ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνέντευξη Τύπου από την FIFA, φήμες για ακύρωση του Κατάρ!

Συνέντευξη Τύπου από την FIFA, φήμες για ακύρωση του Κατάρ!
Μπλάτερ

Επίσημη θέση για τις συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της θα πάρει η FIFA μέσα στην Τετάρτη. Φήμες για ακύρωση ανάληψης του Μουντιάλ από το Κατάρ.

Είναι ίσως η είδηση της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (27/5) στην Ελβετία με τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλων ποινικών αδικημάτων.

Από εκείνη την ώρα οι εξελίξεις τρέχουν συνεχώς και οι πληροφορίες, ανακοινώσεις, τοποθετήσεις παίρνουν σιγά σιγά τη θέση τους στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει.

Έτσι η FIFA αναμένεται να τοποθετηθεί κι επίσημα αργότερα μέσα στη μέρα, με σκοπό να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τη ματαίωση των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή, ενώ φήμες θέλουν να ακυρώνεται και η ανάληψη του Μουντιάλ από το Κατάρ!

Στην Αγγλία, μάλιστα, εταιρείες στοιχημάτων δίνουν αποδόσεις για τις χώρες που είναι φαβορί να αναλάβουν την διοργάνωση το 2022. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση και ακολουθούν Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία και Ιαπωνία.

Στο στόχαστρο και το Μουντιάλ του 2018

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ελβετικές Αρχές ερευνούν υποθέσεις για δωροδοκίες ύψους 100.000.000 δολαρίων, ενώ έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για την ανάληψη του Μουντιάλ τόσο το 2018 από την Ρωσία, όσο και του 2022 από το Κατάρ.

Μάλιστα όπως γράφουν οι nytimes, στελέχη που ψήφισαν για τις δυο χώρες ήδη ανακρίνονται.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ