ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στημένο ματς στη Νορβηγία μέσω Αλβανίας;

Στημένο ματς στη Νορβηγία μέσω Αλβανίας;

Ο Νορβηγός μάνατζερ, Κνουτ Χόιμπρατεν στο νέο του βιβλίο "Football Agent" αποκαλύπτει πως το ματς Μος-Άαλεσουντ (0-5) που διεξήχθη πριν από 8 χρόνια ήταν στημένο. Ο ρόλος ενός Αλβανού και η αντίδραση του τότε προπονητή της Μος.

Ο Χόιμπρατεν κατηγορεί ανοικτά τον πρόεδρο της Μος, Ίνγκβε Χαλέν για τον ρόλο του, στο στήσιμο, όπως υποστηρίζει ενός αγώνα της ομάδας του (Μος) κόντρα στην Άαλεσουντ πριν από οχτώ χρόνια.

Σύμφωνα με τον Νορβηγό ατζέντη ένας Αλβανός, ο οποίος υποστήριξε πως εκπροσωπεί συνδικάτο παράνομων στοιχημάτων από την Μαλαισία πλησίασε τον Χόιμπρατεν και του εξήγησε πως έψαχνε ποδοσφαιρικό παράγοντα από τη Νορβηγία για να στήσει το συγκεκριμένο ματς για νίκη της Άαλεσουντ με τρία γκολ διαφορά.

Ο Αλβανός fixer εξήγησε στον Χόιμπρατεν πως ο προηγούμενος σύνδεσμος του από τη Νορβηγία δεν μπορούσε πλέον να παίξει τον συγκεκριμένο ρόλο. Ο Νορβηγός ατζέντης αρνήθηκε το ποσό των 80.000 ευρώ, το οποίο προορίζονταν για την δωροδοκία τριών ή τεσσάρων παικτών της Μος.

Ο Χόιμπρατεν υποστηρίζει στο βιβλίο του πως κάποιος άλλος έκανε την βρώμικη δουλειά. Είναι πεπεισμένος πως ο αγώνας στήθηκε. Ο τότε τεχνικός της Μος και νυν ασίσταντ στη Μόλντε, Γκάιρ Μπάκε απορρίπτει τους ισχυρισμούς του συμπατριώτη του.

"Δεν θεωρώ πως είναι ένας άνθρωπος που λέει ανοησίες, όμως δεν μπορώ να το πάρω σοβαρά. Νιώθω άσχημα που βρίσκομαι κοντά σε μία υπόθεση όπου υπάρχουν υποψίες για στημένο ματς. Δεν θυμάμαι τα γκολ του αγώνα. Θυμάμαι πως εξελίχθηκε".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ