ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ο καλύτερος αμυντικός που πέρασε από την Τουρκία"

"Ο καλύτερος αμυντικός που πέρασε από την Τουρκία"

Ο Τούρκος ρεπόρτερ, Σερντάρ Καμάτς ακτινογραφεί για λογαριασμό του Sport24.gr τον Ντιέγκο Λουγκάνο που φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό. Αποθεώνει τον Ουρουγουανό για την προσφορά του στη Φενέρμπαχτσε, αλλά εμφανίζεται επιφυλακτικός για την τωρινή κατάσταση του.

Ο δημοσιογράφος από την γειτονική χώρα χαρακτηρίζει τον αρχηγό της εθνικής Ουρουγουάης ως τον καλύτερο αμυντικό που έχει παρακολουθήσει στη Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Σερντάρ Καμάτς, ο Λουγκάνο έκανε την διαφορά στην Φενέρμπαχτσε ωστόσο η συνέχεια της καριέρας του δεν ήταν ανάλογη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Sport24.gr:

"Η καριέρα του Ντιέγκο Λουγκάνο στην Τουρκία ήταν θαυμάσια. Τολμώ να πω, πως βάσει των ετών που παρακολουθώ ποδόσφαιρο ήταν ίσως ο κορυφαίος αμυντικός που έπαιξε στην Τουρκία.

Το γεγονός πως έκανε καριέρα μακριά από την Ευρώπη, στη Βραζιλία αποτέλεσε το μεγαλύτερο ερωτηματικό. Όμως με το ποδόσφαιρο που έπαιξε στην Φενέρμπαχτσε, απέδειξε κατά τη γνώμη μου πως θα μπορούσε να αγωνιστεί παντού εκτός βέβαια από κάποιες κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Είναι δύσκολο ωστόσο να κατανοήσει κάποιος την ευρωπαϊκή καριέρα του. Αγωνίστηκε σε τρία κορυφαία πρωταθλήματα όμως δεν έκανε σχεδόν τίποτα.

Οι εμφανίσεις του στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν οι πιο απογοητευτικές. Πλέον είναι 33 ετών και δεν έχει πείσει μετά την καριέρα του στην Φενέρμπαχτσε.

Ακόμη και αν κάνει ένα νέο ξεκίνημα στον Ολυμπιακό φοβάμαι πως το γεγονός πως έχει χάσει την φόρμα του εδώ και χρόνια θα έχει επιπτώσεις στην φυσική του κατάσταση.

"Ο καλύτερος αμυντικός που πέρασε από την Τουρκία"

Πρόκειται πάντως για έναν πολύ δυνατό ποδοσφαιριστής, ενοχλητικό χαρακτήρα για τους αντιπάλους. Είναι ένας μαχητής για την ομάδα που αγωνίζεται.

Αναφέρθηκα στην τωρινή κατάσταση του, ωστόσο δεν τίθεται ζήτημα για την δύναμη του. Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για αυτό.

Ο Λουγκάνο είναι ποδοσφαιριστής που χρειάζεται χρόνο συμμετοχής για να βρει ρυθμό. Είναι πολύ αδύναμος σε ανοικτούς χώρους. Αυτό είναι πρόβλημα απέναντι σε μία αντίπαλη επιθετική ομάδα.

"Ο καλύτερος αμυντικός που πέρασε από την Τουρκία"

Τον θυμάμαι πάντως στα ματς της Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Τσέλσι για τα προημιτελικά του Champions League (2007/08) με τον Ζίκο στον πάγκο, όπου ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο μαρκάρισμα του απέναντι στον Ντρογκμπά.

Και μιλάμε ασφαλώς για τον Ντρογκμπά σε τοπ φόρμα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ