FOOTBALL LEAGUE

Αγχωτική νίκη η Κέρκυρα, νέα "γκέλα" τα Τρίκαλα

Αγχωτική νίκη η Κέρκυρα, νέα "γκέλα" τα Τρίκαλα
Κέρκυρα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κέρκυρα νίκησε (2-1) με ανατροπή την Παναχαϊκή και έφτασε τον Απόλλωνα στην κορυφή της Football League. Στραβοπάτημα για τα Τρίκαλα, 0-0 με τον Αγροτικό. Ισοπαλία στην Καρδίτσα, τρίποντο ο Πανσερραϊκός.

Το χρέος της έκανε η Κέρκυρα στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Παναχαϊκή, παίρνοντας τη νίκη που την έφερε, έστω προσωρινά, στην κορυφή της Football League, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Αρνητικό αποτέλεσμα για τα Τρίκαλα, που έμειναν στο 0-0 με τον Αγροτικό Αστέρα. Ο Πανσερραϊκός λυτρώθηκε σε ένα ακόμα ματς από τον Φουρτάδο, οδηγώντας τον στην επικράτηση επί του Κισσαμικού. Η Αναγέννηση Καρδίτσας έμεινε στο 1-1 με την Καλλιθέα.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2-1

Η λειψή Παναχαϊκή αιφνιδίασε στην Κέρκυρα την τοπική ομάδα. Στο 2ο λεπτό ο Πινδώνης με σουτ μέσα από την περιοχή βρήκε δίχτυα, ενώ πριν κλείσει το δεκάλεπτο λίγο έλειψε να έρθει και το 2-0, αλλά ο Πέδρο δεν βρήκε στόχο. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έφερε τελικά το παιχνίδι στα ίσια στο 18', με τέρμα του Παμλίδη. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, στην προσπάθειά τους να "καθαρίσουν" το ματς. Τη χαριστική βολή στους Αχαιούς έδωσε ο Χιντζίδης στο 72', που είχε περάσει στον αγώνα ένα λεπτό νωρίτερα. Στο 51' ο Αρναρέλης είχε δοκάρι για την επτανησιακή ομάδα.

Αγχωτική νίκη η Κέρκυρα, νέα "γκέλα" τα Τρίκαλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

KEΡKYΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Γκόμες, Ντιόγκο (71’ Χιντζίδης), Γρομητσάρης, Ιωάννου, Κρητικός, Νίκιτς (60’ Μπαλντοβαλίεφ), Αρναρέλλης (63’ Σουάνης), Κόντος, Ντουαλά, Παμλίδης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Στάθης Σταθόπουλος): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Σαμπατάκος (70’ Ρουμπάκος), Ι. Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Τρίγκας, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Ρόκας, Πέδρο .

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΒΟΗΘΟΙ: Τζαφόλιας (Αν. Αττικής), Μανούρας (Τρικάλων)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-1

Από νίκες προέρχονταν Αναγέννηση Καρδίτσας και Καλλιθέα, αλλά στο μεταξύ τους παιχνίδι έμειναν στο 1-1. Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε στο 20' με τον Μασένα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Νωρίτερα, στο 8', ο Κισκαμπάνης για τους γηπεδούχους είχε δοκάρι. Η πίεση των Θεσσαλών απέδωσε καρπούς στο 54'. Ο Τσιλούλης με κεφαλιά ισοφάρισε, ενώ στο 78' θα μπορούσε να είχε γίνει το 2-1, αλλά την κεφαλιά του Γκόλια έδιωξαν οι αμυντικοί της Καλλιθέας πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Αγχωτική νίκη η Κέρκυρα, νέα "γκέλα" τα Τρίκαλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης):Τσάμης, Γκουγκούδης, Δημόπουλος (46’ Μαυριάς), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Υφαντής (74’ Τσούκαλος), Τσιλούλης, Τζέκος, Μπλέντι, Πιτταράς (66’ Σκαθαρούδης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος):Μιχελής, Λεβέντης, Σταύρου, Τσώνης, Μουκτάρης, Γκίνη, Τεγούσης (79’ Κατσικογιάννης), Μασένα, Τζάκσον, Μπέλης (66’ Τσίπρας), Ντουρμισάι (60’ Μπούζας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρόπουλος (Ημαθίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Δεμερτζής (Πέλλας), Αϊναλής (Μακεδονίας)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 1-0

Ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο του Πανσερραϊκού για τον Βραζιλιάνο τεχνικό, Πάουλο Κάμπος. Οι Σερραίοι επικράτησαν 1-0 του Κισσαμικού, χάρη σε γκολ του Εμίλιο Φουρτάδο, που για ένα ακόμη ματς έκανε τη διαφορά στην ομάδα του. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι με πλασέ στο 73' έγραψε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ. Έτσι, έφτασε τα εννέα εφετινά τέρματα, ενώ τα "λιοντάρια" αναρριχήθηκαν στη 10η θέση.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Ανδρούτσος, Στεργιανός (66' Κιόσε), Βοσκόπουλος, Παπατζικος, Ιωαννίδης, Σιάκκας, Ολίσε, Ρούτσης (85' Ανδρέου), Τριανταφυλλάκος, Μπεριάν (58' Δωματάς), Φουρτάδο.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Κουρτεσιώτης, Γιαννίτσης, Σταθάκης, Λώττας (75' Ποσίνκοβιτς), Σελινιωτάκης, Ν' Γκουέμ, Βαττής (81' Τσικουδάκης), Μάντζης (59' Τσουβαλτσίδης), Σαπαλίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΒΟΗΘΟΙ: Χατζημωυσιάδης, Εμπλιούκ (Ξάνθης)

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 0-0

Πισωγύρισμα για τα Τρίκαλα η λευκή ισοπαλία με τον Αγροτικό Αστέρα. Ο ΑΟΤ δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, έπεσε επάνω σε έναν εξαιρετικό Βοσνιάδη (τερματοφύλακας Αγροτικού) και έμεινε κι άλλο πίσω στη μάχη για διεκδίκηση της ανόδου. Οι παίκτες του Γιώργου Μαραντά είχαν την υπεροχή, έχασαν πέναλτι στο 36', αλλά γκολ δεν έβαλαν.

Αγχωτική νίκη η Κέρκυρα, νέα "γκέλα" τα Τρίκαλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς):Χιώτης, Λαμπάκης, Σαρακατσάνος, Κουμπαρούλης (62' Φαγιέ), Κοντοδήμος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Δουκάκης (79' Ναβάρο), Στεφάνοβιτς (66' Σερτζίνιο), Βρούτσινα, Κουσκουνάς.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης):Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καπίας, Μακρυδημήτρης, Σαμουηλίδης, Νταβίντοφ (70' Θεοδωρίδης), Μπιτάνγκ, Βελλίνης (91' Καραντασιάδης), Καθάριος (56' Τοπούζης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Πρέντζας (Δυτ. Αττικής), Δουλγεράκης (Αν. Αττικής)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Απόλλων Σμύρνης – ΑΟ Χανιά 1-0 (25' Δεληζήσης)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Παναιγιάλειος - Λαμία 1-3 (67' Κρισμάρεβιτς - 22', 75' Σιατραβάνης, 40' Πίντο)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Ολυμπιακός Βόλου - Ζάκυνθος 0-3 (α.α.)

Κέρκυρα – Παναχαϊκή 2-1 (18' Παμλίδης, 72' Χιντζίδης - 2' Πινδώνης)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα 1-1 (54' Τσιλούλης - 20' Μασένα)

ΑΟ Τρίκαλα – Αγροτικός Αστέρας 0-0

Πανσερραϊκός – Κισσαμικός 1-0 (73' Φουρτάδο)

Εργοτέλης – Αχαρναϊκός 0-3 α.α.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Πανελευσινιακός - ΑΕΛ (18:00 ΟΤΕ, Δημ. Γήπεδο Ελευσίνας)

Η βαθμολογία:

1. Κέρκυρα 39

2. Απόλλων Σμύρνης 39

...................................................

3. ΑΕΛ 38

4. Τρίκαλα 33

5. Καλλιθέα 31

6. Λαμία 30

7. Αχαρναϊκός 27

8. Κισσαμικός 26

9. Αναγέννηση Καρδίτσας 26

10. Πανσερραϊκός 24

11. ΑΟΧ 21

12. Παναιγιάλειος 20

13. Ζάκυνθος 20

14. Αγροτικός 19

..................................................

15. Ολυμπιακός Βόλου 19

16. Εργοτέλης 19

17. Παναχαϊκή 17

18. Πανελευσινιακός 14

* Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου έχουν αποχωρήσει από τη Football League.

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικές βαθμολογίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της επόμενης (20ής) αγωνιστικής

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

Αχαρναϊκός - Απόλλων Σμύρνης

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Κέρκυρα - Πανελευσινιακός

ΑΕΛ - Παναιγιάλειος

Αγροτικός Αστέρας - Πανσερραϊκός

Κισσαμικός - Ζάκυνθος

Λαμία - Εργοτέλης ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

Καλλιθέα - Τρίκαλα

ΑΟ Χανιά - Ολυμπιακός Βόλου

Παναχαϊκή - Αν. Καρδίτσας

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ