ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ανρί πήρε συνέντευξη απ' τον Μπερντ!

Ο Ανρί πήρε συνέντευξη απ' τον Μπερντ!

Με αφορμή την παρουσία των Ιντιάνα Πέισερς στο Λονδίνο για το "Global Game" με τους Ντένβερ Νάγκετς, ο Τιερί Ανρί πήρε... θρυλική συνέντευξη απ' τον παλαίμαχο σούπερ σταρ των Μπόστον Σέλτικς και νυν πρόεδρο της Ιντιάνα, Λάρι Μπερντ.

Το NBA συνεχίζει την... επεκτατική πολιτική του, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (12/01) πρόκειται να διεξαχθεί η αναμέτρηση των Ιντιάνα Πέισερς με τους Ντένβερ Νάγκετς στην O2 Arena του Λονδίνου στο πλαίσιο των "Global Games" που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια

Με αφορμή την παρουσία των δύο ομάδων στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, ο θρύλος της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί συνάντησε ακόμα έναν θρύλο του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο λόγος για τον ον Λάρι Μπερντ, ο οποίος είναι πρόεδρος των Πέισερς.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για την επιρροή των Ευρωπαίων παικτών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, τα όνειρα του Μπερντ για τους Ιντιάνα Πέισερς, την Dream Team του '92, καθώς και για τους Μάικλ Τζόρνταν και Μάτζικ Τζόνσον.

"Αποτελεί τιμή για εμένα που βρίσκομαι στο Λονδίνο. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την πόλη, παρά το γεγονός πως έχω γυρίσει όλο τον κόσμο", ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος σταρ των Μπόστον Σέλτικς.

Για το γεγονός πως οι αγώνες του NBA μεταφέρονται πλέον κι εκτός ΗΠΑ: "Είμαστε ενθουσιασμένοι (σ.σ. Ιντιάνα Πέισερς) που βρισκόμαστε εδώ. Οι παίκτες μας θα το απολαύσουν. Θα δουν την πόλη, θα παίξουν μόλις ένα παιχνίδι αυτή την εβδομάδα. Θα προπονηθούν και θα προπονηθούν σκληρά, όμως στο NBA πρέπει να το κάνεις αυτό. Πρέπει να φέρνουμε τους παίκτες κοντά στους φιλάθλους μερικές φορές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα απ' την τηλεόραση. Επομένως, αν έρθουν μικρά παιδιά στο γήπεδο την Πέμπτη το βράδυ, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον Πολ Τζορτζ ή θα πρέπει να πουν ένα 'γεια' στους υπόλοιπους παίκτες. Υπάρχουν φίλαθλοι στο Λονδίνο που παρακολουθούν παιχνίδια των Πέισερς και είναι υποστηρικτές των Πέισερς. Επομένως, είναι σαν να ερχόμαστε στο σπίτι τους".

Για το πόσο επιρροή είχαν οι Πέισερς στην καριέρα του: "Είχαν αρκετή. Τους παρακολούθησα από κοντά μερικές φορές. Θυμάμαι πως στο γυμνάσιο, ο προπονητής μας, μας είχε πάει να δούμε από κοντά την αναμέτρηση με τους Kentucky Colonels και, όπως καταλαβαίνεις, ποτέ δεν πίστευα πως θα ήμουν αρκετά καλός για να παίξω ως επαγγελματίας. Είχαμε ως είδωλα όλους αυτούς τους παίκτες, επομένως ναι, είχαν επιρροή σε εμάς, δεν υπάρχει ερώτημα".

Για την πορεία των Ιντιάνα Πέισερς και που επιθυμεί ο ίδιος να φτάσουν: "Δεν έχουμε παίξει, όσο καλά θα ήθελα εγώ να παίξουμε. Εντός έδρας, παίζουμε φανταστικά. Εκτός έδρας, για κάποιον περίεργο λόγο, δεν είμαστε τόσο καλοί. Έχω αρχίσει να βλέπω πράγματα στην ομάδα, τα οποία είχα οραματιστεί όταν την δημιουργούσα. Επομένως, πιστεύω πως στο μέλλον θα τα πάμε καλύτερα. Έχουμε ένα καλό υλικό και αν συνεχίζουμε να ταιριάζουμε τα κομμάτια, τότε νομίζω πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για το πρωτάθλημα".

Για την επιρροή των Ευρωπαίων παικτών στο NBA: "H λίγκα είναι ανοιχτή σε όλους. Είμαστε πολύ τυχεροί που αυτοί οι παίκτες τα πηγαίνουν αρκετά καλά κι έχουν επηρεάσει το στυλ του παιχνιδιού. Μου αρέσει. Θυμάμαι τι μου είχε πει ο Ντέιβ Γκάβιτ το 1991: 'Αν η Dream Team κάνει αυτά που μπορεί, θα ανοίξει τον κόσμο του μπάσκετ'. Και πιστεύω ότι το έκανε. Υπάρχουν αρκετοί Ευρωπαίοι παίκτες που κατέκτησαν πρωτάθλημα στο NBA, το οποίο είναι σπουδαίο και μας κάνει δυνατότερους. Έρχονται παίκτες από παντού. Αφρική, Ασία... Αν είσαι καλός, έλα και παίξε σε εμάς".

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Dream Team στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης: "Το απήλαυσα. Βρισκόμουν στο τέλος της καριέρας μου και γνώριζα πως όταν τελειώσω με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αποσυρθώ απ' τη δράση. Είχε, γενικά, πολύ πλάκα. Νομίζω πως ανεβάσαμε επίπεδο το άθλημα. Αν κοιτάξεις απ' το 1992 μέχρι και σήμερα, θα δεις πως η λίγκα είναι γεμάτη με διεθνείς αστέρες. Πιστεύω πως στείλαμε το μήνυμα: 'Ή γίνεσαι καλύτερος ή φεύγεις'. Κι έγιναν καλύτεροι".

Για το γεγονός πως ο ίδιος μαζί με τους Μάικλ Τζόρνταν και Μάτζικ Τζόνσον είχαν τεράστια επιρροή στην Ευρώπη: "Το άθλημα μεγαλώνει και γίνεται καλύτερο. Όμως, θέλουμε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο και να κερδίσει ακόμα περισσότερους θαυμαστές σ' όλο τον κόσμο. Βρίσκομαι σ' αυτή τη λίγκα τα τελευταία 36 χρόνια. Όμως, όπως λέω συνέχεια, μόνο αυτό ξέρω να κάνω. Είναι σπουδαίο, είναι τεράστια τιμή. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, απ' το να κερδίζω πρωταθλήματα. Κι όταν τα καταφέρουμε τους Πέισερς θα ολοκληρωθεί ο κύκλος".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ