ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάλος με στημένα ματς στην Πορτογαλία

Σάλος με στημένα ματς στην Πορτογαλία

Σκάνδαλο στημένων ματς ταλανίζει το πορτογαλικό ποδόσφαιρο με "κορυφή του παγόβουνου" το Οριεντάλ - Ολιβεϊρένσε και εμπλοκή της ρωσικής μαφίας και κινεζικών εταιριών. (VIDEO)

Με αφορμή το ματς της Οριεντάλ με την Ολιβεϊρένσε (5-2) για την 24η αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, η πορτογαλική αστυνομία είναι κοντά στο ξεσκεπάσει ένα ευρύτατο σκάνδαλο στημένων ματς.

Το εν λόγω "ύποπτο" ματς έχει πάνω από 140.000 views στο YouTube με τα γκολ που σημειώθηκαν να είναι κάτι παραπάνω από... "εύκολα" και πολλούς να μιλούν για "διαφθορά" και "ντροπή". Οι αστυνομικές Αρχές της Πορτογαλίας προχώρησαν σε 15 συλλήψεις, ανάμεσα σε αυτές τεσσάρων παικτών της Οριεντάλ, άλλων τόσων της Ολιβεϊρένσε, αλλά και του προέδρου και του τεχνικού διευθυντή της Λεϊσόες.

"Αυτή είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου", υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδικάτου ποδοσφαιριστών, Ζοακίμ Εβανζελίστα. Πηγή των στημένων ματς είναι η δύσκολη οικονομική κατάσταση των ομάδων - ειδικά των χαμηλότερων κατηγοριών - με την "ταρίφα" για τη δωροδοκία ποδοσφαιριστών να ανέρχεται στα 3.500 ευρώ.

Το εν λόγω κύκλωμα στημένων ματς στην Πορτογαλία, σύμφωνα με τις ενδείξεις, χρηματοδοτήθηκε από κινεζική εταιρία, η οποία αποκόμισε οφέλη από τα στοιχήματα. Ακόμη μεγαλύτερες οι υποψίες, δεδομένου ότι η διοργανώτρια Αρχή του πορτογαλικού πρωταθλήματος, υπέγραψε συμβόλαιο χορηγίας με εταιρία από την Κίνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Europol, πέραν της Κίνας ενεργή συμμετοχή στο κύκλωμα των στημένων ματς φαίνεται ότι είχε και η ρωσική μαφία, με ομάδες της χώρας να έχουν υπόγειους δεσμούς.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ