ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σκίμπε δεν ψήφισε Σάντος, οι Μόντριτς, Λορίς δεν ψήφισαν τους προπονητές τους

Ο Σκίμπε δεν ψήφισε Σάντος, οι Μόντριτς, Λορίς δεν ψήφισαν τους προπονητές τους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολλά ήταν τα περίεργα της ψηφοφορίας για τον κορυφαίο προπονητή του 2016, όπως μαρτυρά η δημοσίευση των επιλογών από τη FIFA. Ποιους "σνόμπαραν" ο Μέσι και ο Τοροσίδης, τι ψήφισε ο Ρονάλντο.

Μεγάλες εκπλήξεις προέκυψαν από την ανακοίνωση των ψήφων κατά την εκλογή του κορυφαίου προπονητή του 2016 από τη FIFA.

Αρχηγοί εθνικών ομάδων και ομοσπονδιακοί τεχνικοί χρησιμοποίησαν... περίεργα κριτήρια ορισμένες φορές για να επιλέξουν τους εκλεκτούς τους, όπως αποδεικνύεται από τα αναλυτικά αποτελέσματα που δημοσίευσε η παγκόσμια ομοσπονδία.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ήταν ο νικητής, ο Φερνάντο Σάντος ήρθε δεύτερος και ο Ζινεντίν Ζιντάν τρίτος, ωστόσο αρκετοί από τους ψηφοφόρους είχαν τελείως διαφορετική γνώμη.

Για παράδειγμα, ο Λιονέλ Μέσι δεν ψήφισε κανέναν από τους τρεις, χαρίζοντας τις ψήφους του κατά σειρά σε Λουίς Ενρίκε, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ντιέγο Σιμεόνε. Ο αρχηγός της Ουαλίας, Άσλεϊ Γουίλιαμς, δεν ψήφισε κανέναν εξ αυτών, αν και αγωνίζεται στην Premier League. Αγνόησε τη δουλειά του Ρανιέρι, αγνόησε την Πορτογαλία που τον απέκλεισε στα ημιτελικά του Euro 2016 και επέλεξε τους Κρις Κόουλμαν (Ουαλία), Μαουρίσιο Ποτσετίνο (Τότεναμ) και Σιμεόνε.

Στον αντίποδα, εντύπωση προκαλεί η επιλογή του Λούκα Μόντριτς να βάλει στη δεύτερη θέση τον προπονητή του στη Ρεάλ, με τον οποίο πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση του Champions League και να χαρίσει την πρωτιά στον Σάντος, αφήνοντας τρίτο τον Ρανιέρι.

Ομοίως, ο Ουγκό Λορίς δεν ψήφισε πρώτο τον προπονητή με τον οποίο έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του Euro 2016, Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά τον Ρανιέρι, αφήνοντας δεύτερο τον Γάλλο και τρίτο τον προπονητή του στην Τότεναμ.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος προ ημερών επέκρινε εμμέσως τον Πεπ Γκουαρδιόλα, επέλεξε τον Καταλανό μέσα στις τρεις επιλογές του, έστω και ως τρίτον. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ζιντάν και στη δεύτερη ο Γίργκεν Κλοπ, με συνέπεια κι ο αρχηγός της εθνικής Πολωνίας να αφήνει εκτός τους Ρανιέρι - Σάντος.

Ο Σέρχιο Ράμος, από την πλευρά του, δεν δίστασε να αφήσει εκτός τον Ρανιέρι και πλην της λογικής επιλογής στο νο 1 του Ζιντάν, να επιλέξει στη συνέχεια τους δύο "αντιπάλους" του, Σιμεόνε και Λουίς Ενρίκε.

Ο κάτοχος του βραβείου του κορυφαίου παίκτη του 2016, Κριστιάνο Ρονάλντο, επέλεξε τον Σάντος στην κορυφή και τον Ζιντάν στη δεύτερη θέση, όπως ήταν αναμενόμενο, με τον Ρανιέρι να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις επιλογές του.

Ο Σάντος, από την πλευρά του, δεν... εντυπωσιάστηκε από τα κατορθώματα του Ρανιέρι, αλλά αντιθέτως ψήφισε στην κορυφή τον Ντεσάμπ, στη δεύτερη θέση τον Κόουλμαν και στην τρίτη τον Ζιντάν.

Όσο για την ελληνική ψήφο, ο Βασίλης Τοροσίδης επέλεξε και τους δύο πρώην ομοσπονδιακούς προπονητές, με πρώτον τον Σάντος και δεύτερο τον Ρανιέρι, ενώ η τρίτη επιλογή του ήταν ο Λουίς Ενρίκε.

Ο Μίχαελ Σκίμπε, από την πλευρά του, δεν ψήφισε καθόλου τον προκάτοχό του, Σάντος, αλλά έχρισε τον Σιμεόνε κορυφαίο προπονητή του 2016, έδωσε τη δεύτερη θέση στον Ρανιέρι και την τρίτη στον Κλοπ.

Αναλυτικά ΕΔΩ όλες οι επιλογές για την ψηφοφορία του κορυφαίου προπονητή του 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ρονάλντο, ο κορυφαίος της χρονιάς για τη FIFA
Κριστιάνο Ρονάλντο: "Λυπάμαι που δεν ήταν εδώ η Μπαρτσελόνα"
Τι ψήφισε η Ελλάδα και οι μεγάλες χώρες στο "The Best"
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ