ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη χρήση βίντεο σε ματς για βοήθεια σε διαιτητή!

Πρώτη χρήση βίντεο σε ματς για βοήθεια σε διαιτητή!

Η βοήθεια του βίντεο (VAR) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κατά την αναμέτρηση New York Red Bulls II - Orlando City B για την υπόδειξη κόκκινης κάρτας.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης New York Red Bulls II - Orlando City B, Ισμαήλ Έλφατ, χρησιμοποίησε την τεχνολογία, Video Assistant Referee (VAR), δηλαδή τη χρήση βίντεο ως βοήθεια για την ορθή λήψη αποφάσεων κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η εν λόγω τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος των ΗΠΑ (USL) για τη σεζόν 2016-2017 και προοδευτικά σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με αυτή ένας βοηθός διαιτητή θα κάθε σε μπουθ με πρόσβαση σε κάμερες και ριπλέι και θα ειδοποιεί αναλόγως τον διαιτητή για αλλαγή κρίσιμων αποφάσεων όπως γκολ, πέναλτι, απευθείας κόκκινες κάρτες.

Πρώτη χρήση βίντεο σε ματς για βοήθεια σε διαιτητή!

Η VAR χρησιμοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν στο 35ο λεπτό όταν έγινε ένα φάουλ εκτός περιοχής, αλλά μετά από το ριπλέι φάνηκε ότι ο αμυντικός ήταν ο τελευταίος παίκτης κι έπρεπε να αποβληθεί.

Ο Ισμαήλ Έλφατ άλλαξε την αρχική του απόφαση κι έλαβε την ορθή σε διάστημα 24 δευτερολέπτων, όσο διήρκησε η θέαση του βίντεο.

Η δεύτερη φάση παρατηρήθηκε στο 80ό λεπτό, με τον ΜακΦάντεν να αντικρίζει κι αυτός κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα. Όσον αφορά στο αποτέλεσμα, η New York Red Bulls II συνέτριψε με 5-1 τη Orlando City B, η οποία τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ