ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τίτλοι τέλους για Κλόζε

Τίτλοι τέλους για Κλόζε

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Μίροσλαβ Κλόζε, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική Γερμανίας. Δείτε video με όλα τα γκολ του στο θεσμό.

Μετά από 13 χρόνια διεθνούς καριέρας και τεράστιες διακρίσεις σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο με την εθνική Γερμανίας, ο Μίροσλαβ Κλόζε γνωστοποίησε την Δευτέρα (11/8) την απόφαση που πήρε να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

"Πέρασα μοναδικά και υπέροχα και είχα πολλές αξιοζήλευτες στιγμές στην εθνική ομάδα. Ο τίτλος στη Βραζιλία ήταν ένα όνειρο παιδικών χρόνων και είμαι υπερήφανος και ευτυχής που συνέβαλα στο να το πραγματοποιήσω και στο να χαρίσω αυτή τη μεγάλη επιτυχία στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω με καλύτερο τρόπο την εμπειρία μου με την εθνική ομάδα της χώρας μου", δήλωσε ο 36χρονος άσος της Λάτσιο, ο οποίος αφήνει τα "πάντσερ" έχοντας απολογισμό 71 γκολ σε 137 ματς φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Τίτλοι τέλους για Κλόζε

Από αυτά τα 71 γκολ μάλιστα, τα 16 τα έχει σημειώσει σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου (σε 24 μόλις παιχνίδια!) και είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού έχοντας ξεπεράσει τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο που μετράει 15 γκολ.

Σημειώνεται πως ο Κλόζε πανηγύρισε στις 13 Ιουλίου τον παγκόσμιο τίτλο με τη Γερμανία (1-0 την Αργεντινή με το γκολ του Γκέτσε) και είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ που έχει συμμετάσχει σε τέσσερις ημιτελικούς!

"Ευχαριστώ Μίρο για όλα τα σπουδαία χρόνια και τις στιγμές που μοιραστήκαμε. Έχεις μία θέση στη λίστα των θρύλων", ήταν το μήνυμα του Λούκας Ποντόλσκι στο Twitter για τον συμπατριώτη του.

Ο νυν επιθετικός της Λάτσιο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα το 2001 κόντρα στην Αλβανία σε ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου πέρασε ως αλλαγή και πέτυχε το νικητήριο γκολ των "πάντσερ" (2-1) με κεφαλιά.

Τίτλοι τέλους για Κλόζε

Δείτε και τα 16 γκολ του Κλόζε με τη φανέλα της Γερμανίας:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ