Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ηρόδοτος - ΑΕΚ 1-2

Ηρόδοτος - ΑΕΚ 1-2
INTIME SPORTS

Στο πιο δύσκολο ματς που έδωσε η ΑΕΚ, απέναντι στον Ηρόδοτο που είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του 6ου Ομίλου, οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-1 μέσα στην Κρήτη, μπροστά σε περίπου 3000 φιλάθλους. Λύτρωσε τον δικέφαλο ο Πλατέλλας.

Τη νίκη στο δυσκολότερο παιχνίδι της σεζόν πέτυχε η ΑΕΚ απέναντι στον Ηρόδοτο. εκτός έδρας, ξεπερνώντας τους Κρητικούς στην βαθμολογία του 6ου ομίλου, πατώντας στην κορυφή του πρωταθλήματος με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Άξιοι συγχαρητηρίων οι παίκτες του Κολιτσιδάκη που απέδειξαν πως η ΑΕΚ δεν τρέχει μόνη της στην κούρσα για την άνοδο στην Football Leagiue και σίγουρα η ρεβάνς του δευτέρου γύρου στο ΟΑΚΑ θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Ζαχαριάδης

Γκολ: Μωραϊτης 53' (1-0), Ντακόλ 59' (1-1), Πλατέλλας 93' (1-2)

Κίτρινες: Κούρτι 13', Γεωργόπουλος 20', Κοζιράκης 28', Ζαφείης Αλ. 32', Ζαφείρης Δ. 38', Ρόβας 66', Πλατέλλας 88', Κορδέρο 91'

Ηρόδοτος (Κολιτσιδάκης): Ζαφείρης Δ., Μπινιχάκης, Γεωργόπουλος, Χαρίτος, Χαλκιαδάκης, Αχχιλέως (Σαλταπίδας 46'), Κούρτι, Χατζηανδρέου, Κοζιράκης, Ζαφείρης Αλ, Μωραϊτης

ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Πεταυράκης, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γροντής, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου (Τσεβάς 83'), Πλατέλλας

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα όπως το μετέδωσε το Sport24.gr

Το πρώτο ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι επηρεασμένες από τις καιρικές συνθήκες καθώς η θερμοκρασία έφτανε τους 5 βαθμούς. Τα πρώτα λεπτά περάσανε με παιχνίδι κέντρου, με την ΑΕΚ να δείχνει λίγο περισσότερο πιο επιθετική, χωρίς φυσικά να έχει κάποια ιδιαίτερη φάση. Λίγο μετά το 20ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να απειλούν περισσότερο και στο 25' έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ.

Συγκεκριμένα, ο Μπρέσεβιτς έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Πεταυράκη, με τον Ζαφείρη να μπλοκάρει δύσκολα με δεύτερη προσπάθεια. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή για περίπου 40 λεπτά. καθώς η Ένωση ναι μεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά καλή ευκαιρία δεν υπήρχε.

Ίσως και το σκληρό παιχνίδι να επηρέασε τους κιτρινόμαυρους, καθώς οι παίκτες του Ηροδότου μέχρι και το 40' είχαν δεχθεί 5 κίτρινες κάρτες, μεταξύ των οποίων και ο τερματοφύλακας. Για να δούμε μια καλή στιγμή έπρεπε να φτάσουμε στο 44', όταν μετά από' σέντρα-σουτ του Γροντή ο Μπρέσεβιτς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και η μπάλα πέρασε άουτ.

Πάγωσε η ΑΕΚ

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε και πάλι δυνατά και άρχισε να πιέζει ψηλά στην άμυνα του Ηροδότου, χωρίς όμως να μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση. Ότι όμως δεν κατάφεραν οι παίκτες του Δέλλα, το κατάφερε ο Ηρόδοτος στο 53ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και με σουτ του Μωραϊτη προηγήθηκαν με 1-0.

Το συγκεκριμένο γκολ ξύπνησε τους παίκτες του Δέλλα, που ξεκίνησαν ασφυκτική πίεση προκειμένου να φέρουν το ματς στα ίσα. Στο 58' ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Ντακόλ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ντακόλ στα... ίσα

Ότι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος στο φάουλ το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα, όταν η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα, και από τα δεξιά βγήκε σέντρα από τον Γεωργέα με τον Ντακόλ να κοντρολάρει με το στήθος και με σουτ να φέρνει το ματς στα ίσα, 1-1.

Οι δύο ομάδες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους με αποτέλεσμα το θέαμα να ανέβει στο Παγκρήτιο. Στο 64' οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία, όταν ο Κούρτι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καραγκιολίδη.

Χαμένο πέναλτι, γκολ και οφσάιντ σε μία φάση

Στο 71' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι με τον Πεταυράκη και ο Άλεξ Ντακόλ ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Βραζιλιάνος σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρια και έφτασε ξανά στα πόδια του Βραζιλιάνου ο οποίος πλάσαρε και έκανε το 2-1, αλλά ο διαιτητής αφού συνεννοήθηκε με τον βοηθό του, ακύρωσε σωστά το γκολ ως οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και με τον Κούρτι ως αιχμή του δόρατος έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 77' και στο 81' με τον Καραγκιολίδη να σώζει την ΑΕΚ με ισάριθμες αποκρούσεις. Η αγωνία χτύπησε κόκκινο και τα νεύρα των ποδοσφαιριστών είχαν... σπάσει.

Πλατέλλας και... γίνεται το 2-1

Και φτάνουμε στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι βγαίνουν στην επίθεση, η μπάλα φτάνει στον Πλατέλλα από τα δεξιά ο οποίος επιχείρησε το δυνατό σουτ, δίχως να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Ζαφείρη και στο 93' η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και παράλληλα ανέβηκε στην πρώτη θέση, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

* Οπαδοί του Ηροδότου πήγαν προς το μέρος των οπαδών της ΑΕΚ κρατώντας ένα πανό που έγραφε: "Ίδια πατρίδα, ματωμένη ιστορία, ξεριζωμένοι πρόσφυγες απ' τη Μικρά Ασία"

* Ο πρόεδρος του Ηροδότου μαζί με τους οπαδούς αλλά και τους ποδοσφαιριστές της Κρητικής ομάδας, κατέθεσαν λουλούδια μπροστά στην εξέδρα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ προς τιμήν του Θέμη Γύπαρη

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ