ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τραπατόνι: "Δράκος η Γιουβέντους, δεν πεθαίνει ποτέ"

Republic of Ireland Italian coach Giovanni Trapattoni watches his team's World Cup 2010 group 8 qualifying football match against Italy at St.Nicola stadium in Bari on April 1, 2009. The match ended in a 1-1 draw. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
Republic of Ireland Italian coach Giovanni Trapattoni watches his team's World Cup 2010 group 8 qualifying football match against Italy at St.Nicola stadium in Bari on April 1, 2009. The match ended in a 1-1 draw. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI AFP

Η Γιουβέντους έχει μόνο ήττες στο ξεκίνημα της φετινής Serie A όμως ο Τζοβάνι Τραπατόνι εκτιμάει πως είναι η ομάδα που θα κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Διαβάστε για την παρομοίωση με τον δράκο και την προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους μνηστήρες.

"Το πρωτάθλημά μας είναι το πιο ωραίο στον κόσμο επειδή σου χαρίζει δυνατές συγκινήσεις. Στη Γερμανία νικάει πάντα η Μπάγερν, στην Αγγλία η Τσέλσι ή μία από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, ενώ στην Ιταλία υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που μπορούν να πετύχουν το μεγάλο στόχο της κατάκτησης του τίτλου παρότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μία δικτατορία της Γιουβέντους", δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Tuttosport", για να προσθέσει:

"Το θέαμα είναι εγγυημένο στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες και πολύ καλοί ξένοι. Θα είναι ένα πρωτάθλημα πιο ισορροπημένο σε σύγκριση με τα τέσσερα τελευταία χρόνια, που θα το κατακτήσει κατά τη γνώμη μου η Γιουβέντους.

Είναι η πιο δυνατή ομάδα. Συνέκρινα πάντα τη Γιούβε με έναν δράκο με επτά κεφάλια. Του κόβουν δύο αλλά πάντα θα μένουν πέντε κεφάλια. Δεν πεθαίνει ποτέ... Εάν οι αντίπαλοί της νομίσουν πως η Γιούβε είναι η ομάδα που έχουν δει στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, θα διαπράξουν μέγιστο λάθος.

Τραπατόνι: "Δράκος η Γιουβέντους, δεν πεθαίνει ποτέ"

Η αποκλειστική συνέντευξη του Τζοβάνι Τραπατόνι είναι το βασικό θέμα της σημερινής έκδοσης της Tuttosport

Θα είναι λάθος αν πιστέψουν πως οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν. Θα το συνειδητοποιήσουν αμέσως, από το επόμενο παιχνίδι. Έτυχε να τραυματιστούν κάποιοι σημαντικοί παίκτες ενώ η Γιουβέντους έφερε κάποιους την τελευταία στιγμή των μεταγραφών: Άλεξ Σάντρο, Κουαδράδο, Ερνάνες, Λεμινά".

Κριθείς τέλος να καταθέσει την άποψή του για τον τιμονιέρη των "μπιανκονέρι", Μάσιμο Αλέγκρι, ο άλλοτε προπονητής της Γιουβέντους (1976-1986), είχε μόνο καλά λόγια να πει:

"Μου αρέσει γιατί μου μοιάζει λίγο. Είναι πάντα όρθιος, ενθαρρύνει τους παίκτες του, αλλά την κατάλληλη στιγμή σταματάει, σκέφτεται και βρίσκει τη σωστή στρατηγική για να βοηθήσει. Πέρυσι είχε μία εκπληκτική σεζόν, βρέθηκε κοντά στο να κατακτήσει το Champions League και να ολοκληρώσει το τρεμπλ. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, να συνεχίσει έτσι".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ