ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Νουάνκο Κανού δίνει μαθήματα ανθρωπιάς

Ο Νουάνκο Κανού δίνει μαθήματα ανθρωπιάς

Ο Νουάνκο Κανού έχει κρεμάσει εδώ και χρόνια τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια όμως η προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο δεν σταματάει ούτε λεπτό. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου τον εκτίμησε όχι μόνο για την αξία του ως παίκτη αλλά και το γεγονός ότι κατάφερε να κάνει σπουδαία καριέρα αν και αντιμετώπισε πρόβλημα στην καρδιά σε νεαρή ηλικία (χρειάστηκε μάλιστα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Νοέμβριο του 1996), ωστόσο και ο Νουάνκο Κανού κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του για να ανταποδώσει όλη αυτή την αγάπη.

Και μάλιστα το πετυχαίνει σε υπέρτατο βαθμό: από τον Ιούλιο του 2000 έχει ιδρύσει την "Kanu Heart Foundation", φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ως στόχο να βοηθάει μικρά παιδιά στην Αφρική που υποφέρουν από δυσλειτουργίες στην καρδιά, ενώ τα τελευταία χρόνια που έχει αποχωρήσει από τα γήπεδα ταξιδεύει σε πολλές χώρες ως μπροστάρης αυτής της προσπάθειας.

Συνολικά 415 παιδιά έχουν ευεργετηθεί από το ίδρυμα του Κανού από τον Μάιο του 2008 και έπειτα (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία), με τον 39χρονο Νιγηριανό πρώην άσο να βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες στην Ουγκάντα και να επισκέπτεται νοσοκομεία αλλά και χώρους άθλησης παιδιών.

Ένα μικρό κορίτσι είδε το ίδρυμα Κανού να αναλαμβάνει τα έξοδα νοσηλείας της σε εγχείριση που έκανε ενώ ο Νιγηριανός βρήκε χρόνο για να παίξει την Παρασκευή με νεαρά παιδιά και να τους διδάξει μερικά από τα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Δείτε φωτογραφίες που ανέβασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ