ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπραχιμί νίκησε τον Τουρέ!

Ο Μπραχιμί νίκησε τον Τουρέ!

Ο Γιασίν Μπραχιμί κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή μέσα στο 2014, μέσα από την ψηφοφορία που διοργάνωσε το BBC και στην οποία συμμετέχει το φίλαθλο κοινό.

Μία μεγάλη διάκριση κέρδισε ο Γιασίν Μπραχιμί καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από την Αλγερία που κατακτάει το βραβείο, μέσω ενός διαγωνισμού που έχει θεσπίσει από το 2000 και μετά το αγγλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC.

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίρνω αυτό το υπέροχο βραβείο. Το χρωστώ στην χώρα μου, την Αλγερία, και σε όλους τους ανθρώπους που με ψήφισαν.

Είναι επίσης ένα τρόπαιο για όλη την Αφρική, επειδή βραβεύει έναν Αφρικανό παίκτη, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος", δήλωσε στο "BBC Sport" ο Μπραχιμί, ο οποίος άφησε πίσω του τους: Γιάγια Τουρέ, Ομπαμεγιάνγκ, Ενιάμα και Ζερβινιό.

Ο Μπραχιμί νίκησε τον Τουρέ!

Ο Μπραχιμί έλαμψε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το περασμένο καλοκαίρι όταν και βοήθησε την εθνική Αλγερίας να προκριθεί στους "16" της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ αμέσως μετά πήρε μεταγραφή από την Γρανάδα στην Πόρτο.

Με τη φανέλα των "δράκων" μετράει ήδη 6 γκολ σε 15 εμφανίσεις ενώ θα πάρει μέρος τον Ιανουάριο του 2015 στο Coppa Africa με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά την ανακοίνωση της βράβευσης του Μπραχιμί, ο κάτοχος του βραβείου για το 2013 Γιάγια Τουρέ έσπευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter να του δώσει συγχαρητήρια.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ