ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι πονοκέφαλοι του Πλατινί

Οι πονοκέφαλοι του Πλατινί

Την ημέρα που επέλεξαν να παρουσιάσουν τη μασκότ για το EURO 2016 το οποίο θα διεξαχθεί στη Γαλλία δύο σκάνδαλα απασχολούν την αθλητική επικαιρότητα.

Μπορεί ο Μισέλ Πλατινί να προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα διαφθοράς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά την ίδια ώρα τα χτυπήματα που δέχεται από την Ομοσπονδία της χώρας του είναι αλλεπάλληλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την παρουσίαση της μασκότ για το επικείμενο EURO το οποίο θα διεξαχθεί στη Γαλλία δύο σκάνδαλα ήρθαν για να επισκιάσουν τη γιορτή των Γάλλων.

Το πρώτο χρονικά προέρχεται από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Εκεί όπου σκάνδαλο με στημένους αγώνες έχει ξεσπάσει με τις πρώτες συλλήψεις να έχουν γίνει.

Οι πονοκέφαλοι του Πλατινί

Τα ματς τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο είναι της περσινής περιόδου και ρόλο κλειδί στην υπόθεση φέρεται να έχει ο πρόεδρος της Καέν, Ζαν Φρανσουά Φορτέν. Η Καέν φέτος αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου ήταν ο πρώτος ο οποίος συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές.

Ανάλογη τύχη είχε και ο πρόεδρος της Νιμς, Ζαν Μαρκ Κονράν. Ο αγώνας ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών είναι αυτός ανάμεσα στην Νιμς και την Καέν την περσινή περίοδο ο οποίος τελείωσε με 1-1. Με αυτό το αποτέλεσμα η Νιμς εξασφάλιζε την παραμονή της στην κατηγορία και η Καέν την άνοδό της.

Οι πονοκέφαλοι του Πλατινί

Τρεις συλλήψεις στην Μαρσέιγ

Το άλλο σκάνδαλο που ξέσπασε αφορά τη Μαρσέιγ. Η ομάδα της Μασσαλίας για μία ακόμα φορά βρίσκεται στο στόχαστρο με τη μεταγραφή του Ζινιάκ από την Τουλούζ το 2010 να είναι εκείνη που οδηγεί τρεις πρώην προέδρους της ομάδας στο σκαμνί.

Ο Παπέ Ντιούφ (2004-2009), ο Ζαν Κλοντ Ντασιέ (2009-2011) και ο νυν πρόεδρος της ομάδας Βενσάν Λαμπρίν συνελήφθησαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με τις κατηγορίες οι τρεις άνδρες μαζί με τον εν ενεργεία γενικό διευθυντή της ομάδας, Φιλίπ Περέζ, δέχτηκαν χρηματισμό για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μεταγραφής.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ