ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι χειμερινές μεταγραφές που στοίχισαν... χρυσό

Οι χειμερινές μεταγραφές που στοίχισαν... χρυσό

Με αφορμή το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, το Sport24.gr παρουσιάζει τις δέκα πιο ακριβές μετακινήσεις απ' το 2011 έως σήμερα, οι οποίες έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο. Ανάμεσα τους οι πρόσφατες μεταγραφές των Οσκάρ και Γιούλιαν Ντράξλερ.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε την Τρίτη (31/1) και το Sport24.gr σας θυμίζει τις δέκα πιο ακριβές μετακινήσεις που έγιναν μεσούσης της σεζόν. Στην παρακάτω λίστα συναντάμε ποδοσφαιριστές που άλλαξαν ομάδα από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και τον φετινό.

Είναι γνωστό ότι οι σύλλογοι προσπαθούν τον Ιανουάριο να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του πρώτου μισού, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε επιλογές, οι οποίες θεωρούν ότι θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημα.

Βέβαια, το παραπάνω δεν ισχύει πάντα. Υπάρχουν κι εκείνοι που με τις εμφανίσεις τους στον πρώτο γύρο, αναγκάζουν αρκετά κλαμπ να ασχοληθούν με την περίπτωσή τους.

Στην παρακάτω λίστα υπάρχουν και τρία φετινά deals. Οι Οσκάρ και Αξέλ Βιτσέλ που έκαναν το μακρινό ταξίδι για την Κίνα, αλλά κι ο Γιούλιαν Ντράξλερ, ο οποίος άφησε τη Βόλφσμπουργκ για χάρη της Παρί Σεν-Ζερμέν.

ΟΣΚΑΡ

Οι χειμερινές μεταγραφές που στοίχισαν... χρυσό

Ο Οσκάρ άφησε πρόσφατα την Τσέλσι, ώστε να μεταβεί στην Κίνα και να ενσωματωθεί στη Shanghai SIPG. Το κόστος της μεταγραφής έφτασε τα 60 εκατ. ευρώ.

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΤΟΡΕΣ

Οι χειμερινές μεταγραφές που στοίχισαν... χρυσό

Στις 27 Ιανουαρίου 2011 ο Τόρες μετακόμισε απ' τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι με τους "κόκκινους" να βάζουν στο ταμείο τους 58 εκατ. ευρώ. Ο Ισπανός έμεινε στους Λονδρέζους για τέσσερις σεζόν, καταγράφοντας 172 συμμετοχές και 45 γκολ.

ΑΛΕΞ ΤΕΙΣΕΙΡΑ

Οι χειμερινές μεταγραφές που στοίχισαν... χρυσό

Ο Τεϊσέιρα ήταν απ' τους πρώτους που έκανε το μακρινό ταξίδι για την Ασία. Τον Ιανουάριο του 2016 μετακόμισε απ' τη Σαχτάρ Ντονέτσκ στη Jiangsu Suning. Η μεταγραφή έφτασε τα 49.5 εκατ. ευρώ. Μέσα στο προηγούμενο έτος σκόραρε 19 φορές σε 42 αναμετρήσεις.

ΧΟΥΑΝ ΜΑΤΑ

Οι χειμερινές μεταγραφές που στοίχισαν... χρυσό

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής της Τσέλσι που άλλαξε "στρατόπεδο" στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (2014). Ο λόγος για τον Χουάν Μάτα, ο οποίος έφυγε απ' τους "μπλε" με προορισμό τη Γιουνάιτεντ έναντι 44 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του 132 συμμετοχές και 33 γκολ.

ΤΖΑΚΣΟΝ ΜΑΡΤΙΝΕΣ

Οι χειμερινές μεταγραφές που στοίχισαν... χρυσό

Ο Μαρτίνες ακολούθησε τον δρόμο του Τεϊσέιρα στην περσινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ύστερα από μία σεζόν (2015/16) στην Ατλέτικο Μαδίτης, ο Κολομβιανός μετακόμισε στην κινεζική Guangzhou Evergrande, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 41.5 εκατ. ευρώ. Βέβαια, για τα τόσα χρήματα τα νούμερα του δεν ήταν ικανοποιητικά. 16 συμμετοχές και μόλις τέσσερα γκολ.

ΑΝΤΙ ΚΑΡΟΛ

Οι χειμερινές μεταγραφές που στοίχισαν... χρυσό

Ακόμα μία μεταγραφή απ' την Αγγλία. Ο λόγος για τον Άντι Κάρολ, οποίος το 2011 άφησε τη Νιούκαστλ για χάρη της Λίβερπουλ. Η μεταγραφή έφτασε τα 40.5 εκατ. ευρώ. Ο απολογισμός του ήταν 58 συμμετοχές και 11 γκολ, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Γουέστ Χαμ.

ΛΟΥΚΑΣ ΜΟΟΥΡΑ

PARIS, FRANCE - FEBRUARY 24:  Lucas Moura of PSG looks on during the Ligue 1 match between Paris Saint-Germain FC and Olympique de Marseille at Parc des Princes on February 24, 2013 in Paris, France.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
PARIS, FRANCE - FEBRUARY 24: Lucas Moura of PSG looks on during the Ligue 1 match between Paris Saint-Germain FC and Olympique de Marseille at Parc des Princes on February 24, 2013 in Paris, France. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο 20χρονος τότε Λούκας έπεισε με τις εμφανίσεις του την Παρί Σεν-Ζερμέν να κινηθεί για την απόκτησή του. Έτσι κι έγινε. Τον Ιανουάριο του 2013 ο Βραζιλιάνος μετακόμισε στο Παρίσι ερχόμενος απ' τη Σάο Πάολο με τη μεταγραφή να φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ. Αν αναλογιστούμε τη μέχρι τώρα πορεία του, τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι Άραβες της Παρί νιώθουν δικαιωμένοι (σ.σ. 193 συμμετοχές και 37 γκολ).

ΓΙΟΥΛΙΑΝ ΝΤΡΑΞΛΕΡ

Οι χειμερινές μεταγραφές που στοίχισαν... χρυσό
© EPA

Ο Ντράξλερ άφησε πρόσφατα (22/12) τη Βόλφσμπουργκ για χάρη της Παρί Σεν-Ζερμέν, ενώ η μεταγραφή έφτασε τα 40 εκατ. ευρώ. Με αυτή την προσθήκη η ομάδα του Παρισιού ενισχύθηκε στη γραμμή κρούσης, με στόχο να καταφέρει να κατακτήσει για πέμπτη σερί φορά τον τίτλο στη Ligue 1.

ΕΝΤΙΝ ΤΖΕΚΟ

LIVERPOOL, ENGLAND - Sunday, March 1, 2015: Manchester City's Edin Dzeko celebrates scoring the first equalising goal against Liverpool to level the score at 1-1 during the Premier League match at Anfield. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)
LIVERPOOL, ENGLAND - Sunday, March 1, 2015: Manchester City's Edin Dzeko celebrates scoring the first equalising goal against Liverpool to level the score at 1-1 during the Premier League match at Anfield. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda) DAVID RAWCLIFFE/PROPAGANDA

Ακόμη ένας παίκτης της Βόλφσμπουργκ που άφησε την Bundesliga για άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Τζέκο μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2011 στη Σίτι με το κόστος της μετακίνησης να φτάνει τα 37 εκατ. ευρώ.

ΟΥΙΛΙΑΝ

Οι χειμερινές μεταγραφές που στοίχισαν... χρυσό

Τελευταίος της λίστας είναι ο Ουίλιαν, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2013 άφησε τη Σαχτάρ Ντονέτσκ για λογαριασμό της Ανζί. Η μεταγραφή του νυν παίκτη της Τσέλσι έφτασε τα 35 εκατ. ευρώ. Πάντως, σε δύο σεζόν κατέγραψε 17 συμμετοχές και μόλις ένα γκολ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ