FOOTBALL LEAGUE

Σπουδαίο διπλό για τον Απόλλωνα Σμύρνης, νίκησε και η Λάρισα

Σπουδαίο διπλό για τον Απόλλωνα Σμύρνης, νίκησε και η Λάρισα
INTIME SPORTS

Ο Απόλλων Σμύρνης απέδρασε με το "διπλό" από τον Βόλο νικώντας τον Ολυμπιακό με 1-0 ενώ η Λάρισα επικράτησε και αυτή επί της Παναχαϊκής με 1-0 και οι δυο ομάδες απομακρύνθηκαν στον βαθμολογικό πίνακα από τους αντιπάλους τους.

Με το ίδιο σκορ επικράτησαν ο Απόλλων Σμύρνης και η Λάρισα των Ολυμπιακό Βόλου και Παναχαϊκής αντίστοιχα καθώς η ομάδα της Ριζούπολης επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 της ομάδας του Βόλου και οι "βυσσινί" νίκησαν στο Αλκαζάρ την Παναχαϊκή επίσης με 1-0.

Μάλιστα και το τρίτο ματς της έκτης αγωνιστικής, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή έληξε επίσης με νίκη 1-0 των "κιτρινόμαυρων" επί του "Γηραιού" με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την μαθηματική άνοδο τους στην Super League.

ΑΕΛ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-0

H ΑΕΛ ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και είχε σωρεία ευκαιριών για να πάρει μια πιο μεγάλη νίκη. Στο 19' είδε το γκολ του Πίντο να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ αλλά αυτό έκανε τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου να πιέσουν ακόμα περισσότερο. Οι "βυσσινί" έχασαν και άλλες ευκαιρίες με τον Μπόγιοβιτς να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 25΄ μετά από σέντρα του Καρανίκα ενώ στο 33' ο Γιάντσης από το ύψος του πέναλτι σούταρε έξω.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 38' όταν ο Πίντο απέφυγε τους πάντες από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, κέρδισε κάποιες κόντρες και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σπουδαίο διπλό για τον Απόλλωνα Σμύρνης, νίκησε και η Λάρισα
INTIME SPORTS

Η Λάρισα πίεσε για ένα δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αρχικά στο 54' με τον Μπόγιοβιτς να βγαίνει τετ α τετ αλλά να τον νικάει ο Παπαδόπουλος ενώ στο 57' μετά από σέντρα του Καρανίκα ο Πίντο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα οι "βυσσινί" βρέθηκαν κοντά στο γκολ μετά από διπλή ενέργεια τον Μπόγιοβιτς και Πίντο αλλά και τις δυο φορές ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε. Η μόνη αντίδραση της Παναχαϊκής ήρθε στο 67 όταν ο Κορέτα από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, αυτός σούταρε, αλλά ο Αποστολίδης απέκρουσε σωτήρια.

Μετά από εκείνο το σημείο η Λάρισα είχε δυο ακόμα καλές στιγμές στο 83' και στο 84' με τους Μπόγιοβιτς και Πίντο αλλά πέρασαν ανεκμετάλλευτες ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Άλμπι στο 87' με δεύτερή κίτρινη κάρτα.

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Πινδώνης, Γιάντσης (46' Μελισσάς), Πίντο (90+ Μουλόπουλος), Σέρτζιο (79' Λύρας), Μπόγιοβιτς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Παπαδόπουλος, Αναστασόπουλος, Άλμπι, Μαρουκάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κοχάλι, Τρίγκας (56' Κορέτα), Πατινιώτης (46' Γκατιάγκα), Χαρτσιάς, Μπουντόπουλος (76' Κυβελίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-1

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 13' είχε μια καλή στιγμή όταν ο Ζέρης έκανε τη σέντρα, ο Γεωργίου δεν έκοψε καλά με το κεφάλι και η μπάλα στρώθηκε στον Μπιτάνγκ, ο οποίος λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή, έπιασε συρτό σουτ που μπλόκαρε ο Ταΐρης στη δεξιά του γωνία.

Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι όταν από πάσα του Ζέρη, ο Θέος μπήκε μόνος στη μεγάλη περιοχή και έκανε σέντρα-σουτ, στην πορεία της οποίας βρέθηκε ο Διαμαντόπουλος ο οποίος έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Σπουδαίο διπλό για τον Απόλλωνα Σμύρνης, νίκησε και η Λάρισα
INTIME SPORTS

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία που έκαναν καθώς στο 45' ο Φαρινόλα έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε το γύρισμα με τον Ανγκούλο από κοντά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον Ολυμπιακό Βόλου να πιέζει και στο 47' το ωραίο γύρισμα του Θέου κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Βασιλαντωνόπουλο πριν η μπάλα φτάσει στον Μπίτανγκ.

Ο Απόλλων Σμύρνης απείλησε και πάλι στο 67' όταν μετά από σέντρα του Βάντερσον, ο Τζιώρας έπιασε μονοκόμματο σουτ που έφυγε άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους και ήρθε στο 77'. Ύστερα από γέμισμα ο Διαμαντόπουλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Βασιλαντωνόπουλου και είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, με τον Ταΐρη να αποκρούει με το ένα χέρι σε κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος (28' Μαργαρίτης), Γιαλούσης, Μακροδημήτρης, Μπιτάνγκ, Τριανταφυλλάκος (71' Καρράς), Κυζιρίδης, Θέος, Σκοπελίτης (59' Μπαλτοβάλιεφ), Διαμαντόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Γεωργίου, Ψιάνος, Λαγός (65' Ηρακλής), Τζιώρας, Φαρινόλα (80' Άρσιτς), Ανγκούλο (46' Καραδέμητρος), Βάντερσον.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των play off:

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Σμύρνης 0-1 (45' Ανγκούλο)

ΑΕΚ-Ηράκλης 1-0 (58' Ανάκογλου)

ΑΕΛ-Παναχαϊκή 1-0 (38' Πίντο)

Η βαθμολογία

(σε έξι παιχνίδια):

1. ΑΕΚ 25

2. Ηρακλής 19

....................................

3. Απόλλων Σμύρνης 10

4. ΑΕΛ 9

5. Ολυμπιακός Βόλου 4

6. Παναχαϊκή 3

Η επόμενη αγωνιστική (7η):

Κυριακή 31 Μαΐου

19:00 Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου Καυτανζόγλειο
19:00 Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ Ριζούπολη
19:00 Παναχαϊκή - ΑΕΚ Κόρινθος
TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ