ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έτσι έφτασαν στον τελικό Ολυμπιακός και Ξάνθη!

Έτσι έφτασαν στον τελικό Ολυμπιακός και Ξάνθη!
Μαζουακού, Κλέιτον, Σολτάνι INTIME SPORTS

Το βράδυ του Σαββάτου (23/5, 20.30) Ολυμπιακός και Ξάνθη κοντράρονται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Το Sport24.gr υπενθυμίζει πώς οι δύο ομάδες έφτασαν να διεκδικούν την κούπα (VIDEOS).

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (23/5) είτε ο Ολυμπιακός είτε η Ξάνθη θα πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κυπέλλου. Πώς έφτασαν οι δύο ομάδες στον τελικό του ΟΑΚΑ; Το Sport24.gr υπενθυμίζει όλα τα εμπόδια που ξεπέρασαν...

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 0-1 (74' αυτ. Κάργας)

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο παιχνίδι στο φετινό Κύπελλο Ελλάδος. Αυλαία στο Παμπελοποννησιακό στάδιο κόντρα στην Παναχαϊκή. Στο 74' ο Νίκος Βέργος επιχείρησε ένα σουτ, ο κεντρικός αμυντικός των Αχαιών Γιάννης Κάργας έκανε λανθασμένο υπολογισμό, έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Βαγγέλη Μπαλασάκη.

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 1-1 (13' Φορτούνης - 24' Μητρόπουλος)

Στις 29 Οκτωβρίου 2014 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο Φάληρο τον Πανιώνιο. Ο Κώστας Φορτούνης με εκτέλεση φάουλ στο 13' έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες στην ομάδα μας στο 13’, με τον Μητρόπουλο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα έντεκα λεπτά αργότερα, με κεφαλιά.

Φωστήρας – Ολυμπιακός 0-2 (16' πεν. Φορτούνης, 82' Διαμαντάκος)

Στις 7 Ιανουαρίου του 2015, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στον Ταύρο τον Φωστήρα. Ο Κώστας Φορτούνης από το σημείο του πέναλτι (16') άνοιξε το σκορ. Στο 82’, ο Γιαννούλης έκανε την σέντρα και ο Διαμαντάκος από κοντά έγραψε το τελικό 0-2. Με αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο, έχοντας 7 βαθμούς.

Εύκολο εμπόδιο ο Τύρναβος στους ''16''

Τύρναβος - Ολυμπιακός 0-3 (3', 26' Μπενίτες, 84' Μιλιβόγεβιτς)

Απέναντι στον Τύρναβο ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Αλκαζάρ, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-0. Ο Μπενίτες ήταν αυτός που είχε πετύχει τα δύο πρώτα τέρματα της αναμέτρησης (3’, 26’), για να έρθει ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 84’, να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός - Τύρναβος 8-0 (9' Μιλιβόγιεβιτς, 11'Διαμαντάκος, 17'Μπουχαλάκης, 25'Μιλιβόγιεβιτς, 55', 57', 82' Ντουρμάζ, 85'Φουστέρ )

Στον επαναληπτικό ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 8-0 τον Τύρναβο της Football League. Πρόσωπο του αγώνα ο Τζίμι Ντουρμάζ, που πέτυχε χατ-τρικ, δύο τέρματα πέτυχε ο Μιλιβόγεβιτς, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος και Φουστέρ.

Προημιτελικά με την ΑΕΚ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1 (48' Μιλιβόγιεβιτς - 14' Αραβίδης)

Στις 11 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 14' με σουτ του Χρήστου Αραβίδη. Οι ''ερυθρόλευκοι'' ισοφάρισαν στο 48'. Ο Φορτούνης έβγαλε την σέντρα, ο Διαμαντάκος έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μιλιβόγεβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του «Δικεφάλου».

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (89' Χάρα, διακοπή)

Η ρεβάνς έγινε μετά από ένα μήνα στο ΟΑΚΑ. Εκεί, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση με 0-1, σε ένα ματς που διακόπηκε μετά το γκολ που σημείωσε ο Χάρα. Στο 89’, ο Αφελάι σέντραρε στην περιοχή, ο Φορτούνης... σέρβιρε στον Αργεντινό και αυτός πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Ημιτελικά με Απόλλωνα Σμύρνης

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-3 (21', 57' Ντοσεβί, 26' Χάρα)

Στους «4» του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την «Ελαφρά Ταξιαρχία», με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης. Η αρχή έγινε στο γήπεδο της Ριζούπολης, εκεί όπου η ομάδα του Πειραιά έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Αρχικά, οι Ντοσεβί (21’) και Χάρα (26’) είχαν δώσει σημαντικό προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», για να έρθει ο Γάλλος στο 57’, με τρομερό σουτ, να γράψει το 0-3.

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 1-1 (85' Μπενίτες - 43' Ανγκούλο)

Στο δεύτερο ματς, στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ανγκούλο με σουτ μέσα από την περιοχή, έβαλε μπροστά στο σκορ τον Απόλλωνα στο 43ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για το τελικό 1-1 με τον Μπενίτες, πέντε λεπτά πριν την λήξη.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Ξάνθη - Νίκη Βόλου 1-0 (81' Ράνος)

Ανήμερα της πρόσληψης του Ραζβάν Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία η Ξάνθη, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 με τον Νίκο Νεντίδη στον πάγκο ως υπηρεσιακό νίκησε 1-0 τη Νίκη Βόλου. Ο Αντώνης Ράνος στο 81' βρήκε δίχτυα με σουτ, ύστερα από σέντρα του Μπέρτου

ΟΦΗ - Ξάνθη 1-0 (84' Τζορτζ)

Στις 30 Οκτωβρίου 2014 η Ξάνθη πήγε στο Γεντί Κουλέ να παίξει με τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί νίκησαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Τζορτζ στο 84ο λεπτό, έπειτα από καταπληκτική ενέργεια του Μερεμπασβίλι. Οι ακρίτες είχαν δοκάρι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Λουσέρο.

Ξάνθη - Ζάκυνθος 3-1 (28' Γουάλας, 31' Παπαστεριανός, 59' Σολτάνι - 45' Ευθυμιάδης)

Η Ξάνθη υποδέχθηκε στα Πηγάδια τη Ζάκυνθο της Football League και επιβλήθηκε με 3-1. Πέρασε, έτσι, ως δεύτερη στις "16" καλύτερες ομάδες του θεσμού. Ο ''χορός'' των τερμάτων για την Ξάνθη άνοιξε στο 28'. Εκτέλεση φάουλ του Γουάλας με πλασέ, η μπάλα σκάει μπροστά στον Πολίτη, και καταλήγει στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα ο Παπαστεριανός με μονοκόμματο σουτ έκανε το 2-0, για να μειώσει με απίστευτο δεξί σουτ ο Ευθυμιάδης, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Όλα παρέμεναν ανοιχτά. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 59', ο Σολτάνι απέφυγε τον Μπλέτσα και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Πολίτη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Στο... καναβάτσο ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-1 (43' Λουσέρο - 87' Καρέλης)

21 Ιανουαρίου 2015. Η Ξάνθη υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και στο 42' ξεδιπλώνεται εξαιρετικά στην αντεπίθεση. Ο Μπέρτος από αριστερά έγινε κάτοχος της μπάλας, έβγαλε τη σέντρα με την μια στον Λουσέρο, ο οποίος ξέφυγε του Τριανταφυλλόπουλου και με σουτ με το δεξί άνοιξε το σκορ. Οι ''πράσινοι'' πίεσαν για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 88'. Ο Μπεργκ έκανε όμορφη κίνηση από τα αριστερά και με μια ντρίπλα ξεπέρασε δυο παίκτες της Ξάνθης. Μπήκε στην περιοχή, τη γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Καρέλη, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1 (88' Βασιλακάκης)

Πανηγυρικά στους ''8'' του Κυπέλλου η Ξάνθη. Στη ρεβάνς της Λεωφόρου οι ακρίτες δίχως να εντυπωσιάσουν είχαν την ουσία και με γκολ του Βασιλακάκη στο 88' απέκλεισαν τον Κυπελλούχο Παναθηναϊκό. Από το 60' οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μέντες. Δύο λεπτά πριν από το τέλος, λοιπόν, ο Καπετάνος έπιασε την κεφαλιά και ο Κοτσόλης αρχικά απέκρουσε. Η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι και ακολούθως ο Βασιλακάκης την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα.

Ξανά στο δρόμο της Ξάνθης ο ΟΦΗ (προημιτελικά)

ΟΦΗ - Ξάνθη 1-1 (48' Κουτσιανικούλης - 52΄Σολτάνι)

Στις 12 Φεβρουαρίου ο ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων υποδέχεται στο Ηράκλειο την Ξάνθη. Οι Κρητικοί δεν πέφτουν αμαχητί και ολοκληρώνουν το παιχνίδι στο 1-1. Το προβάδισμα στους Κρητικούς έδωσε στο 48' ο Κουτσιανικούλης, αλλά στο 52΄ο Σολτάνι φέρνει το ματς στα ίσια.

Ξάνθη - ΟΦΗ 3-0 (18', 85' Σολτάνι, 26' Κλέιτον)

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τη ρεβάνς η Ξάνθη. Ο Λουσέρο στο 18' εκτέλεσε κόρνερ, ο Σολτάνι έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Στο 25' ο Παππάς ορθώς υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Μαραθιανού, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0. Στο 83' ο Αγριμάκης μπλόκαρε το σουτ του Κλέιτον, αλλά στο 85' το φοβερό σκαφτό σουτ του MVP Σολτάνι νίκησε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ για το τελικό 3-0.

Ημιτελικά με Ηρακλή

Ηρακλής - Ξάνθη 0-1 (7' Κλέιτον)

Στις 9 Απριλίου μπροστά σε 20.000 φίλους του ο Ηρακλής γνωρίζει την ήττα από την Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Σίλβα Κλέιτον άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Ξάνθη - Ηρακλής 0-0

Μεγάλες στιγμές για την Ξάνθη, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν το σκορ του πρώτου ημιτελικού με τον Ηρακλή και σε συνδυασμό με το 0-0 στα Πηγάδια κατάφεραν να πάρουν τη μεγάλη πρόκριση! Δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τον Γηραιό που έπαιζε σχεδόν ένα 45λεπτο με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ρομάνο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ