ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΦΗ - ΑΕΛ Καλλονής 0-1

ΟΦΗ - ΑΕΛ Καλλονής 0-1
INTIME SPORTS

Η ΑΕΛ Καλλονής απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου επικρατώντας με 0-1 του ΟΦΗ στην Κρήτη με γκολ του Καζάκη στο 83' και πλέον έχει τη ρεβάνς στην έδρα της. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 λόγω άδικης αποβολής του Περόνε στο 42' ενώ ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος αλλά άστοχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους οχτώ του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η Καλλονή επικρατώντας με 1-0 του ΟΦΗ στην Κρήτη χάρη σε γκολ του Καζάκη στο 83' της αναμέτρησης. Πλέον η ομάδα της Μυτιλήνης στην ρεβάνς που θα διεξαχθεί "στην έδρα" της θα πάρει την πρόκριση ακόμα και με μια ισοπαλία.

Η νίκη της Καλλονής αποκτά μεγαλύτερη σημασία από την στιγμή που επετεύχθη και ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 42' λόγω άδικης αποβολής του Περόνε από τον Γιάχο καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης θεώρησε ότι ο επιθετικός της Καλλονής έκανε θέατρο σε τάκλιν εκτός περιοχής του Δασκαλάκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασε αρκετές ευκαιρίες για την νίκη κυρίως με τον Κουτσιανικούλη αλλά πλήρωσε την αστοχία της.

Βέβαια η Καλλονή για 45' και περισσότερα λεπτά αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο και ήταν λογικό στο δεύτερο μέρος να μείνει πίσω και να δώσει χώρο στους γηπεδούχους. Χτύπησε όμως στην αντεπίθεση με τον Καζάκη ο οποίος πέτυχε ένα παληκαρίσιο τέρμα.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"

Καιρός:

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης, Ιωάννης Τουμπακάρης

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Βερόν (46' Κάλαϊτζιτς), Μακρής (69' Μακουκούλα), Κουτσιανικούλης, Ζε, Όγιος, Παπάζογλου.

ΑΕΛ Καλλονής: Σιδεράκης, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Περόνε, Χωριανόπουλος, Άλβες, Φαρία, Xoυανλού (80' Γάλας), Γκαρσία (72' Καζάκης), Μανούσος (46' Ποντάνι), Βαλιός.

Γκολ: 83' Καζάκης

Κίτρινες: 16' Τριποτσέρης, 45' Κουτσιανικούλης, 45' Βερόν, 82' Μπούρμπος/26' Περόνε, 76' Χουανλού

Κόκκινες: 42' Περόνε

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά χωρίς όμως κάποια μεγάλη φάση. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 20' όταν μετά από ωραίο σουτ του Ζε Εντουάρντο ο Σιδεράκης έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο 33' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν όταν μετά από ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Αναστασιάδη η μπάλα έφτασε στον Μανούσο, ο οποίος κάνει το γύρισμα στον Περόνε αλλά αυτός σούταρε από θέση οφ σάιντ.

Στο επόμενο λεπτό ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Κουτσιανικούλη εκτός περιοχής με τον άσο των γηπεδούχων να πιάνει το σουτ με το αριστερό αλλά ο Σιδεράκης είπε και πάλι όχι με απόκρουση στην αριστερή του γωνία.

Άδικη αποβολή του Περόνε

Στο 42' έγινε η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι καθώς ο Γιάχος απέβαλε άδικα τον Περόνε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο. Ο επιθετικός της Καλλονής βγήκε στην αντεπίθεση, τσίμπησε την μπάλα προ του Δασκαλάκη έξω από την περιοχή με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να του κάνει τάκλιν και ο επιθετικός της Καλλονής έπεσε μην μπορώντας να τον αποφύγει.

Ο Γιάχος θεώρησε όμως ότι έκανε θέατρο και τον απέβαλε αφήνοντας τους φιλοξενούμενος με 10 παίκτες και ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.

Μια φάση για κάθε ομάδα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια φάση για κάθε ομάδα. Η Καλλονή απείλησε πρώτη στο 46' αλλά το σουτ του Ποντάνι πέρασε λίγο έξω.

Στο 48' ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Παπάζογλου είδε ωραία τον Κουτσιανικούλη μέσα στην περιοχή του πέρασε την μπάλα αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα να περάσει έξω από το ύψος της μικρής περιοχής.

Εν συνεχεία η Καλλονή κλείσθηκε στα καρέ της και περίμενε τον ΟΦΗ δίνοντας του χώρο αλλά οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά με τον ρυθμό να πέφτει.

Χτύπησε με Καζάκη στο 83'

Την στιγμή που όλοι πίστευαν ότι το ματς θα έληγε 0-0 ή με τον ΟΦΗ να σκοράρει αφού έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα η Καλλονή ήταν αυτή που χτύπησε στην αντεπίθεση.

Στο 83' σε σέντρα από τα δεξιά ο Καζάκης πήδηψε πιο ψηλά από τον Δασκαλάκη ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 που έμεινε μέχρι το τέλος καθώς ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να απειλήσει.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ