ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι "κανονιές" της Άρσεναλ στο "Community Shield"

Οι "κανονιές" της Άρσεναλ στο "Community Shield"

Η Άρσεναλ θα διεκδικήσει στο Γουέμπλεϊ το 13ο "Community Shield" στην ιστορία της. Δείτε videos με γκολ των "κανονιέρηδων" από περασμένους τελικούς.

Ανοίγει η αυλαία στην Αγγλία με τον τελικό του Σούπερ Καπ Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ. Οι πρωταθλητές "πολίτες" του Πελεγκρίνι θα αντιμετωπίσουν στο Γουέμπλεϊ τους κυπελλούχους "κανονιέρηδες" του Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλέξις Σάντσες αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι της Άρσεναλ, όπως πιθανόν να συμβεί και με τους Μάθιου Ντεμπισί και Νταβίντ Οσπίνα. Απ' την άλλη ο Μπακαρί Σανιά που άλλαξε στρατόπεδο το καλοκαίρι θα αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα.

Όπως συνέβη στο παρελθόν μία πλειάδα αστέρων αναμένεται να παραταχθούν σήμερα (10/8) στο Γουέμπλεϊ. Τελευταία φορά που η Άρσεναλ κατέκτησε το τρόπαιο ήταν το 2004 στον τελικό με την Μάντσεστερ Γ. Δείτε videos και θυμηθείτε καθοριστικά γκολ των "κανονιέρηδων" σε τελικούς του "Community Shield".

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 1-0 (2002)

Το 2002 η Άρσεναλ κατέκτησε το νταμπλ στην Αγγλία και ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που η νταμπλούχος ομάδα αντιμετώπισε σε τελικό του "Community Shield" την δευτεραθλήτρια της Πρέμιερ Λιγκ. Ο τελικός έγινε στο Κάρντιφ μπροστά σε 67.000 θεατές και κρίθηκε από το γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Οι "κανονιές" της Άρσεναλ στο "Community Shield"

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γ. 3-1 (2004)

Αυτό που έμεινε στην μνήμη όσων είδαν το 2004 τον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ είναι το αυτογκόλ του Μάικλ Σιλβέστρ μετά από προσπάθεια του Άσλει Κόουλ. Η Μάντσεστερ Γ. ηττήθηκε από τους "κανονιέρηδες" με 3-1. Τα άλλα δύο γκολ της Άρσεναλ πέτυχαν οι Ζιλμπέρτο και Ρέγιες και για την Γιουνάιτεντ ο Άλαν Σμιθ.

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γ. 3-0 (1998)

Το 1998, η Άρσεναλ κατέκτησε το 9ο Κομιούνιτι Σιλντ στην ιστορία της χάρις στη νίκη της επί της Μάντσεστερ Γ. με 3-0 στο Γουέμπλεϊ. Το πρώτο γκολ του Όβερμαρς ήταν το καθοριστικό για την εξέλιξη του τελικού, όπως συμφώνησαν στις δηλώσεις τους μετά το ματς ο Αρσέν Βενγκέρ και ο Άλεξ Φέργκιουσον. Τα άλλα δύο γκολ για τους "κανονιέρηδες" σημείωσαν ο μετέπειτα παίκτης της ΑΕΚ Ρέι και ο Ανελκά.

'Αρσεναλ - Μάντσεστερ Γ. 1-1 (2003)

Στην κορυφή της λίστας με τα γκολ της Άρσεναλ σε τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε με μακρινό φάουλ παρά την προσπάθεια του Τιμ Χάουαρντ, να αποτρέψει το γκολ. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 και η Μάντσεστερ Γ. πήρε το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ