ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι ψήφισε η Ελλάδα και οι μεγάλες χώρες στο "The Best"

Τι ψήφισε η Ελλάδα και οι μεγάλες χώρες στο "The Best"

Η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το βραβείο "The Best", με τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Μίχαελ Σκίμπε να έχουν διαφορετική επιλογή και τον Φερνάντο Σάντος να ψηφίζει μόνο έναν παίκτη του! Όλα τα αποτελέσματα και οι εκπλήξεις.

Αλλοπρόσαλλες ήταν για άλλη μία χρονιά οι ψήφοι για το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου και το... χεράκι σε αυτό έβαλε και η Ελλάδα, μέσω του αρχηγού της , Βασίλη Τοροσίδη, και του ομοσπονδιακού τεχνικού, Μίχαελ Σκίμπε.

Η παρουσία των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι αυτομάτως περιόριζε την... όρεξη για περίεργες επιλογές, τουλάχιστον όσον αφορά στις πρώτες δύο θέσεις από τις τρεις που μπορούσε να επιλέξει κάθε συμμετέχοντας.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας προτίμησε τον Αργεντινό για την κορυφή, τον Πορτογάλο για τη δεύτερη θέση και τον Αντουάν Γκριεζμάν για την τρίτη. Ο Σκίμπε, από την πλευρά του, είχε τον νικητή του τροπαίου ως πρώτη επιλογή του, τον Γάλλο επιθετικό της Ατλέτικο στη δεύτερη θέση και στην τρίτη επέλεξε έναν συμπατριώτη του, τον Τόνι Κρόος.

Ο αρχηγός της εθνικής Κύπρου, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, προτίμησε τον Ρονάλντο για την πρώτη θέση, με τους Μέσι και Γκριεζμάν να ακολουθούν. Όσο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Χρηστάκη Χριστοφόρου, είχε τον Ρονάλντο πρώτο, αλλά πρωτοτύπησε με τις επόμενες επιλογές, αφού στη δεύτερη θέση ψήφισε τον Γκάρεθ Μπέιλ και στην τρίτη τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Ο νικητής του τροπαίου, Κριστιάνο Ρονάλντο, ως αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας, επέλεξε μόνο συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης και κατά σειρά τους Γκάρεθ Μπέιλ, Λούκα Μόντριτς και Σέρχιο Ράμος. Ο Φερνάντο Σάντος δεν θα μπορούσε παρά να έχει τον Ρονάλντο στην κορυφή, αλλά δεν επέλεξε κάποιον άλλον παίκτη με τον οποίο κατέκτησε το Euro 2016. Αντ' αυτών, προτίμησε τους Μπέιλ και Γκριεζμάν για τις υπόλοιπες επιλογές.

Ο βασικός αντίπαλος του Ρονάλντο στην ψηφοφορία, Λιονέλ Μέσι, ακολούθησε το παράδειγμα του Πορτογάλου, επιλέγοντας τον έναν παρτενέρ του στην επίθεση της Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρες, τον έτερο Νεϊμάρ και τον Αντρές Ινιέστα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "αλμπισελέστε", Εντγκάρδο Μπάουσα, είχε τον Μέσι στην κορυφή της λίστας του, τον Σέρχιο Αγκουέρο να έπεται και τον Γκριεζμάν στην τρίτη θέση.

Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας κόσμου Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, έδειξε και αυτός υποκειμενικότητα, αφού άφησε έξω τους τρεις φιναλίστ και προτίμησε τους Κρόος, Μεσούτ Εζίλ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Ομοίως, ο Γιόαχιμ Λεβ ψήφισε τους Κρόος, Εζίλ και Νόιερ.

Η ευχάριστη έκπληξη προήλθε από την Ισπανία, αφού ο Σέρχιο Ράμος, μετά από τη φυσιολογική επιλογή του Ρονάλντο, προτίμησε έναν αντίπαλο, τον Μέσι, και έναν... συμπαίκτη και αντίπαλο, τον Αντρές Ινιέστα. Ο προπονητής του, Ζουλέν Λοπετέγκι, επέλεξε μόλις έναν συμπατριώτη του κι αυτόν στην τρίτη θέση, τον Ράμος. Στην κορυφή των επιλογών του βρίσκεται ο Μέσι και ακολουθεί ο Ρονάλντο.

Ο φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της πατρίδας του δεν μπορούσε να μην επιλέξει τον Γκριεζμάν στην πρώτη θέση, ενώ ακολούθησαν οι ψήφοι σε Μέσι και Ρονάλντο. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ από την πλευρά του ψήφισε κι αυτός πρώτα τον Γκριεζμάν και στη συνέχεια τον Ρονάλντο και τον Μέσι.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, επιλογή αρκετών παικτών, προπονητών και δημοσιογράφων, έστω κι αν όχι στην πρώτη θέση, επέλεξε τον Μέσι στην κορυφή, τον Μπέιλ στη συνέχεια και τον Ρονάλντο στην τρίτη θέση. Ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα έκανε μία... ιδιαίτερη επιλογή, αφού οι δύο πρώτοι ψήφοι του κατέληξαν σε τερματοφύλακες: πρώτα Μπουφόν, μετά Νόιερ και η τρίτη επιλογή του ήταν ο Ρονάλντο.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ψήφισε για την κορυφή τον πρώην συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρονάλντο, έναν μεγάλο αντίπαλο, τον Λουίς Σουάρες, καθώς και τον συμπαίκτη του στην Αγγλία, Τζέιμι Βάρντι. Ο νέος προπονητής του στα "λιοντάρια", Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, προτίμησε τον Ρονάλντο για την πρώτη θέση, ακολούθησε ο Γκριεζμάν και η τρίτη του ψήφος πήγε στον Ενγκολό Καντέ.

Πρώην και νυν συμπαίκτες του επέλεξε και ο Άριεν Ρόμπεν, αρχικά με τον Ρονάλντο, στη συνέχεια με τον Κρόος και τέλος με τον Λεβαντόβσκι. Ο Ντάνι Μπλιντ προτίμησε τον Ρονάλντο και τον Κρόος κι αυτός για τις πρώτες θέσεις, με τον Γκριεζμάν να έπεται.

Τέλος, η πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Χιλή, δεν είχε την εκπροσώπηση που θα... ήθελε, αφού ο αρχηγός Κλάουντιο Μπράβο, δεν ψήφισε, ενώ ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι επέλεξε μόνο τον Αλέξις Σάντσες για την πρώτη θέση και κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή.

Συνολικά, ο Ρονάλντο πήρε το 34,54% των προτιμήσεων για την πρώτη θέση, ο Μέσι το 24,62%, ο Γκριεζμάν το 7,53% και ο Σουάρες το 5,11% από τους αρχηγούς, προπονητές, δημοσιογράφους και φιλάθλους που ψήφισαν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον κορυφαίο παίκτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ρονάλντο, ο κορυφαίος της χρονιάς για τη FIFA
Κριστιάνο Ρονάλντο: "Λυπάμαι που δεν ήταν εδώ η Μπαρτσελόνα"
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ