ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ιστορικό γκολ του Ιμπραχίμοβιτς

Το ιστορικό γκολ του Ιμπραχίμοβιτς

Σαν σήμερα (14/11) ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σημείωσε ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Θυμηθείτε το.

Το 4ο γκολ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στον φιλικό αγώνα Σουηδία - Αγγλία 4-2 σαν σήμερα πριν δύο χρόνια, πέρασε στην ιστορία και θεωρείται ένα από ωραιότερα που έχουν μπει στο ποδόσφαιρο.

Το γκολ μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Ρομπέρτο Κάρλος το 1997 στο φιλικό Γαλλία - Βραζιλία, του Ράιαν Γγιγκς το 1999 στον αγώνα Κυπέλλου Άρσεναλ - Μάντσεστερ, του Μάρκο Φαν Μπάστεν το 1988 στον τελικό του EURO Oλλανδία - ΕΣΣΔ και του Μαραντόνα το 1986 στο Μουντιάλ του Μεξικού κόντρα στην Αγγλία.

Οι Αγγλοι είχαν να δεχτούν τρία γκολ από έναν παίκτη από το EURO 1988 όταν αντιμετώπισαν την Ολλανδία του Μάρκο Φαν Μπάστεν. Ο Σουηδός ξεπέρασε τον "Ιπτάμενο Ολλανδό" καθώς σημείωσε ένα παραπάνω και αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του όταν στις καθυστερήσεις του φιλικού πέτυχε το απίστευτο γκολ!

Μετά από βαθιά μπαλιά προς την περιοχή της Αγγλίας, ο Χαρτ, βγήκε έξω από την περιοχή και έδιωξε την μπάλα. Στην πορεία της βρέθηκε ο Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη με γυριστό σουτ "bicycle Kick" την έστειλε στα δίχτυα του Άγγλου τερματοφύλακα.

Ο Ζλάταν πανηγύρισε το γκολ βγάζοντας την φανέλα, δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του και το χειροκρότημα από 50.000 Σουηδούς!

" Ήταν ένα όμορφο γκολ το οποίο ευχαριστήθηκα πολύ. Όταν είδα τον τερματοφύλακα να βγαίνει σκέφτηκα ή να κατεβάσω την μπάλα και να πάω στην περιοχή ή να κάνω αυτό που έκανα. Δικαιώθηκα", είχε δηλώσει ο Ζλάταν, που έγινε και γραμματόσημο. Ο Στίβεν Τζέραρντ το χαρακτήρισε ως το ωραιότερο που έχει δει στην καριέρα του!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ