FOOTBALL LEAGUE

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-1

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-1
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και έφτασε στην 13η νίκη της σε 13 εντός έδρας παιχνίδια. Κακοί στο πρώτο ημίχρονο οι "κίτρινοι" ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο. Δικαιούταν κάτι καλύτερο η ομάδα της Ριζούπολης. (VIDEO)

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκης στα πλέι οφ για την άνοδο στη Super League πήρε η ΑΕΚ το απόγευμα του Σαββάτου μην ικανοποιώντας για ένα ακόμη ματς. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης μετά από ανατροπή στο σκορ καθώς βρέθηκαν να χάνουν στις αρχές του δευτέρου μέρους με 1-0.

Η ΑΕΚ έδειξε δυο πρόσωπα καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανούσια και δεν απείλησε την αντίπαλη εστία έχοντας ελάχιστες φάσεις. Στο δεύτερο 45λεπτο όμως και μετά από κάποιες διορθωτικές κινήσεις του Δέλλα η ΑΕΚ απείλησε περισσότερο, έφτιαξε φάσεις και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ξεπέρασε το αρχικό σοκ και με δυο γκολ από τους Μπαρμπόσα (60') και Σοϊλέδη (90') έφτασε στην ανατροπή και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό με τον Απόλλων Σμύρνης να δίνει χώρο στους παίκτες της ΑΕΚ για να χτυπήσει στην αντεπίθεση χωρίς όμως να μπορεί να τα καταφέρει.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ανούσια υπεροχή και ναι μεν έφταναν έξω από την εστία των φιλοξενούμενων χωρίς να μπορούν να απειλήσουν τον Ταΐρη. Για αυτό και σημειώθηκαν λιγοστές φάσεις.

Η πρώτη εξ αυτών στο 18' όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ του Απόλλων Σμύρνης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν και δικαιολογημένα για πέναλτι καθώς ο Μπακάκης σε μια εναέρια μπαλιά μέσα στην περιοχή έκανε το κοντρόλ με το στήθος και ανατράπηκε με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Απείλησε με Σοϊλέδη

Η επόμενη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 32' όταν ο Σοϊλέδης έκανε ωραία ενέργεια και επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Ταΐρη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα χάθηκε στο 42' με τον Αραβίδη να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μπαρμπόσα από το ύψος του πέναλτι να πιάνει ένα πολύ ωραίο γυριστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο μια φορά στο πρώτο ημίχρονο όταν στο 44΄ο Ψιάνος έκανε μια βαθιά μπαλιά από την σέντρα και ο Άρτσις πήρε την κεφαλιά χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά τον Ανέστη.

Αλλαγή η ΑΕΚ, γκολ ο Απόλλων Σμύρνης

Ο Τραϊαννός Δέλλας θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με την έναρξη του δευτέρου και να κάνει την ΑΕΚ πιο επιθετική για αυτό και πέρασε στην αναμέτρηση τον Κρισάντους αντί του Λαμπρόπουλου ενώ άλλαξε και το σύστημα της ομάδας του.

Ο Απόλλων Σμύρνης όμως ήταν αυτός που "πάγωσε" το ΟΑΚΑ καθώς στο 46' ο Μπαμ Μπαμ έκανε τη κάθετη πάσα προς τον Ανγκούλο ο οποίος πέρασε στο σπριντ τον Τζανετόπουλο και έκανε και την ντρίπλα στον Ανέστη ο οποίος είχε βγει και με πλασέ από τα δεξιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-1
INTIME SPORTS

Οι γηπεδούχοι παρά το αρχικό σοκ από το εις βάρος τους γκολ άρχισαν να ανεβάζουν και πάλι την απόδοση τους με σκοπό να ανατρέψουν το σκορ με κύριο εκφραστή τον Αραβίδη ο οποίος είχε βγει στα άκρα και προκαλούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Η ισοφάριση για την ΑΕΚ ήρθε στο 60' όταν ο Αραβίδης από τα αριστερά με όμορφη ενέργεια από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη μπαλιά. Ο Κρισάντους έκανε την προβολή αλλά ο Ταΐρης έδιωξε αρχικά με την μπάλα να φθάνει στον Μπαρμπόσα ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με ένα δυνατό σουτ έγραψε το 1-1.

Η ΑΕΚ είχε ανέβει όλη στην επίθεση προσπαθώντας να πετύχει ένα ακόμη γκολ και να φτάσει στην ολική ανατροπή. Ο Απόλλων Σμύρνης έφτασε κοντά σε ένα ακόμη τέρμα στο 68' όταν ο Ανγκούλο με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση τους και στο 72' ο Αραβίδης από τα αριστερά και πάλι έβγαλε την σέντρα προς τον Μπακάκη ο οποίος έπιασε το μονοκόματο σουτ με τον Ταΐρη να κάνει μια ωραία επέμβαση και να απομακρύνει την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Αραβίδης και πάλι έκανε την ενέργεια από τα αριστερά και με σουτ αυτή τη φορά επιχείρησε να νικήσει τον Ταΐρη ο οποίος και πάλι με ωραία επέμβαση και με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Το "χρυσό γκολ" ο Σοϊλέδης

Ο Δέλλας έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του με τις αλλαγές των Ζόριτς αρχικά και Ντούνη στη συνέχεια και άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2 με τους Αραβίδη, Κρισάντους στην κορυφή.

Παρά την πίεση το γκολ δεν ερχόταν με τον Απόλλων Σμύρνης να κρατάει το ισόπαλο αποτέλεσμα. Όλα αυτά μέχρι το 90' όταν ο Σοϊλέδης από τα αριστερά έγινε κάτοχος της μπάλας και στην προσπάθεια του να βγάλει μια σέντρα η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και νίκησε τον Ταΐρη που έδειξε να αιφνιδιάζεται και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-1
INTIME SPORTS

ΑΕΚ:Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος (46' Κρισάντους), Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου (84' Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (75' Ζόριτς), Αραβίδης

Απόλλων Σμύρνης:Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Κύργιας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Λαγός (77' Ηρακλής), Σουάνης (68' Τζιώρας), Μπαμ Μπαμ (85' Λίτσης), Άρτσις, Ανγκούλο.

Γκολ: 60' Μπαρμπόσα, 90' Σοϊλέδης/46' Ανγκούλο

Κίτρινες: 84' Κολοβέτσιος/22' Σουάνης, 30' Μπαμ Μπαμ, 80' Ψιάνος, 89' Ανγκούλο.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των play off:

Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 0-1

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-1

Ηρακλής - Παναχαϊκή 2-0

Η βαθμολογία:

(σε 3 παιχνίδια)

1. Ηρακλής 16

2. ΑΕΚ 16

3. ΑΕΛ 6

4. Απόλλων Σμύρνης 4

5. Ολυμπιακός Βόλου 1

6. Παναχαϊκή 0

Η επόμενη αγωνιστική (4η):

Τετάρτη 13 Μαΐου

ΑΕΛ - ΑΕΚ (18:00 ΟΤΕ, Αλκαζάρ)

Απόλλων - Ηρακλής (18:00 ΟΤΕ, Γήπεδο «Γ. Καμάρας»)

Παναχαϊκή - Ολυμπιακός Βόλου (18:00 ΟΤΕ, Δημ. Στάδιο Κορίνθου)

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ