ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-0

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-0
INTIME SPORTS

Ο Πλατανιάς επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού με γκολ του Αναστασάκου στο 87' και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τους οχτώ του Κυπέλλου Ελλάδος στερώντας και την τελευταία ελπίδα των πράσινων για κάτι καλό τη φετινή σεζόν.

Το τριφύλλι άνθισε στην Κρήτη. Όχι όμως αυτό του Παναθηναϊκού αλλά του Πλατανιά καθώς οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0 των πράσινων και πήραν την πρόκριση για τους οχτώ του Κυπέλλου Ελλάδος αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό και στερώντας από το τριφύλλι την μοναδική ελπίδα που είχαν για κάτι καλό την φετινή σεζόν.

Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ ο Παναθηναϊκός πολύ απλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο των Περιβολιών με τους πράσινους να φτάνουν στο σημείο στο 75' να κάνουν και καθυστερήσεις για να μην χάσουν το ματς. Κάτι το οποίο έγινε τελικά με τον Αναστασάκο χρυσή αλλαγή του Άγγελου Αναστασιάδη καθώς σκόραρε στο 87' βάζοντας το γκολ που έδωσε την πρόκριση στον Πλατανιά.

Ο Φάμπρι σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε ότι δεν το έχει... ξεχνώντας να κάνει και πάλι αλλαγές ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν ασύνδετος και άχρωμος στο ματς δίνοντας χώρο στην ομάδα του Πλατανιά που με βάση την εικόνα του αγώνα δικαιούταν τη νίκη και την πρόκριση.

Γήπεδο: Περιβόλια
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος,
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Ιωάννης Τουμπακάρης
Τέταρτος Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης
Σκόρερ: 86' Αναστασάκος
Κίτρινες: 23' Σο, 35' Σεϊταρίδης, 78' Μαυρίας/59' Κανακούδης, 87' Αναστασάκος
Κόκκινες:

Στο τέταρτο παιχνίδι του στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ επέλεξε τους δέκα από τους έντεκα πράσινους που είχαν παίξει και κόντρα στον Πανθρακικό στην ενδεκάδα για το ματς με τον Πλατανιά.

Η μοναδική αλλαγή ήταν αυτή της χρησιμοποίησης του Καπίνο αντί του Καρνέζη ο οποίος ήταν κλινήρης. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Περιβολίων μην μπορώντας να βγάλουν διάθεση και φαντασία στο παιχνίδι τους στην διάρκεια του ματς.

Την ίδια ώρα ο Πλατανιάς ήταν σωστά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφηνε κενούς χώρους στον Παναθηναϊκό για να μπορέσει να γίνει απειλητικός ενώ έψαχνε να βγει στην αντεπίθεση ώστε να βάλει ένα γκολ που θα του έδινε την πρόκριση.

Το πρώτο σουτ του αγώνα έγινε από τον Σο στο 10' από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κηπουρού. Στο 18' το σουτ του Σισοκό έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Κηπουρός.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 22' όταν ο Αργυρόπουλος έκανε την ενέργεια από τα δεξιά έπιασε και το σουτ αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε την μπάλα πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με μια καλή ενέργεια από τα αριστερά και παράλληλη πάσα του Σισοκό με τον Τοτσέ να προλαβαίνει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά να μην μπορεί να την στείλει στα δίχτυα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο επόμενο τέταρτο με ένα φάουλ του Τοτσέ στο 33' άσχημα εκτελεσμένο να φεύγει πολύ πάνω από τα δοκάρια του Κηπουρού ενώ η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Ναζλίδη το οποίο μπλόκαρε όμως ο Καπίνο.

Κλασικές ευκαιρίες ο Πλατανιάς

Στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα στο 48' είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Ναζλίδη να δίνει όμορφα στον Νιέμα αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, σούταρε αλλά ο γκολκίπερ των πράσινων έδιωξε με τα πόδια.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι στο 58' όταν ο Μαυρίας μέσα στην περιοχή πέρασε τον Κάστελ αυτός έπεσε στα πόδια του αλλά ο Μάνταλος έδειξε παίζετε.

Στο 65' οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή όταν ο Ναζλίδης μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα με τακουνάκι προς τον Μαραγκουδάκη και αυτός ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα έξω.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς πάλι από τα αριστερά εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σπυρόπουλου με τον Μαραγκουδάκη να μπαίνει μέσα στην περιοχή να πιάνει το σουτ αλλά τον Καπίνο να λέει και πάλι όχι μπλοκάροντας αυτή τη φορά την μπάλα.

Η μόνη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 86' με τον Σο να σουτάρει από μακριά και τον Κηπουρό να μπλοκάρει πέφτοντας σωστά στην γωνία του. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα ο Ζέκα μπήκε όμορφα μέσα στην περιοχή και αντί να γυρίσει στο πέναλτι στον Μπαρμπαρούση προσπάθησε να κάνει μια ψηλή σέντρα με τον Κηπουρό να απομακρύνει.

Χρυσή αλλαγή ο Αναστασάκος

Ο Πλατανιάς δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη όμως με τον Αναστασάκο να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή για την ομάδα της Κρήτης. Στο 87' ο Καλάιτζιτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή ο Καπίνο έπεσε αλλά έδιωξε ασθενώς και ο Αναστασάκος από κοντά νικώντας και τον Βύντρα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα έξι λεπτά οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ξανά την ομάδα του Πλατανιά και το μοναδικό σουτ του Σο στις καθυστερήσεις πέρασε έξω από την εστία του Κηπουρού.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος,Ποτουρίδης,Κάλαϊτζιτς, Κουρτεσιώτης (57' Κανακούδης), Κάστελς, Τετέ, Μαραγκουδάκης (Αναστασάκος), Ονιέμα, Μιρτσέτα (80' Δέντσας), Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός (Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ): Καπίνο, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Μαυρίας (80' Μπαρμπαρούσης) , Ζέκα, Τοτσέ.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ