ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μήνυμα του Σάντος για τη διάκρισή του έχει και... Ελλάδα

Portugal's coach Fernando Santos
Σάντος-εθνική Πορτογαλίας ACTION IMAGES / PANORAMIC

Ο Φερνάντο Σάντος έστειλε το μήνυμά του ως υποψήφιος για το βραβείο του Κορυφαίου Προπονητή του κόσμου για το 2016.

Ο Φερνάντο Σάντος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Πορτογαλίας και γι' αυτό είναι υποψήφιος από τη FIFA για το βραβείο του Κορυφαίου Προπονητή του 2016, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας είναι μεταξύ των δέκα υποψηφίων για το βραβείο και μέσω των λογαριασμών της εθνικής Πορτογαλίας στο διαδίκτυο, έστειλε το δικό του ευχαριστήριο μήνυμα γι' αυτήν τη διάκριση.

"Ευχαριστώ όλους όσοι συνεισέφεραν στην επιτυχία αυτής της εθνικής, όλους αυτούς που δούλεψαν μαζί μου. Πρέπει να δουλεύεις συνέχεια", δήλωσε αρχικά.

Ο 62χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στην πρόσληψή του από την ομοσπονδία της πατρίδας του, σε μία περίοδο που ήταν τιμωρημένος από τη FIFA εξαιτίας της... Ελλάδας: "Όπως έχω πει και άλλες φορές, ήταν η δύναμη του προέδρου (σ.σ. της ομοσπονδίας) , να με προσκαλέσει να γίνω ομοσπονδιακός τεχνικός επειδή ήμουν τιμωρημένος (σ.σ. από τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα για τη φάση των 16 του Μουντιάλ 2014) και ήταν μία κίνηση θάρρους η οποία έφερε αποτελέσματα. Είναι ένα βραβείο για όλους τους Πορτογάλους και για την Πορτογαλία, η οποία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παλεύουν για τον τίτλο του καλύτερου προπονητή Σάντος-Ρανιέρι
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ