ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μιλανέζικο ντέρμπι για Σακό

Μιλανέζικο ντέρμπι για Σακό

Ο Μαμαντού Σακό δεν είναι στα πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ, θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση απ'την Λίβερπουλ, έχει απορρίψει την Μαρσέιγ και αναμένεται για την υπογραφή του να δώσουν "μάχη" Ίντερ και Μίλαν

Τον περασμένο Απρίλιο ο Μαμαντού Σακό ήταν βασικός στη Λίβερπουλ, είχε σκοράρει μάλιστα στις σπουδαίες "4άρες" επί των Ντόρτμουντ και Έβερτον, αλλά το ματς με τα "ζαχαρωτά" (20/4) ήταν το τελευταίο με τους "κόκκινους".

Τέθηκε εν συνεχεία εκτός ομάδας, βρέθηκε θετικός σε δείγμα ντόπινγκ, τιμωρήθηκε από κάθε δραστηριότητα παγκοσμίως για έναν μήνα και αργότερα ουσιαστικά κρίθηκε αθώος, με την ουσία που είχε πάρει να έχει να κάνει με κάψιμο λίπους.

Δεν ήταν απλά βασικός στην Λίβερπουλ, αλλά και στην εθνική Γαλλίας, αυτός μαζί με τον Κοσιελνί και τον Βαράν είναι οι πρώτες επιλογές. Ο Βαράν μάλιστα τραυματίστηκε, έτσι ο Σακό θα ήταν σίγουρα βασικός μαζί με τον Κοσιελνί στο Euro 2016.

Τελικά, λόγω εκείνης της ουσίας έχασε την ευκαιρία για ένα σπουδαίο τουρνουά στην πατρίδα του, ενώ πέρα από αυτό έχασε εν συνεχεία και κάθε ελπίδα για καριέρα στην Λίβερπουλ.

Οι σχέσεις του με τον Γιούργκεν Κλοπ ήταν ένα γυαλί που είχε σπάσει και δεν γινόταν να κολλήσει ξανά. Πήρε την φανέλα με το Νο3, αλλά δεν θα την φορέσει ποτέ. Σύμφωνα με τον Κλοπ, ο Γάλλος άσος άργησε σε πτήση, σε γεύμα και σε ιατρική συνεδρία.

Ο Γερμανός τον έχει στείλει στην δεύτερη ομάδα (U23) με την οποία έπαιξε 3 ματς τον Οκτώβριο, με παρτενέρ τον Τιάγκο Ιλόρι, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο από το Λίβερπουλ.

Όχι σε Μαρσέιγ, ναι σε Μιλάνο

Η Μαρσέιγ έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, με τον Ρούντι Γκαρθία να θέλει να "χτίσει" πάνω του την άμυνα, αλλά ο Σακό είναι οπαδός της Παρί Σεν-Ζερμέν, κάποτε ήταν αρχηγός της, έτσι δεν θέλει να πάει στην Μασσαλία.

Το καλοκαίρι είχε κάποιες προτάσεις, αλλά περίμενε πρόταση από καλή ομάδα της Αγγλίας, που τελικά δεν ήρθε (είχαν κάνει πρόταση οι Στόουκ, Γουέστ Μπρομ, Γαλατάσαράι και Φενέρμπαχτσε). Μίλαν και Ίντερ είχαν επίσης προσπαθήσει να τον αποκτήσουν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ίδιο θα κάνουν και τον Ιανουάριο.

Μόνο που πλέον οι δύο ομάδες του Μιλάνο παρουσιάζονται ως τα δύο μεγάλα φαβορί για την απόκτηση του 26άχρονου. Η Μίλαν θέλει έναν σπουδαίο στόπερ για παρτενέρ του Αλέσιο Ρομανιόλι και η Ίντερ για παρτενέρ του Μιράντα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ