ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρονάλντο Vs Μέσι (χωρίς τα πέναλτι)

Partido de Liga entre el Real Madrid y el Barcelona en el Bernabéu. En la imagen, Messi y Cristiano Ronaldo. 

Spanish League match between Real Madrid and Barcelona. In this picture, Messi and Cristiano Ronaldo.
Partido de Liga entre el Real Madrid y el Barcelona en el Bernabéu. En la imagen, Messi y Cristiano Ronaldo. Spanish League match between Real Madrid and Barcelona. In this picture, Messi and Cristiano Ronaldo. PARTIDO DE LIGA ENTRE EL REAL MADRID Y EL BARCELONA EN EL BERNABEU. EN LA IMAGEN, MESSI Y CRISTIANO RONALDO. SPANISH LEAGUE MATCH BETWEEN REAL MADRID AND BARCELONA. IN THIS PICTURE, MESSI AND CRISTIANO RONALDO.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 28 γκολ στο πρωτάθλημα και πάει για ρεκόρ. Οι οπαδοί του Λιονέλ Μέσι όμως τον αποκαλούν "Πενάλντο"! Ας δούμε τα στατιστικά και τυπικά ας μετρήσουμε και τα γκολ τους χωρίς τα πέναλτι. Ποιος έχει περισσότερα;

Ο πρώτος γύρος στο ισπανικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, αλλά για τις 18 από τις 20 ομάδες, καθώς δεν έχει διεξαχθεί η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Σεβίλλη.

Μετά λοιπόν από τον πρώτο γύρο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 28 γκολ, αριθμός εντυπωσιακός και ρυθμός που αν διατηρηθεί από τον Πορτογάλο θα σημαίνει πως θα κάνει ρεκόρ σε παραγωγικότητα σε μία σεζόν.

Θυμίζουμε πως το ρεκόρ στο ισπανικό πρωτάθλημα το έχει ο Λιονέλ Μέσι από την σεζόν 2011-12 με 50 γκολ.

Ο CR7 έχει 28 γκολ χωρίς καν να έχει ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο, με την Ρεάλ να έχει δώσει 18 ματς και όχι 19, καθώς μένει και αυτό με την Σεβίλλη στο "Μπερναμπέου" (θα γίνει 4 Φεβρουαρίου).

Ρονάλντο Vs Μέσι (χωρίς τα πέναλτι)

Θέλει δηλαδή άλλα 22 γκολ σε 20 ματς για να ισοφαρίσει το ρεκόρ. Όσον αφορά στην δική του καλύτερη επίδοση, ήταν την χρονιά που ο Μέσι έβαλε 50 γκολ, με τον άσο της Ρεάλ να τερματίζει με 46.

Μια πρώτη σύγκριση με τον Μέσι

Δεύτερος στον πίνακα των σκόρερς είναι ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα με 19 γκολ. Έχει δηλαδή μέσο όσο ακριβώς ένα γκολ ανά ματς.

Έχει παίξει σε όλους τους αγώνες ο Αργεντινός, στους 18 βασικός και σε έναν, αυτόν του "Ανοέτα" με την Σοθιεδέδ, μπήκε στο ημίχρονο. Ο Λουίς Ενρίκε δεν τον έχει αντικαταστήσει σε κανένα ματς, ήθελε, αλλά δεν μπορούσε!

Όσον αφορά στον Ρονάλντο, έχει χάσει ένα ματς λόγω τραυματισμού, δηλαδή έχει παίξει σε 17 και έχει πετύχει 28 γκολ. Δηλαδή έχει μέσο όρο 1,647 γκολ ανά ματς, ενώ από τις 17 συμμετοχές του ο Κάρλο Αντσελότι τον έχει αντικαταστήσει δύο φορές.

28 γκολ, αλλά χωρίς τα πέναλτι;

Τα πέναλτι είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά για πολλούς είναι και ο λόγος που Κριστιάνο Ρονάλντο θα βγει φέτος πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ας ρίξουμε μια ματιά...

Ο CR7 έχει 28 γκολ, από τα οποία τα 8 είναι με εκτέλεση πέναλτι. Ο Μέσι έχει 19 γκολ από τα οποία κανένα δεν είναι από την άσπρη βούλα. Αν αφαιρέσουμε λοιπόν τα πέναλτι ο Ρονάλντο έχει 20 γκολ και ο Μέσι 19.

Ρονάλντο Vs Μέσι (χωρίς τα πέναλτι)

Σε Copa del Rey και Champions League

Στο Champions League κανείς από τους δύο δεν είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς, με τον Λουίς Αντριάνο της Σαχτάρ Ντόνετσκ να είναι... πρωτοπόρος με 9 τέρματα.

Ο Μέσι είναι 2ος με 8 γκολ και πάλι χωρίς κανένα πέναλτι, ενώ 5 γκολ έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, από τα οποία τα 2 είναι από τα 11 βήματα.

Για την ιστορία, αμφότεροι έχουν σκοράρει στα 5 από τα 6 ματς ομίλου, μόνο που ο Λατινοαμερικανός σε ένα έβαλε δύο γκολ και ένα έκανε χατ-τρικ.

Στο Copa del Rey ο Κριστιάνο δεν έπαιξε στα δύο ματς με την Κορνεγιά, ενώ σε αυτά με την Ατλέτικο πέτυχε ένα γκολ, με την Ρεάλ να βγαίνει νοκ-άουτ.

Ο Μέσι επίσης δεν έπαιξε στα δύο πρώτα ματς με την Ουέσκα, ενώ σε αυτά με την Έλτσε πέτυχε ένα γκολ και μάλιστα με πέναλτι!

Ώρα για το σύνολο

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δεν σκόραρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάτι που μας... διευκολύνει, βγάζοντας την επίσημη αυτή διοργάνωση εκτός.

Ρονάλντο Vs Μέσι (χωρίς τα πέναλτι)

Σύνολο 34 γκολ φέτος μέχρι τώρα για τον έναν και 28 για τον άλλο. Έξι γκολ περισσότερα για τον Πορτογάλο δηλαδή, όμως χωρίς τα πέναλτι; Εκεί έχει 24 γκολ ο Ρονάλντο (-10) και 27 ο Μέσι (-1).

Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν σε αυτήν την κόντρα των οπαδών αυτών των δύο ποδοσφαιριστών. Οι οπαδοί του Κριστιάνο Ρονάλντο μπορούν να λένε πως έχει περισσότερα γκολ από τον... μεγάλο αντίπαλο, αυτοί του Λιονέλ Μέσι μπορούν να λένε πως χωρίς τα πέναλτι έχει περισσότερα γκολ από τον "Πενάλντο", όπως τον αποκαλούν!

Η κόντρα που πάντως έχει χαλαρώσει

Στο γκαλά της Χρυσής Μπάλας τα πράγματα ήταν διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρχε καλύτερη διάθεση, περισσότερα χαμόγελα και οι δύο άσοι ήταν πιο άνετοι ο ένας δίπλα στον άλλο, μιλούσαν αρκετά και γέλασαν αρκετά.

Ίσως να βοήθησε και η απουσία της Ιρίνα Σάικ, ενώ στα παρασκήνια η μητέρα του Ρονάλντο προέτρεψε τον εγγονό της να πάει να μιλήσει στον Μέσι, με τον Ρονάλντο να λέει στον Αργεντινό: "Είδε ένα video σου στο internet και από τότε μιλάει συνέχεια για σένα".

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως του χρόνου θα ψηφίσει και ο ένας τον άλλο (είναι αρχηγοί στις εθνικές τους ομάδες), κάτι που δεν έγινε φέτος, κανείς τους δεν είχε στην τριάδα τον άλλο, κάτι που θυμίζει Eurovision και "χαλάει" τους πάντες.

Πέρσι...

Ρονάλντο Vs Μέσι (χωρίς τα πέναλτι)
© SPLASH NEWS

Φέτος...

Ρονάλντο Vs Μέσι (χωρίς τα πέναλτι)
© ACTION PRESS/REX

Επική φωτογραφία με την Στέφανι Ρος να περνά, την Αντονέλα να κοιτά αλλού και τον Ρονάλντο να λέει κάτι στον Μέσι. Δείτε την αντίδραση στο πρόσωπό του...

Ρονάλντο Vs Μέσι (χωρίς τα πέναλτι)
© FIFA VIA GETTY IMAGES

Ρονάλντο: "Κίνητρο ο ένας για τον άλλο"

Στην συνέντευξή του στο "France Football" μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας, ο Ρονάλντο είπε για τον Μέσι: "Ο ανταγωνισμός μεταξύ μας δίνει κίνητρο και σε μένα και σε αυτόν. Είναι καλό για μένα, για αυτόν και για κάθε παίκτη που θέλει να ωριμάσει. Ο Μέσι έχει 4 Χρυσές Μπάλες, εγώ έχω τρεις. Αυτό όλο είναι καλό για τον κόσμο του ποδοσφαίρου".

Ρονάλντο Vs Μέσι (χωρίς τα πέναλτι)
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ