FOOTBALL LEAGUE

Φιρινίδης: "Δεν είμαστε στημένοι"

Φιρινίδης: "Δεν είμαστε στημένοι"

Ο Γιάννης Φιρινίδης κράτησε ανέπαφη την εστία της Αναγέννησης Επανομής στην πίεση του Πιερικού συμβάλλοντας στην επιστροφή στις νίκες και ακολούθως ξέσπασε. "Δεν είμαστε στημένοι", δήλωσε στο Sport24.gr.

" Δεν είμαστε στημένοι", τόνισε στην κάμερα του OTE TV ο Γιάννης Φιρινίδης μετά την λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ Κατερίνης δίνοντας συνέχεια μιλώντας στο Sport24.gr.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας της Αναγέννησης Επανομής είπε όχι όσες φορές χρειάστηκε στους ποδοσφαιριστές του Πιερικού και στην πίεση που του άσκησαν στην επανάληψη με αποτέλεσμα να διατηρήσει το νικηφόρο 2-1 για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη.

" Ήταν άδικο όλα όσα ακούστηκαν για μας τις προηγούμενες ημέρες. Έφθασε στα αυτιά μας ότι ήμασταν στημένοι στα δύο τελευταία παιχνίδια που δώσαμε στην έδρα μας. Αρχικά με τον Πανσερραϊκό και ακολούθως με την Βέροια.

Αυτό που έχω να πω λοιπόν εγώ σε όλους αυτούς είναι ότι όχι δεν είμαστε στημένοι. Σε καμία περίπτωση. Και ούτε πρόκειται αυτό να γίνει ποτέ γιατί πολύ απλά κανένας μας στην ομάδα δεν θέλει να του αποδοθεί αυτή η ρετσινιά για την συνέχεια της καριέρας του".

Κι όσο για τις εμφανίσεις απέναντι σε Πανσερραϊκό και Βέροια μέσα στην Επανομή τόνισε: " Ήταν δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Σε αυτό με τον Πανσερραϊκό έπρεπε να κερδίζουμε ακόμη και 3-0 στο πρώτο ημίχρονο αλλά η μπάλα δεν ήθελε με τίποτα να μπει. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο τέλος δεχθήκαμε το γκολ και δεν πήραμε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Όσο για το παιχνίδι με την Βέροια δεν μπορέσαμε δυστυχώς για μας σε κανένα σημείο να μπούμε σε ρυθμό παιχνιδιού. Η Βέροια πέτυχε να έχει από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και προσωπικά μου απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Μπορεί λοιπόν να χάσαμε και τα δύο αυτά παιχνίδια αλλά δεν στηθήκαμε. Σε καμία περίπτωση".

Για την χθεσινή νίκη στο ΟΑΚΑ Κατερίνης απέναντι στον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Πιερικό ο Φιρινίδης είπε: " Η εμφάνισή μας και η νίκη μας ήταν η καλύτερη απάντηση που μπορούσαμε να δώσουμε σε όλους εκείνους που θέλησαν να μας κατηγορήσουν ότι είμαστε στημένοι.

Μας πείσμωσαν και αυτό βγήκε στον αγωνιστικό χώρο όπου κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και προηγηθήκαμε με 2-1 αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που είχαμε. Ένα σκορ που πετύχαμε να το κρατήσουμε μέχρι την λήξη του αγώνα παρά την πίεση που δεχθήκαμε και ουσιαστικά να πετύχουμε να "κλειδώσουμε" την παραμονή μας στην κατηγορία".

Με τον ίδιο να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του δευτέρου ημιχρόνου αλλά παρόλα αυτά να τόνισε: " Ήθελα πάρα πολύ αυτή την νίκη όπως και όλοι μας μέσα στην ομάδα και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό όπως όλοι μας σε κάθε παιχνίδι.

Έτσι φροντίσαμε εξάλλου να κάνουμε από την αρχή της χρονιάς και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος όποια και αν ήτανε τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει στην διάρκεια της χρονιάς. Μόνο εμείς που είμαστε στην ομάδα τους τελευταίους έξι μήνες γνωρίζουμε το τι έχουμε ζήσει με την φετινή πορεία να έχει να κάνει με την δουλειά του προπονητή με τους συνεργάτες του με τους ποδοσφαιριστές.

Δεν γίνεται εξάλλου πριν την διακοπή του πρωταθλήματος όλοι να λέγανε ότι ήμασταν μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και ακολούθως λόγω και των προβλημάτων που είχαμε αλλά και της αποχής η πορεία μας να μην ήταν ανάλογη. Με αποτέλεσμα να φθάσουμε σε σημείο εξαιτίας της πορείας μας να δείχνει πως είμαστε μία από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας.

Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που είμαστε στην Αναγέννηση Επανομής είμαστε καλοί ποδοσφαιριστές και για αυτό και αξίζαμε να είχαμε μία καλύτερη πορεία και να βρισκόμασταν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Κάτι που σίγουρα θα συνέβαινε αν δεν υπήρχανε τα όποια προβλήματα είχαμε να αντιμετωπίσουμε με αποτέλεσμα να χάσουμε κάποια κρίσιμα παιχνίδια. Πλέον έχουμε μπροστά μας άλλα 10 παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ουσιαστικά θεωρώ πως θέλουμε άλλους τρεις βαθμούς για να οριστικοποιήσουμε την παραμονή μας.

Παρόλα αυτά θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με πρώτο αυτό με την Λάρισα την Κυριακή στην έδρα μας. Σε ένα παιχνίδι όπου έχουμε έναν λόγο παραπάνω να φθάσουμε στην νίκη μετά από την βαριά μας ήττα στον Α΄ γύρο με 5-2. Όπως και να έχει και στα 10 παιχνίδια που μας απομένουν θα κοιτάξουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς κι αυτό γιατί το τέλος είναι αυτό που μένει εν όψει της χρονιάς που ακολουθεί".

Φωτογραφία Μιχάλης Μπαμίχας.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ