ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ράμος για Ινιέστα: "Με άλλο επίθετο θα είχε δύο "Χρυσές Μπάλες"

Ράμος για Ινιέστα: "Με άλλο επίθετο θα είχε δύο "Χρυσές Μπάλες"
AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Σέρχιο Ράμος παραδέχτηκε πως αν ο Αντρές Ινιέστα λεγόταν "Αντρεσίνιο", θα είχε καταφέρει να κερδίσει τουλάχιστον δύο "Χρυσές Μπάλες".

Προ ημερών, το γαλλικό περιοδικό "France Football", το οποίο διοργανώνει την απονομή της "Χρυσής Μπάλας", απολογήθηκε στον Αντρές Ινιέστα, μέσω editorial του διευθυντή σύνταξης, Πασκάλ Φερέ.

Με τον τίτλο "Συγγνώμη Αντρές", και το "συγγνώμη" στα ισπανικά, ο επικεφαλής του περιοδικού απολογήθηκε επειδή η σπουδαιότερη ατομική διάκριση του αθλήματος δεν κατέληξε ποτέ στα χέρια του Ινιέστα.

Πέραν όμως της στήριξης από τον Πασκάλ Φερέ, ο 34χρονος διεθνής βρήκε έναν επιπλέον υποστηρικτή σχετικά με την "Χρυσή Μπάλα", τον Σέρχιο Ράμος. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας δήλωσε χαρακτηριστικά: "Αν ο Αντρές λεγόταν Αντρεσίνιο, αυτή τη τη στιγμή θα είχε δύο Χρυσές Μπάλες".

Για την ιστορία ο 34χρονος διεθνής, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα με την ανακοίνωση να αναμένεται την Παρασκευή (27/04), έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση της "Χρυσής Μπάλας" το 2010, τη χρονιά που με το τέρμα του στην παράταση του τελικού οδήγησε τη "φούρια ρόχα" στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Παρ' όλα αυτά, συγκέντρωσε το 17,37% των ψήφων στην πρώτη χρονιά συνδιοργάνωσης του βραβείου με τη FIFA, τερματίζοντας μπροστά από τον Τσάβι (16,48%) αλλά και τον Γουέσλι Σνάιντερ (14,48%) που οδήγησε την Ίντερ σε τρεμπλ, πίσω όμως από τον Λιονέλ Μέσι (22,65%).

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ