ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκέφτεται να πάει στην Κίνα (και) ο Κλάτενμπεργκ

Σκέφτεται να πάει στην Κίνα (και) ο Κλάτενμπεργκ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος διαιτητής του 2016, σκέφτεται την προοπτική να μετακομίσει στο πρωτάθλημα της Κίνας. Τι δήλωσε ο ίδιος.

Τι και αν θεωρείται ο Νο1 διαιτητής για το 2016, έχοντας ψηφιστεί με διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο, Νίκολα Ριτσόλι. Τι και αν σφύριξε φέτος τον τελικό του Champions League και του EURO. Τι και αν είναι διαιτητής στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Premier League. Ο ίδιος σκέφτεται την προοπτική να αφήσει την γηραιά αλβιόνα και να μετακομίσει στην Κίνα, η οποία σπαταλάει εκατομμύρια ευρώ, προσελκύοντας τα μεγαλύτερα αστέρια.

Ο Άγγλος ρέφερι δεν δίστασε να πει πως στα 41 του χρόνια δεν αποκλείει να δοκιμάσει να σφυρίξει στην Premier League Κίνας, θέλοντας κάτι νέο στην καριέρα του. Ο 41χρονος δεν θα το έκανε για τα χρήματα, όπως τουλάχιστον υποστήριξε στο "Associated Press", αν και πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα υπέγραφε συμβόλαιο με την διοργανώτρια αρχή, φουσκώνοντας για τα καλά τον τραπεζικό του λογαριασμό.

epa05389462 English referee Mark Clattenburg during the UEFA EURO 2016 round of 16 match between Switzerland and Poland at Stade Geoffroy Guichard in Saint-Etienne, France, 25 June 2016.

(RESTRICTIONS APPLY: For editorial news reporting purposes only. Not used for commercial or marketing purposes without prior written approval of UEFA. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications (whether via the Internet or otherwise) shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)  EPA/ROBERT GHEMENT   EDITORIAL USE ONLY
epa05389462 English referee Mark Clattenburg during the UEFA EURO 2016 round of 16 match between Switzerland and Poland at Stade Geoffroy Guichard in Saint-Etienne, France, 25 June 2016. (RESTRICTIONS APPLY: For editorial news reporting purposes only. Not used for commercial or marketing purposes without prior written approval of UEFA. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications (whether via the Internet or otherwise) shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.) EPA/ROBERT GHEMENT EDITORIAL USE ONLY EPA

"Η Κίνα κοιτάζει να αναπτύξει το ποδόσφαιρό της. Αν υπάρξει τέτοια προοπτική, θα την εξετάσω. Έχω συμβόλαιο με την Premier League, αλλά πρέπει να κοιτάξω μακροπρόθεσμα για την καριέρα μου. Πόσο καιρό ακόμα μπορώ να αντέξω ως διαιτητής; Βρίσκομαι στην Premier League εδώ και 12 χρόνια. Είναι 12 υπέροχα χρόνια.

Δεν υπάρχει κάποια πρόταση στο τραπέζι, αλλά αν μου γινόταν, θα την συζητούσα. Όμως, προς το παρόν απολαμβάνω να εργάζομαι για την Premier League και την UEFA", είπε αρχικά ο Κλάτενμπεργκ και συνέχισε:

"Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ οδηγός μου στην διαιτησία. Είναι το να κάνω κάτι διαφορετικό και να συμβάλω στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου εκεί. Αν δεν συνέβαινε τώρα, θα το εξέταζα για το μέλλον. Όπως το έκανε ο Χάουαρντ Γουέμπ στη Σαουδική Αραβία, όπου βοηθάς με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη της διαιτησίας στη χώρα.

Είναι σημαντικό να έχεις την σωστή ποιότητα διαιτησίας για να προχωρήσεις μπροστά. Η Κίνα προσελκύει μεγάλους παίκτες. Αν θέλουν να δουν σοβαρά τη Λίγκα τους, πρέπει να έχουν το σωστό στήσιμο. Η διαιτησία είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ