ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν το Μπερναμπέου αποθέωσε τον Ροναλντίνιο

Όταν το Μπερναμπέου αποθέωσε τον Ροναλντίνιο

Ο Ροναλντίνιο είχε αναγκάσει τους φιλάθλους της Ρεάλ να σηκωθούν και να τον χειροκροτήσουν στο Μπερναμπέου, όταν σαν σήμερα πριν 9 χρόνια η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει την "Βασίλισσα" με 3-0!

Σαν σήμερα (18/11) πριν εννέα χρόνια οι Μαδριλένοι υποκλίθηκαν στο ταλέντο του Ροναλντίνιο. Η Μπάρτσελόνα, χάρις στα δύο γκολ του Ροναλντίνιο και ένα του Ετό, ανάγκαζε το Μπερναμπέου να αποθεώσει τον Βραζιλιάνο, με παρατεταμένο "standing ovasion", μετά το τρίτο γκολ της Μπάρτσα και το δεύτερο προσωπικό στο ματς.

Δεν ήταν μόνο μία νίκη της Μπαρτσελόνα αλλά ένας θρίαμβος των "μπλαουγκράνα" και μια ταπείνωση της "Βασίλισσας". Οι Καταλανοί εξέθεσαν τους "γκαλάκτικος" μπροστά στο κοινό τους και απέδειξαν ότι αυτοί ήταν οι εκφραστές του όμορφου ποδοσφαίρου.

Τόσο καθολική ήταν η υπεροχή της Μπαρτσελόνα και η αναγνώριση του Ροναλντίνιο, που μόνο ο Μαραντόνα είχε γνωρίσει ανάλογη αναγνώριση, όταν τον Ιούνιο του 1983 είχε βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ στο Μπερναμπέου και είχε αναγκάσει τους φιλάθλους της Ρεάλ να τον χειροκροτήσουν.

" Ήταν ένα τέλειο παιχνίδι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ γιατί σπάνια συμβαίνει σε έναν ποδοσφαιριστή να αποθεώνεται κατά αυτόν τον τρόπο", είχε δηλώσει ο Ροναλντίνιο. Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο στην Μαδρίτη, ο Ρόνι ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς στη Ευρώπη κερδίζοντας την "χρυσή μπάλα".

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ράμος, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Γκαρσία(63' Μπαπτίστα), Μπέκαμ, Ραούλ(57' Γκούτι), Ζιντάν, Ρομπίνιο, Ρονάλντο

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ολεγκέρ, Εντμίλσον, Πουγιόλ, Φαν Μπρόκχορστ, Μάρκες, Τσάβι, Ντέκο, Μέσι(70' Ινιέστα), Ροναλντίνιο, Ετό

Γκολ: 15΄Ετό, 59', 78' Ροναλντίνιο

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ