ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 10 πιο "καυτοί" γκολτζήδες στην Ευρώπη

Οι 10 πιο "καυτοί" γκολτζήδες στην Ευρώπη

Ο Χάρι Κέιν δεν σταματάει να βάζει γκολ και πλέον μοιράζεται μαζί με τον Μέσι την κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην Ευρώπη για το 2015! Δείτε τους 10 πρώτους της λίστας η οποιά δεν έχει τον... Κριστιάνο.

Εάν κάποιος έκανε ξαφνικά την ερώτηση "ποιός παίκτης έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη μέσα στο 2015", η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων θα απαντούσε λογικά πως η κορυφή θα άνηκε στον Λιονέλ Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική... Ναι μεν ο Μέσι βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ για το 2015 (στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα), όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο όχι μόνο δεν είναι κοντά του αλλά ούτε καν βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Οι 10 πιο "καυτοί" γκολτζήδες στην Ευρώπη
© AP

Το πρόσωπο αντίθετα που έχει αφήσει άπαντες άφωνους με τις εμφανίσεις του αλλά και την τρομερή ικανότητά του στο να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα είναι ο Χάρι Κέιν.

Έκανε την αρχή στο λονδρέζικο ντέρμπι της Τότεναμ με την Τσέλσι την 1η Ιανουαρίου όταν και πέτυχε δύο γκολ, επανέλαβε το ίδιο και στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με την Άρσεναλ, ενώ δήλωσε "παρών" και στο "Anfield" όπου με το γκολ του απέναντι στη Λίβερπουλ έπιασε στην κορυφή της λίστας τον Μέσι!

Οι 10 πιο "καυτοί" γκολτζήδες στην Ευρώπη
© EPA

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η Μπαρτσελόνα έχει και δεύτερο εκπρόσωπο στη 10άδα των πρώτων σκόρερς, τον Νεϊμάρ με 5 γκολ, ενώ δύο παίκτες έχει και η Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους Γκριεζμάν και Μάντζουκιτς να έχουν συνολικά 11 γκολ (6+5).

Τη δεκάδα συμπληρώνουν τρεις επιθετικοί που αγωνίζονται στη Serie A, οι Ιγκουαΐν, Ικάρντι και Κουαλιαρέλα (όλοι τους έχουν από 5 γκολ) καθώς επίσης ο Κέβιν Ντε Μπράινε (έχει 5 γκολ, εκ των οποίων τα δύο κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου) και ο Κλαούντιο Μποβού.

Οι 10 πιο "καυτοί" γκολτζήδες στην Ευρώπη

Οι 10 πρώτοι σκόρερς στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης:

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 8 γκολ

Χάρι Κέιν (Τότεναμ) 8 γκολ

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης) 6 γκολ

Κέβιν Ντε Μπράινε (Βόλφσμπουργκ) 5 γκολ

Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης) 5 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι) 5 γκολ

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα) 5 γκολ

Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ) 5 γκολ

Κλαούντιο Μποβού (Γκινγκάμπ) 5 γκολ

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Τορίνο) 5 γκολ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ