ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μιλιβόγεβιτς: "Είχα δύσκολες στιγμές με τον Χάσι, αλλά τον σέβομαι και θέλω να πετύχει"

Serbia's national soccer team player Luka Milivojevic prior to playing their World Cup 2014 Group A qualifying soccer match against Macedonia, at the City Stadium in Jagodina, Serbia, Tuesday, Oct. 15, 2013. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Serbia's national soccer team player Luka Milivojevic prior to playing their World Cup 2014 Group A qualifying soccer match against Macedonia, at the City Stadium in Jagodina, Serbia, Tuesday, Oct. 15, 2013. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς μίλησε για τον Μπέσνικ Χάσι, την κοινή τους συνύπαρξη, την πορεία του στην Αγγλία, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Εγκώμια για Μάρκο Σίλβα.

Ο άλλοτε κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού και νυν της Κρίσταλ Πάλας, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, μίλησε στη "Live Sport" για τον καινούργιο προπονητή των Πειραιωτών, Μπέσνικ Χάσι, τόνισε πως είχε δύσκολες στιγμές μαζί του, αλλά τον σέβεται και θέλει να πετύχει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην θητεία του στο Λιμάνι, στον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην περιπέτεια της Premier League και σε άλλα ζητήματα. Επίσης, εκθείασε τον Μάρκο Σίλβα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ.

Μεταξύ άλλων, μίλησε:

για το αν έχει επαφές με πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό: "Φυσικά, με τον Ντε λα Μπέγια που είχε έρθει τον Μάιο στο Λονδίνο και κάναμε παρέα, με τον Καπίνο, τον Μπουχαλάκη, τον Φορτούνη, τον Ντομίνγκες, με τα περισσότερα παιδιά. Περάσαμε 2,5 φανταστικά χρόνια στον Ολυμπιακό και έκανα πολλούς φίλους εντός και εκτός ομάδας".

για το ότι έκανε διακοπές στην Ελλάδα και αν πιστεύει ότι μπορεί να επιστρέψει: "Ποτέ δεν ξέρεις, στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ. Ο Ολυμπιακός είναι στην καρδιά μου, είναι η ομάδα που έδωσε πάλι ώθηση στην καριέρα μου και είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα του. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα και ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που φόρεσα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Όσο για τις διακοπές, ναι, ήμασταν με την οικογένειά μου στην Αθήνα λίγες ημέρες και ήμασταν παρέα με τον Τζόλε (σ.σ. Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς)".

για το αν είχε κάποια επαφή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Έχω πολύ καλή σχέση με τον κ. Μαρινάκη και θέλω να τον ευχαριστήσω για τα 2,5 χρόνια συνεργασίας που είχαμε στον Ολυμπιακό, αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκε τα πράγματα όταν ήρθε η ώρα να πάρω μεταγραφή στην Αγγλία. Είναι μεγάλος πρόεδρος, έχει βοηθήσει πολύ το κλαμπ και έχει μεγάλα όνειρα για τον Ολυμπιακό. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει δυναμικά την ομάδα και το λέω αυτό γιατί ξέρω ότι είναι ιδιοκτήτης και της Νότιγχαμ Φόρεστ. Όμως, ο Ολυμπιακός είχε και θα έχει την πρώτη θέση στην καρδιά του, αυτό είναι σίγουρο".

για το ότι δέθηκε γρήγορα με τον κόσμο του Ολυμπιακού: "Θέλω να πω στους φίλους του Ολυμπιακού ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα τους με το πάθος και τον τρόπο που το κάνουν μέχρι τώρα. Να είναι ενωμένοι και στα εύκολα και στα δύσκολα. Τους έχει ανάγκη η ομάδα και πρέπει να σταθούν στο πλευρό της. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο Καραϊσκάκη είναι φανταστική, είναι εκπληκτικό να παίζεις μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό".

για τις διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία: "Το πρωτάθλημα στην Αγγλία είναι πιο σκληρό, πιο απαιτητικό και κινείται σε άλλους ρυθμούς συγκριτικά με την Ελλάδα. Στην Premier League όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Μπαίνεις στο γήπεδο κάθε φορά και πρέπει να δώσεις τα πάντα, προκειμένου να βοηθήσεις την ομάδα σου. Όλα τα γήπεδα είναι γεμάτα, η ατμόσφαιρα εξαιρετική και ο παίκτης ευχαριστιέται το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν επεισόδια. Στη Super League υπάρχει ο Ολυμπιακός και δύο-τρεις ακόμη ομάδες που ξεχωρίζουν και από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τις υπόλοιπες. Στην αρχή ήταν δύσκολο, αλλά γρήγορα ανταπεξήλθα. Στον ρυθμό του αγγλικού πρωταθλήματος. Υπήρχε και το έξτρα βάρος ότι η ομάδα ήταν στις χαμηλές θέσεις της κατηγορίας και έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να την κρατήσουμε στην κατηγορία. Κερδίσαμε όμως εκτός έδρας την Τσέλσι και τη Λίβερπουλ και στο γήπεδό μας την Άρσεναλ και στο τέλος καταφέραμε να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας. Στον Ολυμπιακό η πίεση είναι τεράστια, αλλά διαφορετική. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, πρέπει κάθε βδομάδα να κερδίζει και να ζει με αυτό. Μπορεί να χάσεις ένα, δύο ή τρία παιχνίδια στην περίοδο, αλλά εκείνες τις στιγμές η ατμόσφαιρα είναι βαριά, πρέπει να αντιδράσεις".

για το αν του λείπει κάτι: " Το μόνο που θα έλεγα ότι μου λείπει είναι το Champions League, κάθε παίκτης ονειρεύεται να παίζει σε αυτή τη διοργάνωση και νιώθω ικανοποιημένος που το ένιωσα με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να πω όμως ότι είμαι χαρούμενος που παίζω στην Κρίσταλ Πάλας και ίσως στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Στην Αγγλία απολαμβάνεις πραγματικά το ποδόσφαιρο".

για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός συμφώνησε τον Μπεσνίκ Χάσι: "Είχα ορισμένες δύσκολες στιγμές, είναι η αλήθεια, όταν ήμουν στην Άντερλεχτ, αλλά δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του. Άνοιξε ένας καινούργιος δρόμος για εμένα, ήταν μια νέα πρόκληση που μου βγήκε σε καλό. Εύχομαι πραγματικά στον κ. Χάσι να πετύχει στον Ολυμπιακό. Τον σέβομαι και ελπίζω να αντέξει στην πίεση, γιατί ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη ομάδα. Θέλω να πετύχει ο κ. Χάσι, γιατί αυτό θα σημαίνει αυτόματα ότι θα πετύχει και ο Ολυμπιακός τους στόχους του".

για τον καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ: "Ο Μάρκο Σίλβα. Και μετά ο Μίτσελ".

-για τον λόγο που θεωρεί καλύτερο τον Μάρκο Σίλβα: "Είναι εξαιρετικός τεχνικός. Έχει αρκετές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο, περνάει εύκολα αυτά που θέλει στους ποδοσφαιριστές, διατηρεί τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και είναι καλός στον ψυχολογικό τομέα. Μπορεί να είναι νεαρός στην ηλικία, αλλά γνωρίζει πράγματα και πιστεύω ότι βοήθησε τον Ολυμπιακό. Είναι απίστευτος προπονητής. Και να σου πω κάτι ακόμη; Πιστεύω ότι ο Μάρκο Σίλβα σε 5-6 χρόνια θα δουλεύει σε κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ. Στη Χαλ βοήθησε το διάστημα που ήταν, ανεξάρτητα αν υποβιβάστηκε η ομάδα, και είχε αρκετές προτάσεις από τους συλλόγους της Premier League, μέχρι που ήρθε η συμφωνία με τη Γουότφορντ".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ