ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ, η πιο πλούσια γηπεδούχος στον κόσμο!

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 16: Emirates Stadium before the Barclays Premier League match between Arsenal and Sunderland on October 15, 2011 in London, England. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images) *** Local Caption *** Emirates Stadium
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 16: Emirates Stadium before the Barclays Premier League match between Arsenal and Sunderland on October 15, 2011 in London, England. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images) *** Local Caption *** Emirates Stadium ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Τα έσοδα της Άρσεναλ από τα εντός έδρας παιχνίδια της ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια λίρες, επιτρέποντας της να ξεπεράσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα στη σχετική λίστα.

Η Άρσεναλ δεν πραγματοποιεί μόνο μία εξαιρετική σεζόν στην Premier League, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, αλλά κάνει πρωταθλητισμό και στο οικονομικό σκέλος. Σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte, η πρωτοπόρος του αγγλικού πρωταθλήματος εξελίχτηκε στην ομάδα που αποκομίζει τα περισσότερα έσοδα από τα εντός έδρας παιχνίδια!

Για τη σεζόν 2014-2015, η Άρσεναλ εισέπραξε 101,84 εκατομμύρια λίρες από τα παιχνίδια της στο Έμιρεϊτς, υποσκελίζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με 100,12 εκατομμύρια λίρες από το Μπερναμπέου και τη Μπαρτσελόνα με 90,17 εκατομμύρια λίρες από το Καμπ Νου.

Η δεκάδα κλείνει με αγγλικές ομάδες, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 87,96 εκατομμύρια λίρες από το Ολντ Τράφορντ, τη Τσέλσι με 71,84 από το Στάμφορντ Μπριτζ, τη Λίβερπουλ με 57,85 από το Άνφιλντ, τη Μάντσεστερ Σίτι με 49,93 από το Σίτι οφ Μάντσεστερ και την Τότεναμ με 41,83 από το Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Καθίσταται σαφές ότι η επιμονή της Άρσεναλ για ένα νέο γήπεδο τη δικαίωσε, ακόμα και αν της δημιούργησε χρηματοδοτικές δυσκολίες για μία χρονική περίοδο, ενώ αντίθετα διογκώνει την ανάγκη της Λίβερπουλ και της Τσέλσι για νέες έδρες, πιο σύγχρονες και μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Άρσεναλ, η πιο πλούσια γηπεδούχος στον κόσμο!
TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ