FOOTBALL LEAGUE

Έπρεπε να διακοπεί το Λαμία - ΑΕΛ

Έπρεπε να διακοπεί το Λαμία - ΑΕΛ
Λαμία, ΑΕΛ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής Φουκάκης κακώς δεν διέκοψε το παιχνίδι της Λαμίας με την ΑΕΛ, μετά την φωτοβολίδας ευθείας βολής που εκτοξεύτηκε από την κερκίδα των φιλοξενούμενων σε εκείνους των γηπεδούχων. (VIDEO)

Στο δεύτερο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα της Λαμίας με την ΑΕΛ, οι οπαδοί των "βυσσινί" πέταξαν φωτοβολίδα ευθείας βολής σε αυτούς της γηπεδούχου ομάδας. Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, ο διαιτητής Φουκάκης έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.

Το άρθρο 15 παρ. 3 αναφέρει ότι: " Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα δε πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν, παρά την απαγόρευση, συμβεί, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:..."

Στο στοιχείο ε) για την προβλεπόμενη ποινή αναφέρονται τα εξής: "Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Στην περίπτωση αυτή η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α. χρηματική ποινή από σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες".

Είναι το ίδιο άρθρο με βάση το οποίο έχουν τιμωρηθεί οι Ατρόμητος και Ολυμπιακός στη Super League.

(δείτε στο 1.47)

Μετά το ματς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Λαμίας, η Αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή ενός οπαδού της ΑΕΛ, ο οποίος έσπασε την πινακίδα ενός ιατρείου. Λίγο αργότερα επικράτησε ένταση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στην πλατεία Λαού.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ