ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αριθμοί του Champions League

Οι αριθμοί του Champions League

Οι όμιλοι στους ομίλους του Champions League ολοκληρώθηκαν με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Εμφατικές νίκες, ιστορικά ρεκόρ και προκρίσεις των φαβορί. Δείτε αναλυτικά ατομικά και ομαδικά στατιστικά.

Η φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις. Τα φαβορί της διοργάνωσης προκρίθηκαν στους "16". Από τις "Big 5" (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία)αποκλείστηκαν τρεις ομάδες, η Ρόμα, η Μπιλμπάο και η Λίβερπουλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε και τα έξι παιχνίδια στον όμιλο της και για 18η σερί σεζόν προκρίθηκε από τους ομίλους! Η "Βασίλισσα" επανέλαβε το απόλυτο που είχε κάνει την σεζόν 2011-12.

Η Ρεάλ μαζί με την Μπάγερν είναι τα φαβορί της διοργάνωσης. Οι "Βαυαροί" πήραν την πρώτη θέση στον όμιλο τους και πέτυχαν εμφατική νίκη επί της Ρόμα με 7-1 στο Ολίμπικο.

Η επιρροή του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν φαίνεται από τον τρόπο παιχνιδιού της. Οι παίκτες του άλλαξαν τις περισσότερες πάσες (4503) και είχαν τις περισσότερες πετυχημένες (3998) από κάθε άλλη ομάδα στους ομίλους.

Τις δύο ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις πέρασε η Τσέλσι του Μουρίνιο, που είχε την καλύτερη επίθεση με 17 γκολ ενώ συνολικά μπήκαν 277 γκολ (2.89 μ.ο ανά αγώνα).

Στις ατομικές διακρίσεις δεν θα μπορούσε να λείψει ο Λιονέλ Μέσι, που έγινε ο πρώτος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ με 75 γκολ. Τον ακολουθεί ο Ρονάλντο με 72.

Στην σκιά του Μέσι και του Ρονάλντο διακρίθηκε ο 24χρονος ακραίος της Πόρτο Γιασιντέ Μπραχίμι, ο οποίος έγινε ο 7ος παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση.

Ένας άλλος επιθετικός ο Βραζιλιάνος Λουίς Αντριάνο, πέτυχε 9 γκολ στους ομίλους με την Σαχτάρ, εκ των οποίων τα πέντε στον αγώνα με την Μπάτε, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μέσι.

Ιστορικό ήταν το γκολ του Τότι στον αγώνα Σίτι - Ρόμα αφού έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που σκοράρει (38 ετών, 1 μήνα και 29 ημερών).

Δείτε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από την φάση των ομίλων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Ομαδικά στατιστικά

4 - Η Τσέλσι κέρδισε τα περισσότερα πέναλτι. Οι Σαχτάρ, Πόρτο, Μπάγερν και Ρεάλ είχαν από τρία.

148 - Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε τις περισσότερες σέντρες, κάτι λιγότερο από 25 μέσο όρο. 110 σέντρες πραγματοποίησαν οι παίκτες της Γιουβέντους.

17 - Η Τσέλσι είχε την καλύτερη επίθεση. Οι "μπλε" σημείωσαν 17 γκολ, ένα περισσότερο από τις Πόρτο, Ρεάλ και Μπάγερν.

87 - Η Μπάγερν Μονάχου έκανε τα περισσότερα σουτ από κάθε άλλη ομάδα στην φάση των ομίλων. Η Μπάγερν ξεπέρασε κατά μία προσπάθεια την Ντόρτμουντ και τρεις την Ρεάλ Μαδρίτης.

913 κόρνερ (9.51 ανά αγώνα).

58 προσπάθειες κατέληξαν στο δοκάρι.

20 κόκκινες κάρτες.

Ατομικά στατιστικά

2 - Ο Κορεάτης μεσοεπιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν Σον, ήταν ο μοναδικός παίκτης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που έβαλε δύο γκολ με προσπάθειες έξω από την περιοχή.

3 - Ο Τζάκσον Μαρτίνες είχε τρία δοκάρια, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στην φάση των ομίλων.

6 - Ο Αλεκσάντρ Μίτροβιτς έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες.

9 - Ο Λουίζ Αντριάνο ήταν ο πρώτος σκόρερ στους ομίλους με 9 γκολ. Ο Βραζιλιάνος σημείωσε ένα περισσότερο από τον Λιονέλ Μέσι και τέσσερα περισσότερα από τους Καβάνι, Μάριο Μάτζουκιτς, Κριστιάνο Ρονάλντο, Τζάκσον Μαρτίνες, Σέρχιο Αγουέρο και Καρίμ Μπενζεμά.

21 - Ο Νεϊμάρ κέρδισε τα περισσότερα φάουλ.

22 - Ο Λιονέλ Μέσι δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Ο Αργεντίνος είχε τρεις περισσότερες από τον Σεσκ Φάμπρεγας.

27 - Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε τα περισσότερα σουτ από κάθε άλλο παίκτη στην φάση των ομίλων. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε δύο περισσότερα σουτ από τον Λιονέλ Μέσι.

75 - Ο Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

31 - Ο Νεμάνια Μάτιτς έκανε τα περισσότερα κερδισμένα τάκλιν στην φάση των ομίλων. Έίχε επτά περισσότερα από τον Ζερεμί Τουλαλάν.

35 - Ο τερματοφύλακας της Μάριμπορ Χαντάνοβιτς, έκανε τις περισσότερες αποκρούσεις στην φάση των ομίλων.

38 - Ο Εντέν Αζάρ έκανε τις περισσότερες πετυχημένες ντρίμπλες.

96.53% - Ο Νάτσο Μονρεάλ είχε το υψηλότερο ποσοστό ακρίβειας στις πάσες σε σύγκριση με παίκτες που είχαν περισσότερο από 100 πάσες στην φάση των ομίλων.

Οι αριθμοί του Champions League

283 - Ο Τόνι Κρος έκανε τις περισσότερες σωστές πάσες στο αντίπαλο μισό του γηπέδου. Ο Γερμανός άσος της Ρεάλ είχε πέντε περισσότερες από τον Μέσι (278).

517 - Ο Κιελίνι της Γιουβέντους έκανε τις περισσότερες πάσες συνολικά στην φάση των ομίλων.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ