ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην κορυφή η Ρεάλ, απώλειες για την Μπάγερν

Στην κορυφή η Ρεάλ, απώλειες για την Μπάγερν

Σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγε η Deloitte, τα έσοδα των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκεται για ακόμα μια φορά στην κορυφή. Δείτε ποιες άλλες ομάδες βρίσκονται ψηλά στη λίστα.

Μετά τη λίστα με τις ομάδες με τα μεγαλύτερα έσοδα από τους εντός έδρας αγώνες τους, η Deloitte γνωστοποίησε τους συλλόγους με τα υψηλότερα κέρδη καθ' όλη τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν. Οι περισσότεροι σύλλογοι σημείωσαν σημαντικά έσοδα (εισιτήρια αγώνων, τηλεοπτικά δικαιώματα, εμπορικές συμφωνίες) με τη Ρεάλ να μην το "κουνάει" από την κορυφή.

Τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων σημείωσε η Λίβερπουλ, η οποία ανέβασε κατά 28% τα χρήματα στα ταμεία της σε σχέση με τη σεζόν 2013-14. Η μοναδική ομάδα της πρώτης δεκάδας που "έχασε" χρήματα τη σεζόν 2014-15 είναι η Μπάγερν Μονάχου, καθώς βρίσκεται στο -3% σε σχέση με τη σεζόν 2013-14.

Όπως σημειώνει η Deloitte, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι πρώτες τρεις ομάδες έχουν ξεπεράσει τα 500.000.000 ευρώ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει 577.000.000, τη Μπαρτσελόνα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση να έχει 560.800.000 και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχασε μια θέση (πλέον είναι 3η), να έχει 519.500.000.

Επίσης η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για 11η σερί χρονιά, ενώ για πρώτη φορά βρίσκονται 5 αγγλικές ομάδες στην κορυφαία δεκάδα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι και Λίβερπουλ).

Στις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφαία δεκάδα την μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν η Λίβερπουλ (28%) και η Άρσεναλ (21%). Η Ρόμα, που βρίσκεται εκτός δεκάδας, σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση καθώς αύξησε τα έσοδά της κατά 42% ανεβαίνοντας από την 24η θέση στην 16η, εν αντιθέσει με την Ίντερ και τη Μίλαν οι οποίες έπεσαν στην 19η (+1%) και στην 14η θέση (-20%) αντιστοίχως.

Στην κορυφή η Ρεάλ, απώλειες για την Μπάγερν

Έτοιμη να ρίξει τη Ρεάλ από την κορυφή είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Από την επόμενη σεζόν η Premier League θα υπογράψει μια τεράστια συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατά την οποία θα διαμοιραστούν στις ομάδες του πρωταθλήματος σχεδόν 7.000.000.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία σημειώνεται αύξηση στο ποσό κατά 71%.

Σύμφωνα με τη Deloitte, αυτή η συμφωνία μπορεί να εκτοξεύσει όλες τις ομάδες τις Premier League στις 30 κορυφαίες. Εκτός από τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά, τα έσοδα των αγγλικών ομάδων αναμένεται να "σκαρφαλώσουν" ακόμα περισσότερο, καθώς υπολογίζεται πως οι ομάδες θα μοιραστούν περίπου 10.000.000.000 από πηγές εκτός Αγγλίας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ