ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ένα πράγμα φοβούνται στην ΕΠΟ ενόψει τελικού

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Στην ΕΠΟ θεωρούν πως όλα θα κυλήσουν ομαλά στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και πως υπάρχει η εμπειρία από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. Μοναδικός φόβος οι αστάθμητοι παράγοντες.

Οι μέρες κυλούν, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ πλησιάζει και με τον κίνδυνο του Grexit να ελλοχεύει, άπαντες θέλουν να κυλήσουν τα πάντα ομαλά και να περάσει η χώρα μας το κρίσιμο αυτό τεστ. Άλλωστε, UEFA και FIFA θα έχουν τα δικά τους "μάτια" στον τελικό και επιθυμούν να κυλήσουν όλα στην εντέλεια και να είναι ένας τελικός - γιορτή.

Στην ΕΠΟ υπάρχει αισιοδοξία πως όλα θα κυλήσουν βάσει σχεδίου και πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο της επιτροπής Κυπέλλου, Μάνο Γαβριηλίδη, προκειμένου να μας κατατοπίσει για το πού βρισκόμαστε ενόψει της μάχης των δυο Δικεφάλων για το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο.

Κάτι η ανακοίνωση της εταιρίας security του τελικού, η οποία εκφράζει τις ανησυχίες της για το αν και κατά πόσο υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να γίνουν όλα όπως πρέπει, κάτι τα ρεπορτάζ ότι θα έχουμε... εισαγόμενους οπαδούς από τη Σερβία στο γήπεδο, είναι εύλογο να δημιουργεί απορίες για το αν προχωρούν όλα με βάση το πλάνο που έχει καταστρωθεί.

Ο κ. Γαβριηλίδης, μας τόνισε πως το πρωί του Σαββάτου (12/5) θα γίνει μια τελευταία σύσκεψη με όλους του αρμόδιους φορείς (αστυνομία, ομάδες, ΕΠΟ, διαιτητή, εταιρία security), προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή τέλεση του αγώνα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο ίδιος δεν ανησυχεί για παρουσία χούλιγκαν από τη Σερβία και τόνισε πως αυτό τέθηκε υπόψιν από την πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Μας ανέφερε πως η ΕΠΟ ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές της αστυνομίας και πως η Ομοσπονδία θα τοποθετήσει επιπλέον security απ' αυτούς που έχει ζητήσει η ΕΛ.ΑΣ., θέλοντας να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Συν τις άλλοις, είπε πως υπάρχει εμπειρία ετών από τελικούς στην Αθήνα και πως τα περσινά λάθη στο Βόλο δεν θα επαναληφθούν. Μάλιστα, ανέφερε πως υπήρχε απειρία από τους εκεί υπεύθυνους για τον τελικό και άγνοια της περιοχής και του γηπέδου. "Έβλεπα διμοιρίες από Διδυμότειχο και Έβρο να έρχονται στο Βόλο, σε μια περιοχή που δεν την ήξεραν καθόλου", σχολίασε στο Sport24.gr, θέλοντας να τονίσει πως η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει πολύ καλύτερα το τι πρέπει να κάνει και πώς να κινηθεί. Όπως μας είπε, δεν διανοείται καν ότι μπορεί να συμβούν παρόμοια περιστατικά στον φετινό τελικό.

Για τον ίδιο μοναδική ανησυχία είναι οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να προκύψουν, κατά κύριο λόγο εντός γηπέδου. Ένας ανεγκέφαλος οπαδός που να ξεφύγει, ένα περιστατικό που να χαλάσει την ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει πρόβλημα από το πουθενά και το οποίο δεν θα οφείλεται στην κακή οργάνωση. Δεν ανησυχεί για... αντάμωμα φιλάθλων των δυο ομάδων και είπε πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή "κιτρινόμαυρων" και "ασπρόμαυρων".

Όσο για το αν το ματς αποτελεί το βασικό κρας-τεστ για την αποφυγή του Grexit και αν έχει υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα-εντολή από την πλευρά της UEFA και της FIFA, μας απάντησε πως δεν θα το πήγαινε τόσο μακριά για το θέμα του Grexit, αλλά σίγουρα ο τελικός αποτελεί ένα μεγάλο τεστ. Όσο για τους ξένους αξιωματούχους, ζητούν να διεξαχθεί ένας ανθρώπινος τελικός, σε γιορτινή ατμόσφαιρα και να μην υπάρξει οτιδήποτε που μπορεί να χαλάσει το κλίμα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ