ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 2-2

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 2-2
INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, παίρνοντας 2-2 μέσα στην Τρίπολη από τον Αστέρα. "Δώρα" από τους γηπεδούχους.

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τα πολλά λάθη εκατέρωθεν, ο Ατρόμητος στάθηκε πιο τυχερός και πήρε την ισοπαλία με 2-2 στην Τρίπολη και σε συνδυασμό με το 0-0 του Περιστερίου, προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όλα άρχισαν στραβά για τους Αρκάδες, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό έμειναν με 10 παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Μπαρτολίνι. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 15' με τον Τάτο, αλλά οι γηπεδούχοι πέτυχαν εντυπωσιακή ανατροπή με τους Μάρτινς (πέναλτι στο 21') και Χίμο Ναβάρο (47').

Ωστόσο, ένα νέο λάθος από τον έτερο κεντρικό αμυντικό του Αστέρα, Ρουμπέν Πουλίδο, στο 71', έδωσε στον Μήτρογλου μισό γκολ και ο διεθνής επιθετικός δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-2.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος

Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης, Δημήτρης Γούκος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Πουλίδο (86' Σολάκης), Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο, Χίμο, Μάρτινς (78' Φράνκου), Ράγιο, Περόνε (63' Μπρέσκα)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Γιαννούλης (53' Επστάιν), Ιγκλέσιας (59' Γκαρσία), Σφακιανάκης (71' Αναστασάκος), Δημούτσος, Μπρίτο, Τάτος, Μήτρογλου

Σκόρερ: 21' Μάρτινς, 47' Χίμο / 15' Τάτος, 71' Μήτρογλου

Κίτρινες κάρτες: Περόνε, Πιπίνης, Χουανίτο, Τσαμπούρης / Τάτος, Γιαννούλης, Μήτρογλου, Δημούτσος, Σκόνδρας

Κόκκινη κάρτα: Μπαρτολίνι (6') / Σκόνδρας (90'+6)

Ανασκόπηση αγώνα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Αστέρα, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπαρτολίνι. Ο Αργεντίνος αμυντικός δεν κατάφερε να κοντρολάρει καλά την μπάλα, με συνέπεια να την χάσει από τον Τάτο, που κινήθηκε κατά μέτωπο προς την εστία του Μπαντή. Ωστόσο, ο Μπαρτολίνι τον ανέτρεψε με μαρκάρισμα από πίσω και δικαίως αποβλήθηκε από τον Κάκο. Το φάουλ εκτέλεσε ο Μήτρογλου, αλλά ο Μπαντής ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε εντυπωσιακά την μπάλα.

Η εξέλιξη αυτή αποδιοργάνωσε τους γηπεδούχους, που για ολόκληρο (σχεδόν) τον αγώνα θα έπρεπε να παλέψουν με αριθμητικό μειονέκτημα. Οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κατάσταση και με ταχύτατη αντεπίθεση στο 15ο λεπτό έφτασαν στο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Μήτρογλου έκανε μία κούρσα από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τάτο, που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μπαντή για το 0-1.

Παρά το διπλό κακό για τον Αστέρα, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη αντέδρασαν και τέσσερα λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Γιαννούλης ανέτρεψε από αριστερά τον Χίμο Ναβάρο. Η απόφαση του Κάκου (για μία ακόμη φορά) ήταν σωστή και δικαίως "κιτρίνισε" τον αμυντικό του Ατρομήτου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ροζέριο Μάρτινς, ο οποίος... ξεγέλασε τον Ιτάνζ, στέλνοντας την μπάλα στην άλλη γωνία από αυτήν που έπεσε ο Γάλλος τερματοφύλακας.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, πίεσαν και για ένα δεύτερο γκολ, αφού ούτως ή άλλως το 1-1 έδινε την πρόκριση στον Ατρόμητο. Στο 30' ο Ιτάνζ απέκρουσε ένα μακρινό σουτ του Ουσέρο, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Ράγιο παραλίγο να πετύχει ένα φοβερό γκολ. Ο Ισπανός πραγματοποίησε μία εξαιρετική προσπάθεια έξω από την περιοχή, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, αλλά στο αριστερό σουτ που επιχείρησε, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Αστέρα, που αν και με δέκα παίκτες, κατάφερε να πετύχει αμέσως το δεύτερο γκολ. Ο Ράγιο σέντραρε από αριστερά, Φυτανίδης και Ιτάνζ δεν συνεννοήθηκαν σωστά, με συνέπεια η μπάλα να φτάσει στον Περόνε, που με κεφαλιά πάσαρε στον Χίμο, ο οποίος με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Φυτανίδη να μην μπορεί να αποτρέψει το 2-1.

Ο Δώνης πέρασε στον αγώνα τους Επστάιν και Πίτου Γκαρσία για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, η οποία άρχισε να αφυπνίζεται μετά το 60ό λεπτό. Στο 62ο λεπτό ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να βρει στόχο από καλή θέση, ενώ στο 66' ο Μπρίτο βρήκε εξαιρετικά τον Τάτο, που καθυστέρησε να πλασάρει απέναντι από τον Μπαντή, με συνέπεια να κοπεί την τελευταία στιγμή από τον Χουανίτο, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ.

Τελικά το γκολ ήρθε για τον Ατρόμητο χάρη σε ένα "δώρο" του Πουλίδο. Ο Ισπανός αμυντικός έκοψε την μπάλα σε μακρινή μπαλιά προς τον Μήτρογλου, αλλά στη συνέχεια προσπάθησε να τη γυρίσει με το κεφάλι στον Μπαντή, δίνοντας ασίστ στον επιθετικό των φιλοξενούμενων. Ο Μήτρογλου δεν έχασε την ευκαιρία και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μπαντή για το 2-2, σκορ πρόκρισης για τον Ατρόμητο.

Η αντίδραση από πλευράς Αστέρα άργησε να έρθει, με τον Φράνκου να δοκιμάζει ένα δυνατό γυριστό σουτ στο 85', αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Σε μια θεαματική φάση στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπαντής με εντυπωσιακές επεμβάσεις γλίτωσε τον Αστέρα από το 2-3 σε αντεπίθεση του Ατρομήτου, όπου Τάτος και Μήτρογλου έγιναν απειλητικοί. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιάννης Σκόνδρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις.

Ο MVP της αναμέτρησης

Σε ένα παιχνίδι με τόσα λάθη, αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν η συναρπαστική εξέλιξη. Δεν υπήρξε κάποιος παίκτης που να έκανε τη διαφορά. Επίσης, οφείλουμε να απονείμουμε τα εύσημα στον Τάσο Κάκο για την πολύ καλή του διαιτησία.

Ο αδύναμος κρίκος

Αναμφισβήτητα ο Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, ο οποίος μόλις από το 6ο λεπτό άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, σε φάση που ξεκίνησε από δικό του λάθος. Κατά πόδας τον ακολουθεί ο Ρουμπέν Πουλίδο, με το τραγικό λάθος που έκανε στο δεύτερο γκολ του Ατρομήτου, χαρίζοντας ουσιαστικά την μπάλα στον Μήτρογλου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ