FOOTBALL LEAGUE

Παρέμεινε πρώτη η ΑΕΛ, 1-0 τον Κισσαμικό

Παρέμεινε πρώτη η ΑΕΛ, 1-0 τον Κισσαμικό
ΑΕΛ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τραβηγμένο πέναλτι του Μίλαν Μπόγιοβιτς στο 87' η ΑΕΛ, νίκησε 1-0 τον Κισσαμικό και διατηρήθηκε πρώτη στη Football League μετά από 24 αγωνιστικές. Εύκολα τα Τρίκαλα, νίκες για Αναγέννηση Καρδίτσας και Καλλιθέα.

Στην κορυφή της κατάταξης της Football League παρέμεινε η ΑΕΛ μετά την 24η αγωνιστική καθώς η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μίλαν Μπόγιοβιτς στο 87ο λεπτό, έδωσε στους "βυσιννί" τη νίκη με 1-0 επί του Κισσαμικού. Εύκολα τα Τρίκαλα, νίκησαν 3-1 εντός έδρας τον Πανελευσινιακό. Η Αναγέννηση Καρδίτσας με πέναλτι του Μαυριά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου επικράτησε 1-0 του Πανσερραϊκού. Με το ίδιο σκορ η Καλλιθέα επιβλήθηκε του Αχαρναϊκού.

ΑΕΛ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 1-0

Στην πρώτη θέση της Football League έμεινε έπειτα από 24 αγώνες η ΑΕΛ. Η ομάδα του κάμπου νίκησε 1-0 τον Κισσαμικό με -ανύπαρκτο - πέναλτι που κέρδισε ο Μαρουκάκης από τον Τζημογιάννη και αξιοποίησε στο 87' ο Μπόγιοβιτς. Η ομάδα του Καστελλίου στάθηκε εξαιρετικά κρατούσε το μηδέν, ενώ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ όταν στο 55' ο Ποσίνκοβιτς νικήθηκε από τον Ξενοδόχοφ σε τετ α τετ. Η ομάδα του κάμπου απάντησε στο 59', όταν την καρφωτή κεφαλιά του Μαρουκάκη εξουδετέρωσε ο Λαζαρίδης.

Παρέμεινε πρώτη η ΑΕΛ, 1-0 τον Κισσαμικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι "βυσσινί" ζήτησαν πέναλτι στο 61', για χέρι του Τζημογιάννη σε σουτ του Ουρτάδο, αλλά και στο 72', για ανατροπή του Βαρέλα από τον Κουρτεσιώτη. Αυτό ήταν πέναλτι. Είναι το δεύτερο σερί ματς που η ΑΕΛ κατακτά νίκη με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι. Και μάλιστα με τον ίδιο σκόρερ. Ο Κισσαμικός δέχτηκε γκολ μετά από πέντε παιχνίδια και λίγο έλειψε να γινόταν η μοναδική ομάδα που θα «έκοβε» βαθμούς από την ΑΕΛ μέσα - έξω. Ο Μάνιας των Κρητικών μπήκε στο 77 και αποβλήθηκε σε ένα δίλεπτο (91' - 93').

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης (46' Ρέντζας), Μονιάκης, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Μπανούσης, Ουρτάδο, Βαρέλα (78' Ναγιάρ), Κουτσιανικούλης (46' Λαμπρόπουλος), Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσουβαλτσίδης, Γιαννίτσης, Σταθάκης (9' λ. τρ. Τζημογιάννης), Κουρτεσιώτης, Ν' Γκουέμ, Σελινιωτάκης (77' Μάνιας), Αυγενικού (63' Λώττας), Βαττής, Σαπαλίδης, Ποσίνκοβιτς.

Διαιτητής: Κουλούδης (Λέσβου)

Βοηθοί: Κελάζογλου (Χαλκδικής), Θεοδώρου (Πιερίας)

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 3-1

"Περίπατο" έκαναν τα Τρίκαλα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό. Ο ΑΟΤ επιβλήθηκε 3-1 της αθηναϊκής ομάδας, κατακτώντας το τρίτο σερί εντός έδρας τρίποντο (είχε προηγηθεί το 3-0 επί της Παναχαϊκής και το 3-1 επί της Αναγέννησης). Μόλις στο 11' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0. Την αρχή έκανε στο 9' ο Κουσκουνάς με πλασέ από ασίστ του Στεφάνοβιτς, ενώ στο 11' ο Ναβάρο με σουτ, εκ νέου με ασίστ του Στεφάνοβιτς, έκανε το 2-0. Στο 56' ο Κουσκουνάς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με πλασέ. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Δυτικής Αττικής ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 74', με πλασέ του Λίτσου.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Λαμπάκης, Νιάρος (59' Κοντοδήμος), Παπαπαναγιώτου, Σαρακατσάνος, Ριζογιάννης, Σερζίνιο, Ναβάρο (46' Χαροντάκης), Κουσκουνάς (68' Δουκάκης), Στεφάνοβιτς, Βρούτσινα.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Στεργιώτης, Λίτσος, Ανδρίκος, Παληγεώργος, Κακαράς, Δημόπουλος, Ναούμ (68' Στόγιος), Σταματάκης, Βάιτζερ (46' Τσολακίδης), Βασχάιμερ, Κυζιρίδης (59' Πλαβούκος).

Διαιτητής: Σκουλάς (Σερρών)

Βοηθοί: Σάββας, Ζιγκερίδης (Σερρών)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0

Το αήττητο σερί των οκτώ αγώνων του Πανσερραϊκού έλαβε τέλος στην Καρδίτσα. Η Αναγέννηση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45'+1') με πέναλτι του Μαυριά (ο Σκαθαρούδης ανατράπηκε από τον Ανδρούτσο) άνοιξε το σκορ (1-0), το οποίο έμεινε μέχρι τέλους. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα για τον Πάυλο Κάμπος στον πάγκο των "λιονταριών". Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 9η θέση, με τους Σερραίους να χάνουν για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες! Αυτό ήταν το πρώτο κερδισμένο εφετινό πέναλτι για την Αναγέννηση.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος (69' Τζάνης), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Μαυριάς (76' Πιτταράς), Υφαντής (59' Ακασού), Τσιλούλης, Μπλέντι, Σκαθαρούδης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Ανδρούτσος, Ιωαννίδης, Καρράς (58' Μπεριάν), Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Σιάκκας, Ρούτσης (58' Κουκόλης), Ολίσε, Τριανταφυλλάκος, Μπαρέττας (74' Δωματάς), Φουρτάδο.

Διαιτητής: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Αναστασίου (Λάρισας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 1-0

Ματς χωρίς θέαμα, αλλά με ουσία, για την Καλλιθέα. Η ομάδα του Λουκά Καραδήμου επικράτησε 1-0 του Αχαρναϊκού στο Ελ Πάσο, χάρη στην κεφαλιά του Στέφανου Μουκτάρη στο 58ο λεπτό. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μενιδίου κρατούσε εύκολα το μηδέν στην άμυνα, αλλά η είσοδος των Φράγκου και Μπέλη στο 55' έκανε πολύ πιο επιθετικούς τους "κυανόλευκους".

Παρέμεινε πρώτη η ΑΕΛ, 1-0 τον Κισσαμικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το παιχνίδι έγινε άναρχο στα τελευταία 30 λεπτά και σε αυτό βοήθησε η διαιτητής Μήτση με τα σφυρίγματά της που εκνεύρισε και τις δύο ομάδες στο γήπεδο. Δεύτερο σερί τρίποντο για την Καλλιθέα μετά το "διπλό" (0-1) στα Χανιά επί του ΑΟΧ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Μιχελής, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Μουκτάρης, Τσώνης, Σταύρου (55' Μπέλης), Γκίνη, Τεγούσης, Μασένα, Ντουρμισάι (55' Φράγκος), Σμυρλής (79' Μπούζας)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Μπαμπανιώτης, Μουστάκης, Μαρής (84' Παπατόλιος), Μωϋσιάδης, Κωστόπουλος, Αναστασίου, Όμο, Εμέκα (65' Μπέλιτς), Παβίσεβιτς, Ταμπάκης (78' Καλογερόπουλος), Ομπράντοβιτς.

Διαιτητής: Μήτση (Πειραιά)

Βοηθοί: Κουτσουμπού (Πειραιά), Φαρμάκης (Δυτ. Αττικής)

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς εξέλιξη των αγώνων.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Κυριακή 20 Μαρτίου

ΑΟ Τρίκαλα - Πανελευσινιακός 3-1 (9', 56' Κουσκουνάς, 11' Ναβάρο - 74' Λίτσος)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός 1-0 (45'+1' Μαυριάς)

Καλλιθέα - Αχαρναϊκός 1-0 (58' Μουκτάρης)

ΑΕΛ - Κισσαμικός 1-0 (87' πεν. Μπόγιοβιτς)

Εργοτέλης - Απόλλων Σμύρνης 0-3 (α.α.)

Παναιγιάλειος - Ολυμπιακός Βόλου 0-3 (α.α.)

Δευτέρα 21 Μαρτίου

Κέρκυρα - Ζάκυνθος (15:00 ΟΤΕ, ΕΑΚ Κέρκυρας)

Λαμία - Αγροτικός Αστέρας (18:00 ΟΤΕ, ΔΑΚ Λαμίας)

H βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 53

2. Κέρκυρα 49

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 49

4. Τρίκαλα 43

5. Καλλιθέα 39

6. Λαμία 37

7. Κισσαμικός 34

8. Παναιγιάλειος 33

9. Πανσερραϊκός 32

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 32

11. Αχαρναϊκός 31

12. Ζάκυνθος 27

13. ΑΟΧ 25

14. Αγροτικός 24

...................................................

15. Πανελευσινιακός 20

16. Παναχαϊκή 20

17. Εργοτέλης 13

18. Ολυμπιακός Βόλου 13

* Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Μάλιστα τους έχει επιβληθεί αφαίρεση έξι βαθμών.

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 26 Μαρτίου

Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΛ

Κυριακή 27 Μαρτίου

Πανσερραϊκός - ΑΟ Τρίκαλα

Ζάκυνθος - Αναγέννηση Καρδίτσας

Κισσαμικός - Παναιγιάλειος

ΑΟ Χανιά - Κέρκυρα

Αχαρναϊκός - Παναχαϊκή

Καλλιθέα - Λαμία

Ολυμπιακός Βόλου - Εργοτέλης ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Δευτέρα 28 Μαρτίου

Πανελευσινιακός - Απόλλων Σμύρνης

Photo credits: Action images

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ