FOOTBALL LEAGUE

Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
INTIME SPORTS

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της Football League, μεταξύ του Παναιτωλικού και του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παππάς άνοιξε το σκορ για τους Αγρινιώτες και οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν με τον Φουρτάδο. Διαμαρτύρονται στον Παναιτωλικό για μη τήρηση του Fair Play στο γκολ. Ένταση πριν τον αγώνα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Football League, μεταξύ του Παναιτωλικού και του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο του Αγρινίου. Με τον βαθμό που πήραν οι ομάδες παρέμειναν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στην απευθείας άνοδο στην Superleague.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να σημειώσει ένα ωραίο γκολ με τον Χάρη Παππά στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους Γιαννιώτες που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 69' λόγω αποβολής του Τάσου Πάντου να ισοφαρίζουν με τον Φουρτάδο στο 75' ένα γκολ που προκάλεσε γενική σύρραξη και συμπλοκές μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Ο λόγος ήταν πως, αρχικά ο Παππάς ενώ ήταν στην επίθεση για τον Παναιτωλικό, πέταξε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, διότι είχε πέσει στο έδαφος ένας παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ντάσιος έκανε από την άμυνα του ΠΑΣ μια βαθιά σέντρα προς την εστία του Τζενάμο θέλοντας να τηρήσει το Fair Play, οι αμυντικοί του Παναιτωλικού σταμάτησαν με τον Φουρτάδο να παίρνει την μπάλα να μπαίνει στην περιοχή και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Αυτό έκανε έξαλλους τους παίκτες του Παναιτωλικού, οι οποίοι επιτέθηκαν στον Φουρτάδο, διαμαρτυρόμενοι πως δεν τήρησε το Fair Play.

Ένταση δεν επικράτησε μόνο στο γκολ, αλλά και πριν την αναμέτρηση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, είκοσι λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναιτωλικού συνεπλάκησαν μεταξύ τους και με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μάλιστα, έκαναν χρήση χημικών, για να σταματήσουν οι αψιμαχίες, ενώ στην συνέχεια οι δύο πρόεδροι των ομάδων Κωστούλας και Χρστοβασίλης πήγαν προς τους φιλάθλους και συνέστησαν να τηρήσουν την τάξη αποφεύγοντας τα επεισόδια και έτσι τα πράγματα ηρέμησαν. 'Ένταση πάντως επικράτησε και μετά την λήξη του αγώνα, ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Πάντως, οι δύο ομάδες απέδειξαν με το υλικό που διαθέτουν και το ποδόσφαιρο που παίζουν πως δίκαια είναι οι καλύτερες της κατηγορίας και βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις. Τόσο, ο Παναιτωλικός, όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολύ κοντά στην απευθείας άνοδο στην Superleague.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής/ Βοηθοί: Παπαπέτρου (Αθηνών)/ Γιαννουγλίδης (Αθηνών), Χαρίτος (Αθηνών)

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Βούκοβιτς, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Μουμίν, Ρότσα (57' Δέντσας), Μπαϊκαρά (83' Γκουεί), Παππάς, Θεοδωρίδης, Γκούρμα (71' Καούνος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Πάντος, Κώτσιος, Κεϊτά, Ανδράλας (46' Τζάνης), Ντε Βινσέντι (65' Σιαλμάς), Πατσατζόγλου (46' Κυριάκος), Φουρτάδο, Μπακαγιόκο.

Κίτρινες κάρτες: Γκούρμα (45', Παναιτωλικός), Παλαιολόγος (75', Παναιτωλικός), Μουμίν (66', Παναιτωλικός) - Ντάσιος (44', ΠΑΣ Γιάννινα), Πάντος (65', ΠΑΣ Γιάννινα)

Κόκκινες κάρτες: Πάντος (69', ΠΑΣ Γιάννινα)

Σκόρερ: Παππάς (22', Παναιτωλικός)- Φουρτάδο (75', ΠΑΣ Γιάννινα)

Μπήκαν δυνατά οι Αγρινιώτες

Μπροστά σε 6.000 φιλάθλους, από τους οποίους οι 250 ήταν του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους.

Στο 6ο λεπτό, μετά από ωραία πάσα του Μπαϊκαρά στον Βούκοβιτς ο τελευταίος αριστερά μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, αλά έδιωξε με τα πόδια ο Κηπουρός. Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο 11' και ήταν "διπλή".

Αρχικά μετά από σέντγρα από δεξιά, ο Κώτσιος μέσα από την περιοχή έκανε την κεφαλιά και ο Τζενάμο έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κειτά έκανε την κεφαλιά με τον Μπαικαρά να διώχνει πάνω στην γραμμή την μπάλα.

Στο 13', ο Παλαιολόγος έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Παππάς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κηπουρός ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Δέκα λεπτά αργότερα (23'), οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Χάρης Παππάς έκανε μια εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στη περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού για να κάνει το Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα 1-0.

Στο 32', ένα μακρινό σουτ του Ντε Βινσέντι δεν ανησύχησε τον Τζενάμο, ενώ στο 42', ο Γκούρμα έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Παππάς μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Ντάσιος με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ισορροπεί το παιχνίδι ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48', ένα σουτ του Κυριάκου, μπλόκαρε ο Τζενάμο.

Στο 60', ο Τζάνης μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα ο Παλαιολόγος να διώξει σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κώτσιος έκανε την κεφαλιά η μπάλα έφυγε άουτ.

Και φτάσαμε στο 75', όπου έγινε η φάση του αγώνα. Ο Μουμίν που βρισκόταν στην επίθεση για τον Παναιτωλικό, πέταξε την μπάλα εκτός αγωνιστικού, χώρου διότι ήταν στο έδαφος ένας ποδοσφαιριστής.

Ο Ντάσιος θέλοντας να τηρήσει το Fair Play, από την πλευρά του ΠΑΣ, έκανε από την άμυνα την βαθιά μπαλιά προς την εστία του Τζενάμο, οι παίκτες του Παναιτωλικού είχαν σταματήσει και ο Φουρτάδο πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο με όλους τους παίκτες του Παναιτωλικού να πέφτουν πάνω στον Φουρτάδο, διαμαρτυρόμενοι πως δεν τήρησε το Fair Play.

Το παιχνίδι άρχισε και πάλι μετά από πέντε λεπτά διακοπής με τον Παναιτωλικό να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Στο 80' ένα σουτ του Θεοδωρίδη απέκρουσε ο Κηπουρός.

Στο 84' ο Φουρτάδο ο οποίος αγωνιζόταν τραυματίας από την στιγμή που σημείωσε το γκολ, βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες και δέχθηκε ένα μπουκάλι στο πρόσωπο από την κερκίδα, κάτι που προκάλεσε νέα διακοπή στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι άρχισε εκ νέου και στο 89΄ από το σουτ του Παλαιολόγου η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ