ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νίκησαν και προκρίθηκαν Ατρόμητος, Βέροια στους 16

Νίκησαν και προκρίθηκαν Ατρόμητος, Βέροια στους 16
Ατρόμητος INTIME SPORTS

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο 6ος όμιλος του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ατρόμητο και την Βέροια να παίρνουν την πρόκριση μετά τις νίκες τους επί της Καλλιθέας και της Λαμίας αντίστοιχα.

Όπως αναμενόταν Ατρόμητος και Βέροια πήραν την πρόκριση από τον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος στους 16 του θεσμού. Η ομάδα του Περιστερίου νίκησε εκτός έδρας την Καλλιθέα με 4-2 σε ένα χορταστικό παιχνίδι ενώ η Βέροια επικράτησε της Λαμίας με 1-0 επίσης εκτός έδρας βάζοντας ένα γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Ατρόμητος τερμάτισε στην πρώτη θέση και η Βέροια ακολούθησε στην δεύτερη με τις δυο ομάδες να έχουν από 7 πόντους αλλά η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε καλύτερη συγκομιδή τερμάτων.

Ματσάρα στο "Ελ Πάσο"

Ένα πολύ χορταστικό παιχνίδι έγινε στο "Ελ Πάσο" με την Καλλιθέα πριν την έναρξη της αναμέτρησης να έχει μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση την ώρα που ο Ατρόμητος ήθελε τουλάχιστον ένα βαθμό για να μην μείνει εκτός και για αυτό και ο Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές.

Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 19' όταν η μπάλα μετά από ένα γύρισμα του Πίτου Γκαρσία έφτασε στον Κούρο ο οποίος με ένα αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία.

Είκοσι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ένα ακόμη τέρμα δείχνοντας ότι "καθαρίζουν" από νωρίς το ματς. Στο 39' ο Γοδόι εκτέλεσε το φάουλ ο Λε Ταλέκ έκανε ωραία την κίνηση, τσίμπησε την μπάλα και με άψογο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Κιβρακίδης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Αρναρέλι. Ο επιθετικός της Καλλιθέας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι μειώνοντας σε 2-1.

Γκολάρα από Μασένα, προβάδισμα με γκολ οφσάιντ ο Ατρόμητος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι δυο ομάδες έκαναν από μια αλλαγή θέλοντας να πάρουν κάτι καλύτερο από τα 45λεπτά που απέμεναν.

Η Καλλιθέα έφερε το ματς στα ίσια 2-2 στο 51' όταν σε μια ωραία φάση από τα δεξιά ο Μασένα με βολ πλανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως για πολύ καθώς με την σέντρα ο Ατρόμητος πήρε το προβάδισμα στο σκορ με ένα γκολ που ήταν όμως οφσάιντ. Συγκεκριμένα ο Μπάλας έκανε το σουτ την ώρα που ο Μπρίτο ήταν πιο μπροστά από την άμυνα της Καλλιθέας και ο Βραζιλιάνος μετά την απόκρουση του Μιχελή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Στο 68' ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Καλλιθέας με τον Ναπολεόνι που είχε περάσει στο ματς να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 4-2. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ:Μιχελής, Λεβέντης, Τσώνης, Μουχτάρης, Παγώνης, Κατσικόγιαννης, Γκίνι, Τεγούσης (46' Μπέλλης), Μπούζας (71' Τσίπρας), Αρναρέλλης (78' Φαρία), Μασένα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Κυβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος, Γοδόι, Μπάλλας, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (88' Λημνιός), Μαρσελίνιο (46' Μπίτολο), Λε Ταλέκ (64' Ναπολεόνι).

Από νωρίς προβάδισμα η Βέροια

Η Βέροια ήθελε το τρίποντο για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στην Λαμία που είχε αποκλειστεί πριν την έναρξη του ματς και ο αγώνας ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Για αυτό και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από νωρίς δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. O Kόλα γύρισε υπέροχα τη μπάλα στον Μαγέφσκι μέσα στην περιοχή κι εκείνος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Η Λαμία είχε κάποιες ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Νατσιόπουλου στο 71ο λεπτό, ενώ ο Πάππος που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα της Φθιώτιδας, έσωσε αρκετές φορές την εστία του, κυρίως σε προσπάθειες του Ξόμπλιου.

ΛΑΜΙΑ:Πάππος, Τσόπελας (73' Αντωνόπουλος), Κοτσώνης, Πίντο, Καλαϊτζίδης, Ματσιόπουλος, Ενγκουέμ, Μπουλουλής (64' Τζόκιτς), Αντωνίου, Παπαευθυμίου, Αλεξίου.

ΒΕΡΟΙΑ:Καντιμοίρης, Σιόντης, Μαραγκός, Ετζενγκέλε, Νάστος, Ιμπραΐμ, Καρακώστας, Γεωργιάδης (56' Νέτο), Ξόμπλιος, Μαγέφσκι (66' Γιαννούλης), Κόλα (64' Ναζλίδης).

3η Αγωνιστική

Λαμία 1964-Βέροια 0-1

Καλλιθέα-Ατρόμητος 2-4

Η βαθμολογία

1. Ατρόμητος 7 (8-4)

2. Βέροια 7 (4-2)

3. Καλλιθέα 3 (4-8)

4. Λαμία 0 (1-5)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ