ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Top10 διαφημίσεις τoυ Super Bowl

Οι Top10 διαφημίσεις τoυ Super Bowl

Είναι πολύ περισσότερο από ένας απλός αγώνας. Στην Αμερική, λαμβάνει τα χαρακτηριστικά του τελευταίου ίσως μαζικού φαινομένου. Πρόκειται για το Super Bowl και τις διαφημίσεις του.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Super Bowl μεταδίδεται από το αμερικανικό κανάλι Fox, το οποίο αποτελεί μέρος του παγκοσμίου ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης Rupert Murdoch Corporation.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, μεγιστάνας των ΜΜΕ Κιθ Ρούπερτ Μέρντοχ, έχει στην ιδιοκτησία του μια πραγματική αυτοκρατορία των ΜΜΕ παγκοσμίως. Οι ιστότοποι IGN Entertainment, AskMen, Rotten Tomatoes, οι εφημερίδες New York Post (ΗΠΑ) και The Times στο Ηνωμένο Βασίλειο του ανήκουν.

Δεν μας προκαλούν λοιπόν καμία εντύπωση οι τιμές των διαφημίσεων για το Super Bowl οι οποίες ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ για 30 δευτερόλεπτα προβολής.

Μάλιστα, το Fox ξεκίνησε να πουλά τους επιμέρους διαφημιστικούς χρόνους τον Μάιο του 2013, και ανακοίνωσε πως είναι sold-out στις 4 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου.

Εμείς συγκεντρώσαμε δέκα από τις "εξυπνότερες" διαφημίσεις του Super Bowl και σας τις παρουσιάζουμε.

1. Budweiser’s “Puppy love”

Με πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, η συγκινητική διαφήμιση της φιλίας ενός χρυσού κουταβιού με τα άλογα της Budweiser είναι ίσως η πιο πετυχημένη διαφήμιση της διοργάνωσης.

2. Dannon Oikos’ Full House reunion

Οι τρεις πρωταγωνιστές του διάσημου σόου "Full House", Danny Tanner, Uncle Jesse και Joey Gladstone ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και διαφημίζουν το γιαούρτι της εταιρίας Dannon Oikos.

3. Toyota's "Big game ad starring Terry Crews and the Muppets"

Ο Terry Crews μαζεύει διστακτικά τα Muppets για να τον οδηγήσουν σε μια μουσική περιπέτεια.

4. Bud Light’s "Ian up for whatever"

Με το σλογκαν "The Perfect Beer for Whatever Happens" ο Arnold Schwarzenneger, πρωταγωνιστεί σε μια σουρεάλ βραδιά με πάρτυ, πινγκ πονγκ και συναυλίες.

5. Jaguar 's British villains "Rendezvous"

Οι ηθοποιοί Tom Hiddleston, Ben Kingsley και Mark Strong στη διαφήμιση της Jaguar αναρωτιούνται αν "Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι στις ταινίες του Hollywood όλοι οι κακοποιοί είναι Βρετανοί".

6. Cheerios' "Gracie"

"Όταν οι οικογένειες τρώνε μαζί πρωινό, καταπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν" Υπόσχονται τα Cheerios, που εξυμνούν ξανά τη διαφορετικότητα με τον πιο απλό τρόπο.

7. Carmax's "Slow clap" and "Slow bark"

Ακριβώς την ίδια διαφήμιση με ανθρώπους και κουτάβια δημιούργησε η εταιρία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων CarMax. Αναμφισβήτητα η έκδοση με τα κουτάβια κέρδισε τις 900.000 περίπου προβολές.

8. GoPro's "Red Bull stratos"

Με τις κάμερες GoPro προβάλλεται με κρυστάλλινη ευκρίνεια η ηρωική πτώση του Felix Baumgartner από το διάστημα στη γη.

9. Beats Music's Ellen DeGeneres ad

Το κλασικό παραμύθι Goldilocks με τις τρεις αρκούδες διασκευάζεται από την Ellen DeGeneres.

10. Kia's "The truth" Morpheus big game commercial

Το Matrix αλά Kia από τον Laurence Fishburne.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ