ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Do it like... Καστοριά και ΟΦΗ

Do it like... Καστοριά και ΟΦΗ

Για πέμπτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου έχουμε ημιτελικό ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν έχουν παίξει τελικό. Δείτε τι έγινε τις προηγούμενες τέσσερις, αλλά και διάφορα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τον αγώνα Ατρόμητου - Ολυμπιακού Βόλου.

Το ζευγάρι του ημιτελικού ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό Βόλου μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ιστορικό, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε ποτέ την τιμή να αγωνιστεί σε ένα τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Μάλιστα είναι η μόλις τέταρτη φορά στο θεσμό που συμβαίνει κάτι παρόμοιο.

Το Sport24.gr ενόψει του α' ημιτελικού ανάμεσα στην αθηναϊκή ομάδα και τους Βολιώτες, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Περιστέρι (2/3, 18:00), θυμάται τι έγινε τις προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν στους "4" δύο ομάδες που δεν έχουν βρεθεί ποτέ στον τελικό το Κύπελλο Ελλάδας.

Η πρώτη φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν την χρονιά 1979/80 ανάμεσα σε Καστοριά και Μακεδονικό (ο οποίος έπαιζε τότε στη Β' Εθνική). Οι διπλές αναμετρήσεις έδωσαν την πρόκριση στην Καστοριά (με δύο νίκες 2-0 και 2-1) η οποία στον τελικό πήρε το Κύπελλο νικώντας 5-2 τον Ηρακλή.

Η ομάδα του Ηρακλή ήταν και πάλι "θύμα" ενός πρωτάρη σε τελικό που προέκυψε από ένα ανάλογο ζευγάρι όπως το φετινό. Σεζόν 1986/87 και ο ΟΦΗ στα ημιτελικά νικάει δύο φορές τον Διαγόρα (2-0, 3-0) για να πάρει την κούπα στο ΟΑΚΑ κόντρα στου Θεσσαλονικείς στα πέναλτι.

Νωρίτερα, τη σεζόν 1981/82, ΑΕΛ και Κόρινθος μονομάχησαν για την πρώτη τους παρουσία σε τελικό. Οι "βυσσινί" νίκησαν με 3-1 στη Λάρισα ανατρέποντας το 0-1 της Κορίνθου και βρέθηκαν στον τελικό του ΟΑΚΑ όπου και έχασαν με 1-0 από τον Παναθηναϊκό.

Η τελευταία φορά που προέκυψε κάτι αντίστοιχο, δεν ήταν γούρικη ούτε και για τον Ιωνικό. Οι κυανόλευκοι πέρασαν την Καλαμάτα αλλά στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου έχασαν 3-0 από την ΑΕΚ, ομάδα που μπορεί να βρει στο ίδιο γήπεδο ο φετινός πρωτάρης.

Ο μαγικός αριθμός... 6

Ατρόμητος και Ολυμπιακός Βόλου κυνηγάνε την πρόκριση και τον αριθμό 6. Πρώτα για τους Περιστεριώτες που αν περάσουν στον τελικό, θα γίνουν η 6η ομάδα του Λεκανοπεδίου που θα τα καταφέρει (πλην φυσικά των 3 μεγάλων ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ). Οι 5 μικρομεσαίοι της Αθήνας που έχουν προηγηθεί είναι οι Πανιώνιος, Εθνικός, Αθηναϊκός, Απόλλων, Ιωνικός.

Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει η 6η επαρχιακή ομάδα που θα αγωνιστεί στον τελικό καθώς στη σχετική λίστα υπάρχει η ΑΕΛ, ο ΟΦΗ, η Καστοριά, η Δόξα Δράμας και ο Πιερικός (με τους τρεις πρώτους να έχουν πάρει το τρόπαιο).

Βόλος όπως Νέα Σμύρνη

Αφαιρώντας το στοιχείο της επαρχιακής ομάδας από τον Ολυμπιακό και κρατώντας μόνο αυτό το νεοφώτιστου στην μεγάλη κατηγορία, τότε οι Βολιώτες θέλουν να γίνουν ο Πανιώνιος του 1998.

Τότε οι Νεοσμυρνιώτες ανέβηκαν στην Α' Εθνική και έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου όπου νίκησαν στο Καραϊσκάκη τον Παναθηναϊκό με 1-0 χάρη στο γκολ του Ναλιτζή.

Αντίθετα ο πρώτος νεοφώτιστος που έφτασε την ίδια χρονιά στον τελικό δεν τα κατάφερε. Ήταν το 1991 ο Αθηναϊκός που σε διπλές αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό έχασε πρώτα στη Λεωφόρο ως τυπικά γηπεδούχος με 3-0 και στη συνέχεια με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ