ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ποδόσφαιρο δίπλα στους πρόσφυγες

Το ποδόσφαιρο δίπλα στους πρόσφυγες

Και οι 80 σύλλογοι που συμμετέχουν σε Champions League και Europa League θα δώσουν από ένα ευρώ για κάθε εισιτήριο που θα κόψουν ενισχύοντας οικονομικά τους πρόσφυγες. Την πρόταση την έκανε η Πόρτο, ενώ είναι συγκινητική η στάση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Από την Τρίτη είναι γνωστό πως αποφασίστηκε όλες οι ομάδες του Champions League να δώσουν από ένα ευρώ για κάθε εισιτήριο που θα κόψουν στο πρώτο τους εντός έδρας ματς, ενισχύοντας οικονομικά τους πρόσφυγες.

Την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε πως αυτό ισχύει και για το Europa League, κάτι που φυσικά ίσως και να διπλασιάσει το ποσό, καθώς οι ομάδες από 32 είναι 80.

Και δεν λέμε πως σίγουρα υπερδιπλασιάζει το ποσό, καθώς τα γήπεδα στο Europa League δεν γεμίζουν, αλλά όπως και να έχει τα χρήματα που θα μαζευτούν θα είναι πολύ περισσότερα.

Την πρόταση την έκανε η Πόρτο στην UEFA με επιστολή, ενώ η Μπάγερν ήταν αυτή που μέσω twitter το επιβεβαίωσε, με τον Βαυαρικό σύλλογο να έχει ήδη προσφέρει 1.000.000 ευρώ και εγκαταστάσεις για να φιλοξενούν οι πρόσφυγες.

Το ίδιο ποσό έδωσε και η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρόμα έδωσε περισσότερα από 500.000 ευρώ και παίκτες όπως οι Τότι, Πιάνιτς και Τζέκο έβγαλαν σε πλειστηριασμό φανέλες τους.

Σχεδόν όλες οι ομάδες ανά την Ευρώπη, κάνουν ό,τι μπορούν, στέκονται δίπλα στους πρόσφυγες που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, ενώ είναι πολλές και οι καμπάνιες.

Μία από τις καμπάνιες είναι η "Refugees are my football family", που σημαίνει: "Οι πρόσφυγες είναι η ποδοσφαιρική οικογένειά μου". Έχει την στήριξη από πάρα πολλούς οργανισμούς, ενώ τρόπος ενίσχυσης είναι τα μπλουζάκια που πωλούνται και τα έσοδα πάνε στην φροντίδα των προσφύγων...

Το ποδόσφαιρο δίπλα στους πρόσφυγες
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ