ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναχαϊκή - ΟΦΗ 0-1

Παναχαϊκή - ΟΦΗ 0-1
INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με "χρυσό" σκόρερ τον Σόουζα στην παράταση. Κέρδισε τις εντυπώσεις η Παναχαϊκή.

Ο ΟΦΗ μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 1-0 της Παναχαϊκής. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου χρειάστηκαν σε πολλές περιπτώσεις να έχουν την τύχη με το μέρος τους αφού οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν σκληρό καρύδι και αποφασισμένοι για την πρόκριση.

Παρότι, ο αγώνας έγινε σε βροχερό τερέν οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Το ματς κρίθηκε από το γκολ του Σόουζα στο 117' και ενώ η Παναχαϊκή πίεζε για το νικητήριο γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Τσεμπερίδης, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Φουρτάδο, Μενδρινός (90' Κυβελίδης), Ντίνας, Φούφουλας, Κοιλιάρας, Ατματζίδης (87' Χλωρός).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Ζορμπάς (88' Μάντζιος), Ουκάρ, Βάντο (46' Πίτσος), Καμπάνταης, Μποντόρ, Γεωργίου, Σόουζα, Μπούρμπος (74' Παπουλής), Σουμπίνιο.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Δημητριάδης (Καστοριάς)

Κίτρινες κάρτες: Φούφουλας, Τσεμπερίδης, Φουρτάδο - Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Σουμπίνιο, Πίτσος

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ξεκίνημα δυνατά για την Παναχαϊκή

Στο πρώτο λεπτό, ο Ντίνας βρήκε τον Ουρτάδο, πρόλαβε ο Βεζυρίδης πριν ο παίκτης της Παναχαϊκής φανεί απειλητικός.

Ο Κοιλιάρας στο 11', βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Ατματζίδη, η προσπάθεια του δεύτερου δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την Παναχαϊκή. Οι Κάρλος, Ταυλαρίδης, Σίσιτς, Μπουλούτ και Κάλατζις δεν αγωνίστηκαν καθώς ο Νίκος Αναστόπουλος προτίμησε να τους αφήσει εκτός αποστολής.

Στο 15' ο Ντίνας γύρισε την μπάλα στον Μενδρινό, το πλασέ του δεύτερου έφυγε λίγο άουτ ανησυχώντας και πάλι τον Βεζυρίδη. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν καλό θέαμα με την Παναχαϊκή να έχει την πλειονότητα των ευκαιριών για γκολ.

Ο Σπίνουλας στο 23', έβγαλε την σέντρα στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Ατματζίδης, το σουτ που δοκίμασε έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι σε συνεργασία των δύο παικτών της Παναχαϊκής, ο Σπίνουλας με κεφαλιά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Βεζυρίδη.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του ΟΦΗ να απειλήσει. Ο Σουμπίνιο βρήκε τον Μπούρμπο και αυτός τον Γαλανόπουλο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή έστειλε με σουτ την μπάλα άουτ. Στο 41', σε ακόμα μία καλή ευκαιρία για την Παναχαϊκή, ο Ουρτάδο κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή από μπαλιά του Ντίνας, το σουτ από καλή θέση έφυγε άουτ.

Κεντρικό πρόσωπο για τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε ο Σουμπίνιο από τα πόδια του οποίου πέρασε το παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Ίδιο τέμπο στην επανάληψη

Ο Ανδρούτσος στην έναρξη της επανάληψης έσωσε την Παναχαϊκή από σίγουρη παραβίαση. Η μπάλα μετά από κόντρες έφθασε στον Καμπάνταη, ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής απέκρουσε σωτήρια. Η βροχή δυνάμωνε δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των παικτών.

Μεγάλη ευκαιρία για την Παναχαϊκή στο 59'. Ο Σπίνουλας πλάσαρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Βεζυρίδη και μετέπειτα στον Ατματζίδη, ο οποίος από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς η μπάλα βρήκε στα πόδια των παικτών του ΟΦΗ και απομακρύνθηκε.

Η Παναχαϊκή ανέβαζε σταδιακά ρυθμό και λίγο αργότερα το δυνατό σουτ του Ουρτάδο έφυγε λίγο άουτ. Ο Ζορμπάς στο 72' δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Παναχαϊκής καθώς το σουτ του έδιωξε ο Λαμπρόπουλος σε κόρνερ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα χάθηκε για την Παναχαϊκή στο 75'. Ο Βεζυρίδης με διπλή προσπάθεια, μετά το σουτ του Φουρτάδο και το πλασέ του Ατματζίδη από την μικρή περιοχή, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έδιωξε τον κίνδυνο. Στις καθυστερήσεις ο Ντίνας έκανε κακό πλασέ η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βεζυρίδη.

Ο Σόουζα έλυσε το "γόρδιο δεσμό"

Ο Ντίνας ήταν ο μοιραίος παίκτης για την Παναχαϊκή. Σε ανεπανάληπτο τετ α τετ έστειλε την μπάλα έξω από την εστία του Βεζυρίδη, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.

Στο 110' κεφαλιά του Χλωρού έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Γαλανόπουλος. Ο ΟΦΗ απεγνωσμένα προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του, ευελπιστώντας περισσότερο να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα πήγαινε στα πέναλτι ο Σόουζα, με ψυχραιμία στόπαρε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και με εύστοχο πλασέ έστειλε τον ΟΦΗ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ