ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αυτό πράγματι ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου

Αυτό πράγματι ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου
INTIME SPORTS

Κανένα επεισόδιο, χειροκρότημα σεβασμού στους ηττημένους, αποδοκιμασίες σε όσους πήγαν να χαλάσουν την γιορτή και ένας ποδοσφαιρικός πολιτισμός που δεν βλέπουμε συχνά στα ελληνικά γήπεδα. Το Sport24.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει το κλίμα...

Όλη την εβδομάδα που μας πέρασε, αλλά και αρκετές ημέρες νωρίτερα, οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρομήτου, έκαναν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να δούμε έναν τελικό που να θύμιζε γιορτή του ποδοσφαίρου και όχι ρινγκ ανάμεσα σε χούλιγκαν.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο προέδρων, Μαρινάκη και Σπανού, είχε σύνθημα "δεν είναι τελικός, είναι γιορτή" και πράγματι έτσι ακριβώς ήταν το παιχνίδι του Σαββάτου. Μια γιορτή!

Τα τελευταία χρόνια, με την οικονομική κρίση να φέρνει τον κόσμο σε απόγνωση και να ξεσπά στα γήπεδα, λίγα ήταν τα κρίσιμα και σημαντικά παιχνίδια που δεν είδαμε να συμβαίνει κάποιο παρατράγουδο. Ε λοιπόν ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι ένα καλό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε ή ακόμα καλύτερα μια καλή αρχή.

Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων κατάφεραν να συνυπάρξουν για πολλές ώρες δίχως να συμβεί το παραμικρό, ενώ αρκετά ήταν τα δείγματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού, τα οποία πρέπει να κρατήσουμε. Δεν βλέπεις άλλωστε συχνά στην Ελλάδα, οπαδοί της αντίπαλης ομάδας να χειροκροτούν τους ηττημένους (όχι φυσικά ειρωνικά) και όλο το γήπεδο να τους επιβραβεύει για την υπερπροσπάθεια.

Δεν βλέπεις συχνά μια ομάδα ελαχίστων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα να αποδοκιμάζονται από τους... ομοϊδεάτες τους και από ολόκληρο το γήπεδο. Γιατί μετά το τέλος του ματς, 20-30 θερμοκέφαλοι οπαδοί του Ολυμπιακού λίγο έλειψαν να προκαλέσουν ένταση και όλο το γήπεδο τους κατέκρινε και παραλίγο να δούμε επεισόδια ανάμεσα σε φιλάθλους της ίδιας ομάδας. Οι φίλοι του Ατρομήτου φυσικά και χειροκρότησαν την πράξη των αντίστοιχων του Ολυμπιακού και όλα τελείωσαν πριν καν αρχίσουν.

Ο φετινός τελικός λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία για να καταλάβουμε πως μπορεί ένα παιχνίδι να διεξαχθεί χωρίς επεισόδια και να δούμε απλά ποδόσφαιρο. Η αρχή έγινε το Σάββατο και μακάρι να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα το γεγονός πως Ολυμπιακός και Ατρόμητος δεν έχουν κάποια έχθρα έπαιξε ρόλο, όμως μην ξεχνάτε τι έγινε πέρσι στον τελικό με την ΑΕΚ.

Και για να μην λέμε μονάχα τα ευχάριστα, η είσοδος των φιλάθλων του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να εμποδιστεί από τους σεκιούριτι του γηπέδου, όμως αυτή είναι μια παλιά ελληνική συνήθεια που αρκετές φορές δεν δημιουργεί προβλήματα. Όπως και το Σάββατο...

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ