν το φινάλε!

Η διαφορά κλάσης ανάμεσα σε ΑΕ Ποντίων και Ξάνθη ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που έδωσε τη νίκη-πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι Θρακιώτες πέρασαν από την Κατερίνη χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερες δυσκολίες, επικρατώντας των γηπεδούχων με 2-0 χάρη στα τέρματα των Καζάκη (40') και Βασιλακάκη (72').

Ωστόσο ένας ήρεμος αγώνας σημαδεύτηκε από την είσοδο στο 88' μια ομάδας περίπου 30 κουκουλοφόρων που προσπάθησαν να επιτεθούν με καδρόνια και πέτρες στον Δημήτρη Καλόπουλο, με την Αστυνομία να τους απωθεί λίγο πριν τον φτάσουν!

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης Πόντιοι Κατερίνης-Skoda Ξάνθη

Γήπεδο: 1ο ΟΑΚΑ Δήμου Κατερίνης

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος

Πόντιοι Κατερίνης (Λεωνίδας Μπίλης): Κελπέκης, Γούλας, Χιτζίδης, Δεληζήσης, Χασιώτης, Τροΐρης, Πετράκος (46' Βυβρακίδης), Σαπάνης (69' Χιονίδης), Τσιτλακίδης, Μουρατίδης, Πέντσας (59' Κωνσταντινίδης).

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σταθάκης, Φλίσκας, Νταρμπιόν, Μαρσελίνιο (83' Αλτιπαρμακόφσκι), Βλαχοδήμος (61΄Πόι), Καζάκης, Σουάνης (67' Βασιλακάκης).

Σκόρερ: 40' Καζάκης, 72' Βασιλακάκης

Κίτρινες: 21' Πετράκος - 30' Καζάκης, 45' Σταθάκης

Η Ξάνθη χάρη στην εμπειρία και την ποιότητα των παικτών ανέλαβε από την αρχή του αγώνα τα ηνία της αναμέτρησης προσπαθώντας να δημιουργήσει τις φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο το μεγαλύτερο της εμπόδιο ήταν ο άθλιος αγωνιστικός χώρος που μόνο για αγώνα ποδοσφαίρου δεν προσφερόταν (σ.σ. στο ίδιο γήπεδο αύριο στις 17:00 θα γίνει και η αναμέτρηση Πιερικός-Ολυμπιακός).

Έχοντας την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου (40-60%), η Θρακιώτη ομάδα άγγιξε το γκολ στο 32' όταν ο Κελπέκης σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Σουάνη. Ωστόσο 8 λεπτά αργότερα (40'), ο πορτιέρο των Ποντίων "προδόθηκε" από τον Χασιώτη που του γύρισε λανθασμένα την μπάλα με αποτέλεσμα ο Καζάκης να την κλέψει και να σκοράρει σε κενή εστία αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα.

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε με σκοπό να καθαρίσει το ματς και είχε δύο καλές στιγμές στο 52' με τον Μαρσελίνιο και στο 53' με τον Καζάκη. Τελικά το γκολ ήρθε στο 72' από τον Βασιλακάκη που νίκησε από κοντά τον Κελπέκη έχοντας μπει στην πορεία του σουτ που δοκίμασε ο Πόι. Να σημειωθεί ότι οι δύο παίκτες που συμμετείχαν στο 0-2, είχαν περάσει λίγα λεπτά πριν ως αλλαγή.

Επίθεση στον Καλόπουλο από το... πουθενά!

Με το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων το παιχνίδι είχε κριθεί και οι περισσότεροι περίμεναν απλά το τελευταίο σφύριγμα του Δημήτρη Καλόπουλου που επανεμφανίστηκε στα γήπεδα μετά το επεισοδιακό ντέρμπι στο Καραϊσκάκης τον περασμένο Φλεβάρη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Μια ομάδα όμως κουκουλοφόρων είχε διαφορετική άποψη!

Περίπου 30 άτομα εμφανίστηκαν από το... πουθενά και αφού μπήκαν στο ταρτάν του γηπέδου κινήθηκαν με πέτρες και καδρόνια εναντίον του Καλόπουλου! Οι αστυνομικές δυνάμεις όμως που υπήρχαν εκεί έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και τους πρόλαβαν πριν φτάσουν στον διαιτητή.

Οι κουκουλοφόροι οπισθοχώρησαν προς το σημείο από το οποίο μπήκαν, αφού πρώτα υπήρξαν κάποιες μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς που προέβησαν και σε μία σύλληψη Κάποιος από τους εισβολείς μάλιστα πέταξε προς των μέρος των αστυνομικών ένα... ποδήλατο που βρήκε μπροστά του!

Το ήσυχο- μέχρι εκείνο το σημείο παιχνίδι- ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, αφού πρώτα εγκατέλειψαν το γήπεδο οι κουκουλοφόροι και επανήλθε η ηρεμία.

Διαβάστε τί αναγράφει ο Δημήτρης Καλόπουλος στο φύλλο αγώνα για την εισβολή των κουκουλοφόρων λίγο πριν το φινάλε.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ