ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέες καταγγελίες για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία

Νέες καταγγελίες για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία
© AFP/GETTY IMAGES

Την κατηγορία πως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε σημαίνοντα ρόλο στην εξαγορά της ψήφου της Μάλτας προκειμένου να διοργανωθεί το Μουντιάλ του 2006 από τη Γερμανία, φιλοξενεί η "Daily Mail".

Έχουν περάσει εννέα χρονια από το Μουντιάλ του 2006 της Γερμανίας, παρόλα αυτά συνεχίζονται τα δημοσιεύματα μέσω των οποίων αφήνονται σκιές για το πώς κατάφεραν να πάρουν οι Γερμανοί την ανάθεση της διοργάνωσης.

Το τελευταίο έρχεται από τη "Daily Mail", η οποία φιλοξενεί στην κυριακάτικη έκδοσή της καταγγελία εις βάρος του "Κάιζερ", σύμφωνα με την οποία ο τότε πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέσπασε το 2000 την ψήφο της Μάλτας μέσω ενός φιλικού που "κλείστηκε" μεταξύ της εθνικής ομάδας της χώρας και της Μπάγερν Μονάχου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μάλτα πήρε 162.000 λίρες για το φιλικό με την Μπάγερν, μόλις πέντε εβδομάδες πριν επιλέξει τη Γερμανία ως τη χώρα που θα έπρεπε να αναλάβει να φιλοξενήσει το τουρνουά του 2006.

Νέες καταγγελίες για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Εκείνη τη συμφωνία την είχε υπογράψει ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας της Μάλτας, Γιόζεφ Μιφσούντ, με τον νυν πρόεδρο Νόρμαν Ντεμάγιο να κατηγορεί τον Φραντς Μπεκενμπάουερ πως συμμετείχε ο ίδιος στις διαπραγματεύσεις με τον Μιφσούντ για το φιλικό της Μάλτας με τη Μπάγερν στις αρχές Ιουνίου του 2000.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν σχετικό συμβόλαιο με ρήτρα εμπιστευτικότητας, με την "Daily Mail" να ισχυρίζεται ωστόσο πως εχει στην κατοχή της το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο "καίει" τους Γερμανούς.

"Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε άμεση εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το φιλικό της Μπάγερν. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ήταν στη Μάλτα την ημέρα που υπογράφτηκε το συμβόλαιο με τον Μιφσούντ.

Νέες καταγγελίες για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία
© AFP/GETTY IMAGES

Οι Γερμανοί ισχυριζονταν πάντα ότι δεν έκαναν κάτι λάθος. Ίσως να μην έβαλαν χρήματα μέσα σε φακέλους αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Έτσι ενώνονται τα κομμάτια του παζλ.

Πείτε μου έναν καλό λόγο για τον οποίο η Μπάγερν ταξίδεψε στη Μάλτα πληρώνοντας όλα τα έξοδα και δίνοντας και τόσα χρήματα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μάλτας", δήλωσε ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας Νόρμαν Ντεμάγιο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ