ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συζήτηση Πρωθυπουργών για την ακύρωση του Ισραήλ - Αργεντινή

Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu delivers his speech to French Finance Minister Bruno Le Maire during their meeting at Bercy Economy Ministry, in Paris, Wednesday, June 6, 2018. Netanyahu met French Finance Minister Bruno Le Maire, who is pushing to maintain European trade with Iran allowed under the 2015 deal curbing Iranian nuclear activities.(AP Photo/Francois Mori)
Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu delivers his speech to French Finance Minister Bruno Le Maire during their meeting at Bercy Economy Ministry, in Paris, Wednesday, June 6, 2018. Netanyahu met French Finance Minister Bruno Le Maire, who is pushing to maintain European trade with Iran allowed under the 2015 deal curbing Iranian nuclear activities.(AP Photo/Francois Mori) AP

Ο απόηχος για την αναβολή του φιλικού ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αργεντινή έφτασε σε επίπεδο Κυβερνήσεων και αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής αποφάσισε να ακυρώσει τελικά το προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σάββατο (09/06) φιλικό της παιχνίδι με το Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ και ήδη οι αντιδράσεις που υπάρχουν είναι πολλές.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν δήλωσε στο ESPN ότι η χώρα του "πήρε τη σωστή απόφαση". Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Eli Ben-Dahan, απάντησε πως η απόφαση της Αργεντινής για ακύρωση τον αγώνα, "είναι μια κακή εξέλιξη" και πως οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής "δεν αντέκρουσαν την πίεση που δέχθηκαν από εκείνους που μισούν το Ισραήλ".

"Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στους αντισημίτες, υποστηρικτές της τρομοκρατίας", έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Avigdor Lierberman, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις που είχαν διατυπωθεί από πλευράς Παλαιστίνης, εν όψει του αγώνα.

Ολα είχαν ξεκινήσει από την "απειλή" του προέδρου της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τζιμπρίλ Ραζούμπ, ο οποίος είχε τονίσει πως επειδή οι Ισραηλινοί θέλουν να δώσουν "πολιτική χροιά και σημασία" στο φιλικό ματς, αν αυτό διεξαγόταν, χιλιάδες Παλαιστίνιοι θα έκαιγαν φανέλες και φωτογραφίες του Λιονέλ Μέσι!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αργεντινή επιβεβαίωσε την ακύρωση του φιλικού, το οποίο θα ήταν το τελευταίο της Αργεντινής πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι αναφορικά με την απόφαση.

Ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Αργεντινή είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αγώνα. "Αυτός ο αγώνας θα ήταν σαν να πανηγυρίζουμε εμείς για την… κατάληψη των Μαλβινών νήσων", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά από τη δική του μεριά.

Επισήμως, η Αργεντινή ακύρωσε τον αγώνα εξ αιτίας "της κλιμακούμενης βίας, των απειλών και της κριτικής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ NEWS247.GR ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Photo credits: AP Photo/Francois Mori

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ